De mooiste stranden op Rhodos? Dit zijn ze!

Het Griekse eiland Rhodos is de ideale bestemming voor vakantiegangers die cultuur en zon willen afwisselen. Cultuur vind je met name in Rhodos-Stad en zon kan je overal op het eiland oppikken. Bijvoorbeeld op deze mooiste stranden van Rhodos.

Voor we een opsomming maken van de wat ons betreft mooiste stranden op Rhodos eerst nog wat extra informatie. Waar je veel van de toppers aan de oostkust van het eiland vindt, wordt het zuiden vaak vergeten. Terwijl juist die stranden ook heel fijn zijn; ze zijn namelijk aanzienlijk rustiger, zelfs in het hoogseizoen. En zon? Die komt altijd wel even om de hoek kijken; Rhodos is het eiland met gemiddeld de meeste zonuren per jaar in Griekenland.

Waar jij van deze vele zonuren gaat genieten? Bekijk de mooiste stranden op Rhodos & maak je keuze. Om het je gemakkelijk te maken, delen we ook meteen handige hoteltips bij de stranden.

Tsambika Beach

Eén van de vele mooie stranden aan de oostkust van Rhodos is Tsambika Beach. Dit lange en brede zandstrand wordt geprezen om haar kindvriendelijkheid en het feit dat je hier het toerisme echt even achter je laat.

Er is geen hoogbouw in de vorm van appartementen en hotels en je vindt er slechts enkele stranden, een taverne en een souvenirwinkel. Waar je nog meer op kunt rekenen? Een onverharde parkeerplaats waar je (gratis!) kunt parkeren en openbare toiletten.

Niet alleen aan het strand vertoeven is fijn; het uitzicht over het strand is ook prachtig. In elk geval als je het bewondert vanaf het klooster Panagia tis Tsambikas i Kiras. Spot vooral ook de rotspartij, hier is een grote Griekse vlag op geschilderd.

Atlantica Aegean Blue, RhodosAtlantica Aegean Blue ligt niet alleen nabij Tsambiki Beach, het is ook nog eens een paradijs voor het hele gezin met o.a. glijbanen, een waterspeelparadijs, moderne kamers én de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.
Mooiste stranden Rhodos - Tsambika Beach
Het mooiste strand van Rhodos? Wat ons betreft Tsambika Beach
Op dit strand op Rhodos chillen?Bekijk ons aanbod

Lindos Beach

Eén van de mooiste stranden van Rhodos combineren met cultuur? Lindos is dan the place to be. Dit dorpje staat bekend om de charmante, witte straatjes en heeft niet voor niets de bijnaam ‘het witte dorpje’. Aan de top van het dorpje pronkt de Akropolis. Kijk je vanaf hier naar beneden dan zie je het strand al liggen.

Deze is met name geliefd bij families; er staat zelden wind en de zeebodem loopt geleidelijk af. Mede hierdoor is het beloond met een Blauwe Vlag. Een extra fijn; na afloop van een stranddagje kun je in het centrum altijd wel een plekje vinden voor een drankje of hapje.

Naast Lindos Beach vind je – aan de andere kant van het dorp – nog een mooi strand, Megali Paralia. Wij houden van dit goudkleurige strand omdat het wordt omgeven door helderblauw water en hoge rotsen. En dan heb je ook nog eens zicht op de Akropolis en de witte huisjes van Lindos.

Lees meer over Lindos

Lindos Royal, RhodosMet kinderen zit je niet alleen goed aan het strand, maar ook in Lindos Royal. Met drie zwembaden en een aantal glijbanen vermaakt het jonge grut zich uitstekend. Extra genieten? Boek een vakantie o.b.v. all inclusive.
Mooiste stranden Rhodos - Lindos
Op het strand van Lindos wissel je cultuur af met zonnebaden

Agia Agathi

Dit strand wordt niet zonder reden ook wel Golden Beach genoemd; het komt door de warme kleur van het zand. De officiële naam (Agathi Beach) dankt het echter aan iets heel anders, namelijk aan het kapelletje van de heilige Agathi. Deze vind je aan de rand van het strand.

Als we inzoomen op het strand zelf worden we niet alleen blij van de kleur, maar ook van het feit dat het water langzaam in zee loopt en kalm is. Ideaal met kinderen. Je kunt er daarnaast rekenen op enkele strandtenten, ligbedjes en parasols huren en je afspoelen onder de aanwezige douches.

En het water? Dat heeft zoveel tinten blauw en groen! Niet alleen mooi voor het plaatje, maar ook heel aanlokkelijk om een verkoelende duik in te maken.

Porto Angeli Beach Resort, RhodosIn Porto Angeli Beach Resort – op ca. 12 km van dit mooie strand – ben je verzekerd van een fijne vakantie. Je kunt gebruikmaken van o.a. diverse sportfaciliteiten, twee zwembaden en zonneterrassen. En een ander strand ligt aan je voeten.
Mooiste stranden Rhodos - Agia Agathi
Wij snappen wel dat Agia Agathi de bijnaam Golden Beach heeft

Anthony Quinn Bay

Begin jaren 60 werd de film Guns of Navarone hier opgenomen en sindsdien is Anthony Quinn Bay (vernoemd naar de hoofdrolspeler) het bekendste strandgebied van het eiland. En ook zonder twijfel een van de mooiste stranden van Rhodos. Waarom?

Laten we starten met het uitzicht over de baai; bovenop de rotsen ligt een loungebar met een geweldige view. Je ziet meteen hoe de baai feitelijk is opgesplitst in meerdere kleine stranden. Eenmaal aan het strand is het genieten geblazen. Kinderen kun je er veilig laten spelen doordat het hier slechts langzaam dieper wordt. En door de aanwezige rotsen kun je er met een snorkel flink wat vissen spotten.

Qua voorzieningen zit je hier ook goed; er zijn ligbedden en parasols te huur en je kunt gebruikmaken van douches en kleedhokjes. Verwacht echter geen cocktail die aan je bedje wordt gebracht; het strand beschikt enkel over een zelfbedieningsbar. Ach, zet je ook nog wat stappen die dag!

Evita Resort, RhodosDe baai ligt ten zuiden van de populaire badplaats Faliriki. Precies tussen de badplaats en de baai in – the best of both worlds qua ligging als je het ons vraagt – ligt Evita Resort. Je kunt hier rekenen op een flinke dosis luxe en fijne faciliteiten.
Mooiste stranden Rhodos - Anthony Quinn
Anthony Quinn is niet alleen een van de mooiste stranden van Rhodos, ook een van de bekendste

Nog meer mooie stranden op Rhodos

  • Welk strand het meest – en niet zonder reden – wordt getoond op ansichtkaarten en reisgidsen? Dat is zonder twijfel Prasonisi Beach. Het strand is in het midden opgesplitst door een ‘zandbank’ met daaraan vast een klein schiereilandje. Prachtig om te zien! Maar door de altijd aanwezige wind raden wij hem vooral aan als je van windsurfen houdt; voor een dagje zonnen kan je beter een van de mooie stranden hierboven kiezen.
  • Alleen al om de naam moet je van dit strand houden, Mojito Beach. Officieel is dit niet de naam; dit gedeelte van het strand behoort tot Lachania Beach, maar is omgedoopt tot Mojito Beach door de gelijknamige bar die er gevestigd is. De eigenaar van de bar verhuurt ook ligbedjes en parasols. Alles in huis voor een ultiem dagje sunsnacken!
  • Ladiko Beach – nabij de Anthony Quinn Bay – is dan wellicht iets minder schilderachtig dan zijn broer, we hebben het wel omarmd als een van de mooiste stranden van Rhodos. Waardoor? Je hebt er meer ruimte en de kiezels zijn fijner. En praktisch gezien kun je er rekenen op gratis parkeerplaatsen, enkele barretjes en verhuur van ligbedden en parasols.
  • Klein & verscholen tussen bomen; dat is Glystra Beach. Er zijn weinig faciliteiten; één bar en de mogelijkheid om bedjes te huren, maar het is er wel rustiger dan op veel van de eerder genoemde stranden. Pluspunt; ook hier loopt het strand langzaam af in zee, ideaal met jonge kinderen.
  • In het kader van mooi kleine stranden op Rhodos hebben we ook nog Traganau voor je. Dit kiezelstrand wordt omgeven door enkele kleine grotten. Ga jij op ontdekkingstocht? Op dit strand trouwens iets meer faciliteiten; douches, toiletten en kleedhokjes zijn aanwezig.

Op welk van deze mooiste stranden van Rhodos zie jij jezelf wel sunsnacken?
Bekijk ook de mooiste stranden op de andere Griekse eilanden:

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *