Auto huren Rhodos

Een auto huren op Rhodos? Check deze tips!

Ontdek je graag in alle vrijheid het Griekse eiland en zit je niet graag vast aan excursietijden? Dan is het tijd om een auto te huren op Rhodos. Met een oppervlakte van ca. 1.400 km² kan je misschien niet alles zien, maar wel veel. En zeker met onze handige tips!

Waarom een auto huren op Rhodos een aanrader is?

We noemden het hierboven al kort; Rhodos heeft een oppervlakte van ca. 1.400 km². Geen idee hoeveel dat is? Je kunt het vergelijken met de provincie Utrecht. Behapbaar dus! Je rijdt in ca. 1,5 uur van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden.

Deze afstanden kun je het makkelijkst overbruggen met een huurauto. Makkelijker dan met het openbaar vervoer; dat duurt simpelweg veel langer en je zit vast aan tijden. Excursies kunnen een goed alternatief zijn, maar is – als je meerdere excursies boekt – al snel een kostbaardere optie.

Als je het ons vraagt is een auto huren op Rhodos de beste keuze voor vakantiegangers die veel van de vakantiebestemming willen zien.

Wat kost een auto huren op Rhodos?

“Is een auto huren goedkoper dan excursies?” is een veelgestelde vraag bij onze klantenservice. En het antwoord hangt af van een paar zaken:

 • Hoeveel excursies voor hoeveel personen wil je boeken? Als je drie excursies voor vier personen wilt boeken, is een huurauto al snel goedkoper.
 • In welke periode ga je op vakantie? Het laagseizoen is aanzienlijk minder duur dan het hoogseizoen.
 • Hoewel dagen wil je een auto huren? Hoe langer je huurperiode is hoe goedkoper de kosten per dag worden.

Om je een idee te geven van de kosten van een auto huren op Rhodos: een week autohuur kost in het laagseizoen ca. € 35,- per dag *. Dit geldt bij een minimum van 8 dagen.

* Gebaseerd op de prijzen bij vertrek in juni 2023, gereserveerd in februari 2023

Vooraf goed geregeld

De prijs die we hierboven aangeven, gaat uit van op tijd reserveren. We raden je te allen tijde aan dit ruim op tijd te doen, het liefst direct bij reservering van de vakantie. Waarom?

 • De laatste jaren is er – in het bijzonder in het hoogseizoen – een schaarste ontstaan aan huurauto’s. Wil je ter plaatse niet door de vele vraag de hoofdprijs betalen óf zelfs misgrijpen en geen auto kunnen huren? Dan raden we je aan ruim op tijd voor vertrek jouw huurauto voor Rhodos te regelen.
 • Ter plaatse een auto huren kan soms goedkoper lijken, maar wees je ervan bewust dat goedkoop duurkoop kan worden. In het bijzonder omdat je waarschijnlijk minder goed verzekerd bent en je ter plaatse te maken hebt met de lokale regels. In veel Europese landen (zo ook Griekenland) is de wettelijke aansprakelijkheid een stuk lager. Mocht je een aanrijding hebben waarbij de tegenpartij letsel oploopt, kan het zijn dat je financieel een behoorlijke klap krijgt.
 • Wanneer je bij ons vooraf een huurauto regelt, weet je zeker dat je zonder zorgen rond kan toeren op Rhodos. Schade aan ruiten, banden en bodem is standaard gedekt en zelfs je eigen risico – die je ter plaatse betaalt als er wat gebeurt – krijg je na afloop terug.

Zonder zorgen Rhodos rondrijden met een huurauto? Wat ons betreft regel je jouw karretje dan al vooraf.

Lees alles over een auto huren op Rhodos via ons

De verkeersregels op Rhodos

Auto huren Rhodos, verkeersregelsWanneer je deelneemt aan het verkeer op Rhodos krijg je te maken met de Griekse verkeersregels. Die verschillen in de basis niet enorm veel van de regels die in Nederland gelden, maar we pikken er wel graag wat dingen uit waar je op moet letten:

 • Voor het huren van een auto geldt in Griekenland dat je minstens 21 jaar moet zijn én al minimaal een jaar een rijbewijs moet hebben. Ook stellen sommige verhuurders de minimumleeftijd vast op 23 jaar. Informeer dus vooraf naar de mogelijkheden als je jonger bent óf korter je rijbewijs hebt.
 • Toeteren is in Nederland bijna een no go. In Griekenland – en dus ook op Rhodos – wordt daar iets anders mee omgegaan. Zo is claxonneren verplicht op bergwegen bij onoverzichtelijke bochten. En als we het dan toch over bergwegen hebben; op smalle wegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer.
 • Roken mag niet als je een kind dat jonger is dan 12 jaar in de auto hebt. Hier staan hoge boetes op.
 • De maximumsnelheid is nergens op het eiland hoger dan 80 km/u.
LET OP! Er kunnen meer afwijkende verkeersregels gelden op Rhodos. Vraag bij het ophalen van jouw huurauto om meer informatie aan de verhuurder.

Een auto huren op Rhodos: nog meer tips

Ben je klaar om jouw vakantie een auto te huren? Dan geven we je graag nog wat extra tips voor jouw roadtrip-avontuur op Rhodos:

 • Welke auto je huurt, is uiteraard aan jou. Er zijn wel wat dingen om rekening mee te houden. Wil je het bergachtige binnenland in, kies dan voor een comfortklasse auto; die hebben net iets meer pit dan een economy-klasse. Plus: hoe groot is je reisgezelschap en pik je de auto al op de luchthaven op? Kijk dan hoeveel koffers er in de huurauto passen. Voor het ultieme eilandgevoel is het geweldig – maar wel een stukje duurder – om een cabrio te huren.
 • Niets vervelender dan de weg kwijtraken. Waar je met Google Maps je databundel verbruikt, geldt dat niet voor Maps.me. Met deze app download je de kaart voor vertrek en daarna kan je offline de weg bepalen. Ideaal!
 • Laat nooit waardevolle spullen in je auto liggen; autodieven en -inbrekers hebben het vaak gemunt op huurauto’s.

Welke plekken op Rhodos mag je niet missen?

Auto huren Rhodos: zienHebben we je overtuigd dat een auto huren op Rhodos dé manier is om het Griekse eiland te ontdekken? Dan komt het leuke gedeelte: plannen maken waar je allemaal heen wil. Dit kan eenvoudig met dank aan de artikelen die we eerder schreven:

 • Wist je dat Rhodos van alle Griekse eilanden de meeste zonuren per jaar heeft? Tijd om een dagje strandhoppen in te plannen. We hebben de mooiste stranden voor je op een rij gezet.
 • Cultuurliefhebbers reizen af naar de noordelijk gelegen hoofdstad Rhodos-Stad. Het oude centrum – met nog overgebleven stadsmuren – is meer dan 2.400 jaar oud en herbergt pareltjes als het Paleis van de Grootmeesters en het Archeologisch Museum.
 • Zeg je het witte stadje, dan zeggen de inwoners van Rhodos Lindos. Dit plaatsje wordt getypeerd door smalle straatjes met witte huisjes én bovenaan het dorp de Akropolis van Lindos. Aan de voet van het plaatsje ligt een prachtige baai.

Wat je nog meer kunt doen op Rhodos De must-see bezienswaardigheden op Rhodos

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie naar Rhodos en voeg tijdens het boeken een huurauto naar keuze toe. Alvast veel plezier!

P.S. Heb je al geboekt? Dan is het huren van een auto nog steeds mogelijk. Je leest er hier meer over.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Een auto huren op Rhodos? Check deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *