Mooiste stranden Samos, Kokkari Beach

Uitgelicht! De mooiste stranden op Samos

Sommige eilanden hebben dat: mooie stranden die je echt gezien moet hebben. Het eiland Samos is er daar één van. Het eiland is een aaneenschakeling van prachtige stranden. Huur een cabrio en ontdek deze mooiste stranden van Samos.

Zodra je op Samos landt en de eerste tientallen kilometers over het eiland rijdt, zul je ontdekken dat Samos een aaneenschakeling is van mooie stranden. Van kleine baaitjes tot langgerekte stranden. Van kiezelstranden aan de noordkust tot zandstranden aan de zuidkust.

En met zoveel prachtige stranden is het haast onmogelijk om een keuze te maken; welke stranden verdienen de titel ‘Mooiste stranden van Samos’. Maar na veel wikken en wegen is het ons gelukt. Kijk je mee?

Ons favoriete strand op Samos

Mooiste stranden Samos: Kokkari BeachIn het noorden van het eiland vind je – naast het schattige dorpje Kokkari – ook het romantische Kokkari Beach. Er hangt een heerlijke, vriendelijke sfeer op dit mooie kiezelstrand.

Heerlijk eten kun je bij een van de gezellige tavernes aan de rand van het strand. Ga voor een lokale specialiteit of bestel een burger. Onder het genot van een koud biertje of een cocktail. En door de sterke wind kun je hier ook goed windsurfen.

Slenter na afloop ook zeker even door de gezellige steegjes van het lieflijke dorpje. Kokkari is misschien wel een van de mooiste dorpjes van het eiland.

Nog meer mooie stranden op Samos

  1. Het Limnionas strand is een paradijselijk plekje in het zuidwesten van het eiland. Het wordt omgeven door een aantal restaurants, hotels en winkeltjes.
  2. Als je op zoekt bent naar een zandstrand is Tsabou Beach misschien niet de beste keuze. Dit strand bestaat uit grote keien. Maar als je het geen probleem vindt om je sandalen aan te houden, zouden we dit strand zeker aanraden. De weg er naar toe is namelijk adembenemend!
  3. Votsalakia & Kampós. Deze twee strandjes (behorende bij de gelijknamige badplaatsen) liggen direct tegen elkaar aan en een bezoek aan deze twee kun je dus makkelijk combineren. Door de aanwezigheid van hotels, restaurants en taveernes is het een wat drukker strand, maar juist de levendigheid maakt dit strand zo leuk!
  4. Niet tussen teveel mensen op het strand liggen? Megalo Seitani Beach is alleen lopend te bereiken en daarmee een stuk rustiger dan alle andere stranden. Een goede conditie is een vereiste, maar alleen de tocht is al de moeite waard! Houd er wel rekening mee dat er geen taveernes zijn aan het strand, neem dus je eigen water mee. Na de wandeling zal je dorst hebben. Geniet van je rust!

De leukste strandhotels op Samos

Mooiste stranden Samos: hotelsWil jij aan één van de mooiste stranden van Samos verblijven? We selecteerden een paar mooie strandhotels voor je:

  • Het gemoedelijke Appartementen Maria wordt slechts door een weg gescheiden van het prachtige Kokkari Beach. Je loopt niet alleen zo het strand op, maar hebt ook een ruim appartement tot jouw beschikking en waant je in Griekse sferen met dank aan de vele details.
  • Sirena Residence & Spa is een klein familiehotel aan de voet van de berg Kerkis en op loopafstand van het strand van Kampós. Geniet van Griekse gastvrijheid, ruime appartementen, een zwembad en diverse kinderfaciliteiten.
  • Op slechts enkele kilometers van Limnionas Beach vind je Golden Sand. Met dank aan gebruik van de kleuren wit en blauw ben je hier ook direct in Griekse sferen. Het zwembad zorgt voor verkoeling op tropische dagen en van het uitzicht kan je niet anders dan blij worden!

Wil jij deze mooiste stranden van Samos zelf bewonderen? Bekijk ons volledige aanbod of scherpe last minutes & maak je keuze. We horen graag achteraf welk strand op Samos jouw favoriet is!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Uitgelicht! De mooiste stranden op Samos

  1. We willen volgend jaar graag naar Samos en zijn benieuwd hoe de situatie is met betrekking tot het vluchtelingenprobleem. Zijn er veel vluchtelingen op Samos of niet?

    1. Het échte vluchtelingenprobleem heeft Griekenland al lang achter de rug; in 2015 vierde dit hoogtij toen ze opeens massaal kwamen en er geen opvang was. Inmiddels is er hard gewerkt aan 1. het tegengaan van vluchtelingen en 2. een plek om ze op te vangen. Er komen slechts een handjevol mensen per week aan en die hebben dan wel een plek om te verblijven. Geen probleem dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *