Rhodos met kinderen; een op-en-top veelzijdige vakantie

Met kinderen wil je niet te lang vliegen, maar je wil wél goed weer en het liefst mooie en langzaam in zee aflopende stranden? Ga naar Rhodos met kinderen en jouw wensenlijst is compleet. Daar bovenop is er op Rhodos ook nog eens enorm veel te doen voor jong & oud.

Waarom is Rhodos met kinderen een goed idee?

Met in de zomermaanden temperaturen van ca. 30 tot 34 °C is Rhodos met name in de zomervakantie een populaire bestemming voor families. Vind je dat te warm voor jouw (kleine) kinderen. In mei stijgt het kwik al boven de 23 °C en kun je rekenen op zo’n 11 uur zon per dag. Ideaal ook voor de meivakantie. Hetzelfde geldt trouwens voor het najaar. De Grieken kijken je misschien wel wat vreemd aan als je dan een duik neemt in zee. Voor hen is het dan veel te koud!

Daarnaast dankt Rhodos haar populariteit vooral aan de veelzijdigheid. Je vindt er fijne (kindvriendelijke) stranden, een hoge dosis cultuur en volop leuke uitstapjes. Tel daar het ruime aanbod familiehotels bij op en je snapt dat Rhodos met kinderen een goed idee is. Extra pluspunten scoort het eiland voor de korte vliegduur; in ca. 3,5 uur ben je er al.

Nu al overtuigd van een vakantie naar Rhodos met kinderen?Bekijk ons aanbod

Kindvriendelijke stranden

Een belangrijk onderdeel van een zonvakantie op Rhodos? De stranden! En dat zit wel goed op het Griekse eiland. Je vindt er tal van fijne kindvriendelijke exemplaren. Kijk je mee?

  • Op ca. 15 km ten zuiden van Rhodos-Stad, aan de westkust van het eiland, vind je het populaire Faliraki. De badplaats is geliefd bij families vanwege het 5 km lange strand, dat langzaam afloopt in zee. Het heeft tevens een Blauwe Vlag-keurmerk gekregen, wat betekent dat je kunt rekenen op een schoon en veilig strand.
  • Iets meer rust gezocht? Afántou (ook wel Afandou genoemd) beschikt over een van de langste zandstranden van Rhodos. Het strand, dat bestaat uit zand en kiezels, is schoon en wordt omgeven door fijne tavernes. Samen een vers visje oppeuzelen? Er grenst ook een leuk dorpje aan. Deze kun je per toeristentreintje ontdekken.
  • Eén van de mooiste stranden op Rhodos is ook nog eens heel kindvriendelijk. We hebben het over Tsambika Beach aan de oostkust. Op dit lange en brede strand laat je het drukke toerisme echt even achter je. Het wordt omgeven door rotsen en je vindt er fijne faciliteiten als een taverne, parkeergelegenheid en openbare toiletten.
Rhodos met kinderen: Esperides Beach Family ResortMet een verblijf bij Esperides Beach Family Resort zit je goed. Het hotel biedt diverse zwembaden en een eigen waterpark op loopafstand. Je verblijft direct aan het strand van Faliraki én kunt verblijven o.b.v. all inclusive.

Bekijk meer mooie stranden op Rhodos

Rhodos met kinderen - strand
Tsambika Beach is een van de mooiste stranden op Rhodos én heel geschikt voor kinderen

Doen & Zien op Rhodos met kinderen

De meeste kinderen willen na een dagje zandkastelen bouwen wel even wat anders. Op Rhodos is dat écht geen probleem, want er is genoeg te doen. Ga op pad met een huurauto voor ultieme vrijheid en om zoveel mogelijk van het eiland te zien. Het boeken van een of meerdere excursies behoort ook tot de opties.

Dit zijn enkele suggesties voor leuke uitstapjes op Rhodos met kinderen:

  • Bezoek Rhodos-Stad. Het oude stadsgedeelte is bijna 2.500 jaar oud. Binnen de stadsmuur vind je talloze charmante straatjes met terrasjes en bezienswaardigheden. Maar dé bezienswaardigheid met kinderen is toch wel de stadsmuur zelf. Deze strekt zich uit over 4 km en je kunt grote delen belopen. Als je dan toch in Rhodos-Stad bent; breng zeker een bezoekje aan de Mandráki haven. Hier leggen de mooiste boten aan én heb je de mogelijkheid om met het hele gezin zelf op de boot te stappen (bijvoorbeeld naar sponzeneiland Symi). Ook vind je er een middeleeuws fort met vuurtoren. Kunnen die kleine beetjes nog niet zo ver lopen? Je kunt Rhodos-Stad ook per fiets ontdekken. Onze partner Baja Bikes regelt toffe fietstours door de stad met een lokale gids. Kinderfietsen, -zitjes en -helmen zijn aanwezig.
  • Trotseer de lange tunnel van Epta Piges. Deze ‘zeven bronnen’ vormden vroeger samen de watervoorziening van het eiland, nu is het een toeristische trekpleister. Via wandelpaden en genummerde bordjes volg je een ‘toer’ langs de zeven bronnen. Bij sommige kan je zelfs gewoon het heldere water drinken! Extra bijzonder is de ca. 185 meter lange tunnel van slechts 170 cm hoog en 75 cm breed. Waar volwassenen regelmatig moeten bukken of zelfs claustrofobische neigingen krijgen, vinden kinderen het vooral spannend. Wat er aan het eind van de tunnel op je wacht? Een zoetwatermeertje. Neem een frisse duik als beloning voor dit avontuur!
  • In Faliraki vind je The Water Park. Dit – en de naam zegt het al – waterpark wordt gekenmerkt door waterattracties voor alle leeftijden. Een spuitpark voor de kleintjes en uitdagende glijbanen voor de thrillseekers.
  • Ook leuk: nabij Petaloudes (op ca. 20 km van Rhodos-Stad) vind je een struisvogelboerderij. Niet alleen leer je meer over deze grappige beestjes, je kunt er ook kamelen, ezels, herten en lama’s spotten.
  • Bezoek de Vlindervallei. Met name in de zomermaanden is het hier prachtig groen en cirkelen de vlinders om je heen. Wel alleen geschikt voor kinderen die al goed lange stukken kunnen lopen. Daarnaast raden we aan om vroeg op pad te gaan.
  • Struin door de straten van het witte stadje Lindos. Naast Rhodos-Stad nog meer cultuur snuiven? Dan ben je in Lindos aan het juiste adres. Het charmante stadje is een wirwar van witte huisjes, toeristenwinkeltjes en tavernes. De Akropolis van Lindos is het meest spectaculair. Maak de klim van zo’n 500 treden omhoog en bewonder een van de best bewaarde Griekse tempels. Het uitzicht is adembenemend mooi!

Check wat er nog meer te doen is op Rhodos

Willen jouw kinderen écht niet elke dag op pad, maar wil jij wel veel zien van het eiland? Een goede compromis is het huren van een auto voor één of meerdere dagen. Zo kun je in een korte tijd veel zien van het prachtige eiland. Overleg samen wat je wel en niet wilt zien en betrek de kinderen bij de planning. De wegen zijn op Rhodos trouwens prima!
Rhodos met kinderen - Rhodos-Stad
Rhodos-Stad is een echte must-see als je op Rhodos bent met kinderen

Rhodos met kinderen; praktische informatie

Ben je op zoek naar praktische informatie voor een vakantie naar Rhodos met kinderen? Wij zetten enkele handige tips voor je op een rijtje.

  • Het is ca. 3,5 uur vliegen naar Rhodos vanuit Nederland (mits je geen tussenstop hebt op een ander eiland). Hoe je kinderen in deze tijd tevreden houdt? Lees onze tips voor vliegen met kinderen. Reis je met een baby? Ook voor vliegen met een baby hebben we handige tips.
  • Tussen Nederland en Rhodos is één uur tijdsverschil. Het is er een uur later. Weinig tijdsverschil zorgt over het algemeen niet voor een verstoord slaapritme.
  • Voor de Griekenland zijn geen vaccinaties vereist. Geen vervelende prikken voor je kleintje dus!
  • Het kraanwater in Griekenland kun je niet drinken. We raden je aan om flessen mineraalwater te kopen, zeker als jouw kindje nog flesvoeding krijgt.
  • Neem voldoende zonnebrandcrème mee. Rhodos ligt dichterbij de evenaar en de zon is er een stuk krachtiger dan in Nederland. Helemaal in de zomermaanden! Smeer met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
  • Als je in de mei- of herfstvakantie naar Rhodos gaat met kinderen zorg dan dat je ook een lange broek en trui inpakt. In de avonden kan het behoorlijk afkoelen.

Kindvriendelijk hotels op Rhodos

Ben je er na het lezen van dit artikel van overtuigd dat jouw volgende vakantie naar Rhodos gaat, maar heb je nog geen hotel? Wij zetten onze favoriete kindvriendelijke hotels op het Griekse eiland op een rij:

  • Sun Palace Hotel is een walhalla voor jouw waterrat(ten). Naast een zwembad en apart kinderbad biedt het hotel in Faliraki een waterpark met gave glijbanen voor jong en oud. Terwijl de ukkies waterpret beleven of zich vermaken bij de miniclub, kom jij tot rust op een ligbedje. Welkom Griekse zon!
  • Ook bij Mikri Poli Rhodes in Kolymbia kun je rekenen op een waterpark, miniclub en speeltuin. Er is dag- en avondanimatie voor jong & oud en je kunt gebruikmaken van talloze sportfaciliteiten. Ook fijn: de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.
  • Bij Sun Beach Resort verblijf je in een kamer of appartement én wandel je zo het strand op. Je kunt rekenen op tal van sportfaciliteiten, twee zwembaden, een miniglijbanenpark en miniclub. Extra fijn; je kunt o.b.v. all inclusive boeken.
  • Voor een luxe familievakantie op Rhodos zit je goed bij Helea Family Beach Resort. Het hotel ligt direct aan het strand (zandkastelen bouwen!) en kinderen hebben de tijd van hun leven dankzij een waterglijbaan, kinderbad, speeltuin en miniclub. We geven extra pluspunten voor de stijlvolle inrichting en all inclusive-formule!
  • Sunshine Rhodes in Trianda mag dan misschien niet over een waterpark beschikken, dit compenseert het hotel ruimschoots met o.a. een ligging aan het strand, comfortabele (familie)kamers, diverse restaurants, een handjevol zwembaden, een ruime keuze aan sportfaciliteiten, mogelijkheden voor massages en de all inclusive-optie.

Bekijk al onze kindvriendelijke vakanties op Rhodos

Heb je jouw vakantie naar Rhodos met kinderen al geboekt? Waar wacht je nog op?! We wensen je een onwijs fijne vakantie!

Rhodos met kinderen - Sunshine Rhodes
Sunshine Rhodos is een fijn familiehotel op Rhodos

Andere Griekse eilanden met kinderen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *