Leukste badplaatsen Samos

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Samos

Je weet zéker dat jouw volgende vakantie naar het Griekse eiland Samos moet, maar je hebt geen idee waar je moet verblijven? Dit artikel biedt uitkomst. We zetten de leukste badplaatsen op Samos op een rij en geven meteen handige hoteltips. Waar verblijf jij?

Samos in een vogelvlucht

Hoewel Kreta, Kos & Rhodos qua populariteit de kroon spannen, is Samos zeker geen onbekend en klein Grieks eiland. Het heeft een oppervlakte van ca. 500 km² en is daarmee zelfs 1,5 keer zo groot als Kos.

Het eiland in de Egeïsche Zee biedt vakantiegangers veelzijdigheid ten top. Het groene en weelderige landschap is aantrekkelijk voor actieve vakantiegangers en reizigers die vooral willen relaxen hebben de keuze uit tal van prachtige stranden. Met dank aan de lange geschiedenis is er ook voor cultuurfanaten genoeg te zien.

En op de koop toe heb je de keuze uit geweldig leuke badplaatsen. Waar verblijf je jouw (volgende) vakantie op Samos?

Schilderachtig Kokkari

De meest bekende en misschien ook wel pittoreske badplaats van Samos is Kokkari. De badplaats, gelegen in het noorden en nabij de hoofdstad, ligt tussen twee prachtige baaien en wordt omgeven door een groen landschap.

Hoewel vakantiegangers de badplaats steeds meer weten te vinden, is nog goed te zien dat dit ooit een vissersdorpje was. Het is levendig geworden, maar heeft haar schilderachtige karakter weten te behouden.

Wat je er naast levendigheid en schilderachtige straatjes kunt vinden? Witte huisjes, winkeltjes, tavernes en gezellige barretjes. Deze laatste vind je met name aan de boulevard, dé plek om te flaneren of juist mensen te kijken. Én de populairste plek om het nachtleven te ontdekken. Een dagje strand? De prachtige baaien bieden dito kiezelstranden.

Leukste badplaatsen Samos: Kokkari BeachDirect aan het strand verblijven? Kokkari Beach is the place to be. Je loopt vanaf het hotel zo het strand op én hebt o.a. een zwembad, gratis WiFi en restaurant binnen handbereik.

Leukste badplaatsen Samos: Kokkari

Levendig Pythagorion

Nog zo’n geliefde badplaats op Samos is Pythagorion, een havenplaatsje in het zuidoosten van het eiland. Mocht de naam van de badplaats je bekend voorkomen; deze dankt het aan de Griekse wiskundige filosoof Pythagoras. Juist, die van de stelling van Pythagoras. Hij werd geboren op Samos en aan de haven van de badplaats is een groot standbeeld van hem te vinden.

Dat ter kennismaking, want Pythagorion heeft meer te bieden. Een levendige haven bijvoorbeeld. Hier vind je tal van winkeltjes, restaurants en eettentjes. En grote kans dat je hier de beste gyros van het eiland eet. Op en top Grieks!

Cultuur snuiven? Door de ideale ligging van Pythagorion kun je tijdens een vakantie in deze populaire badplaats op Samos eenvoudig een bezoek brengen aan o.a. het prachtige Panagia Spiliani klooster, de Artemis Tempel en het heiligdom van Thera. Liever een dagje relaxen? Op de kiezelstranden is het aangenaam vertoeven onder de Griekse zon en voor actievelingen worden er al tal van watersporten aangeboden.

Leukste badplaatsen Samos: Pythagorion, Boutique Hotel by DoryssaVerblijven in bohemian stijl? We hebben het prachtige Boutique Hotel by Doryssa voor je in de aanbieding. Dit adults only hotel heeft een rustige ligging op ca. 1 km van het centrum en de haven. Per leenfiets ben je daar in no-time!

Leukste badplaatsen Samos: Pythagorion

Kámpos

Aan de zuidkust van Samos vind je het kustgebied Kambos. Eén van de bekendste badplaatsen in dit gebied is Kámpos, dat ook wel bekend staat als Votsalakia.

Votsalakia betekent letterlijk kiezeltjes en dat is wat je hier vindt; een prachtig kiezel/zandstrand. Aan het strand, waar dennenbomen in het water groeien, zijn ligbedden en parasols te huur en er heerst een gemoedelijke sfeer. Actievelingen hebben de mogelijkheid om diverse watersporten te beoefenen.

Het strand wordt omgeven door gezellige tavernes, restaurants en souvenirwinkels. En hotels en appartementencomplexen. Maar dit laatste niet in overvloed. Het is er aanzienlijk minder druk en toeristisch dan in bijvoorbeeld Kokkari of Pythagorion.

Leukste badplaatsen Samos: Votsalakia HotelVotsalakia Hotel is een betaalbaar hotel dat slechts door een taverne wordt gescheiden van het strand. Het strand loopt langzaam af in zee, ideaal voor gezinnen! Bij dit hotel kun je tevens rekenen op een zoetwaterzwembad met apart kinderbad.

Leukste badplaatsen Samos: Kampós

Cultureel Samos-Stad

Toegegeven: Samos-Stad is niet echt een badplaats, het is namelijk de hoofdstad van het eiland. Maar laat je hier zeker niet door weerhouden. Het is de ideale plek voor vakantiegangers die vooral op zoek zijn naar cultureel, gezelligheid en lekker eten.

Om verwarring te voorkomen; Samos-Stad wordt door de inwoners veelal Vathí genoemd, dat kom je dus ook veel op de borden tegen. Waarom deze naam? Simpelweg omdat de stad tot 1834 zo heette. En het oude centrum heet nog steeds zo. En hiermee zijn we direct bij de eerste must see aangekomen; Vathí is het meest authentieke deel van Samos-Stad. Smalle steegjes met typisch Griekse huisjes typeren hier het straatbeeld.

De andere bezienswaardigheden liggen overigens verspreid over de hele stad. Wat je zéker nog meer niet mag missen? Het levendige Pythagoras plein, het stadspark Ano Vathi en de gezellige havenboulevard. Meer leren over de geschiedenis van het eiland? Bezoek het Archeologisch Museum.

Anthemis Appartementen, SamosSamos-Stad beschikt niet echt over een strand. Zonnebaden kan wel als je kiest voor een hotel met zwembad, zoals Anthemis Appartementen. Het eenvoudige hotel biedt een tuin met zwembad waar ontspannen geen opgave is.

Leukste badplaatsen Samos: Samos-Stad

Nog meer badplaatsen op Samos

Je kunt niet alleen verblijven in de badplaatsen op Samos die je hierboven vindt. Er zijn meer opties. Check deze ook nog even:

  • Combineer je jouw zonvakantie graag met geschiedenis? Ireon is een kleine kustplaats met een flinke dosis geschiedenis. Je vindt hier de belangrijkste opgravingen van Samos, met o.a. de Tempel van Hera. Dit zou de grootste tempel van Griekenland zijn geweest.
  • Kerveli is een kleine bestemming aan de oostkust van Samos, vlak bij de hoofdstad Samos-Stad. Veel is er in het dorpje niet te vinden (een kleine wandelboulevard met een lokale taverne), maar daarvoor reis je zo af naar het nabijgelegen dorpje Paleokastro.

Genoeg keuze uit leuke badplaatsen op Samos. Waar zou jij het liefst verblijven?

Op vakantie naar Samos?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *