Badplaatsen Rhodos

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Rhodos

Eén van de populairste Griekse eilanden voor een veelzijdige zonvakantie is Rhodos. Je vindt er namelijk niet alleen zon, zee & strand, maar ook hele interessante culturele bezienswaardigheden. Waar je voor een veelzijdige vakantie het beste kunt verblijven? Wij zetten de leukste badplaatsen op Rhodos voor je op een rijtje.

Rhodos-Stad

We starten met de populairste ‘badplaats’ op Rhodos, de de hoofdstad Rhodos-Stad. Deze stad ligt in het uiterste puntje van het eiland en is een walhalla voor gezelligheidsdieren en cultuurliefhebbers.

Het oude, ommuurde gedeelte van de stad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast de oude stadsmuren, waar je een mooie wandeling langs kunt maken, is er nog meer te zien in Rhodos-Stad. Bezoek het St. Nikolaas-fort en het Grootmeesterspaleis, waar je zeker de mozaïekenvloer even moet bewonderen.

Tijdens een verblijf in Rhodos-Stad is het niet alleen maar cultuur wat de klok slaat. Je kunt namelijk ook prima op het strand chillen. In het alleruiterste puntje van de stad vind je een breed strand, waar voor het gemak ligbedden en parasols te huur zijn. Na een dagje in de zon kunnen de voetjes van de vloer in een van de clubs aan de Bar Street.

Rhodos Horizon Blu, RhodosOf we even kort de pluspunten van Rhodos Horizon Blu kunnen noemen? Ja hoor! Het hotel ligt in het hartje van Rhodos-Stad, om de hoek van de levendige Barstreet. En aan het zwembad is het ultiem relaxen met dank aan de adults only formule.

Badplaatsen Rhodos: Rhodos-Stad

Trianda (Iallysos)

Op zo’n 7 km van Rhodos-Stad ligt de badplaats Trianda, waar het een stuk rustiger is dan in de hoofdstad.

In het centrum zijn echter wel volop restaurants, bars en winkeltjes te vinden. Je hebt er een ruime keuze aan hotels en kunt optimaal chillen op het langgerekte kiezelstrand. Neem wel even waterschoentjes mee!

Verblijven in Trianda is een goed idee als je strand & cultuur in een handomdraai wilt kunnen combineren. Dankzij de goede busverbindingen ben je namelijk zo in Rhodos-Stad.

Sunshine Rhodes, Trianda, RhodosTijdens een vakantie in Sunshine Rhodes zal jong & oud zich uitstekend vermaken. Het hotel biedt een all inclusive mogelijkheid, telt meerdere zwembaden, restaurants en faciliteiten voor kinderen én ligt ook nog eens direct aan het strand.

Badplaatsen Rhodos: Trianda

Faliraki

Faliraki ligt aan de oostkust van Rhodos en beschikt over een kilometerslang zandstrand, waar het prima vertoeven is.

Niet alleen voor zonaanbidders overigens, maar ook voor watersportliefhebbers. Je kunt hier o.a. surfen, een ritje op de bananenboot maken, waterskiën of kanoën. In het gezellige centrum vind je een pleintje met bars, uitgaansgelegenheid, winkeltjes en restaurantjes.

Vlakbij Faliraki ligt Anthony Quinn Bay, een prachtige baai die is vernoemd naar de hoofdrolspeler uit de film Guns of Navarone die deels op Rhodos is opgenomen. Officieel heet de baai overigens Vagies Bay.

Het strand dat je in de baai vindt, behoort tot de mooiste stranden van het eiland. Het water is er kraakhelder en je kunt er dan ook uitstekend duiken en snorkelen.

Badplaatsen Rhodos: Casa Cabana Boutique Hotel & SpaDicht bij de stad of het strand verblijven? Bij Casa Cabana Boutique Hotel & Spa in Faliraki hoef je niet te kiezen! En dan is het stijlvolle adresje ook nog eens adults only. Ga jij voor een kamer met jacuzzi of privézwembad?

Badplaatsen Rhodos: Faliraki

Kolymbia

Iets zuidelijker dan Faliraki ligt Kolymbia. De badplaats ligt in een baai, ten noorden van een hoge berg en werd gesticht door de Italianen. Dit laatste gegeven kun je op bepaalde plekken nog terugzien in het straatbeeld. En het strand? Dat bestaat uit twee naast elkaar gelegen baaien, waar het prima vertoeven is.

De omgeving is zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Je kunt een prachtige wandeling maken door het bos de binnenlanden in. Onderweg kom je langs de Seven Springs waterval, die uitmondt in een schitterend groenkleurig riviertje. Heel idyllisch! Nog energie over? Wandel dan zeker nog een stukje verder naar het Agios Nektarios klooster.

Hotel Relax, RhodosRelax, je hebt vakantie! Dat is ook precies het motto in Hotel Relax. Je hebt de beschikking over een zwembad en het strand ligt vlakbij. Bovendien is het mogelijk om o.b.v. all inclusive te boeken.

Badplaatsen Rhodos: Kolymbia

Lindos

Het plaatsje Lindos verdient een speciale vermelding. Hoewel je er niet superveel hotels vindt, is het wel een van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland. Sterker nog; het wordt gezien als één van de mooiste plekken op Rhodos.

Hoe dit komt? Vanwege alle typisch Griekse witte huisjes die prachtig afsteken tegen de bergwand en de blauwe lucht. Hierdoor wordt Lindos ook wel ‘het witte stadje’ genoemd.

Lindos beschikt over een fijn zandstrand, waar de ligbedjes, met toepasselijke witte parasols, al voor je klaarstaan. Cultuurliefhebbers zijn echter ook aan het juiste adres. Wandel door het oude gedeelte van de stad, waar je nog diverse overblijfselen uit de oudheid vindt. Extra bijzonder; ga tijdens het beroemde golden hour en geniet van de schitterende zonsondergang.

Meer lezen over het witte stadje Lindos

Lindos Blu Luxury Hotel & Suites, RhodosVoor een luxe vakantie zit je goed in Lindos Blu Luxury Hotel & Suites. Dit hotel hanteert een adults only formule en beschikt over een romantische setting, infinity zwembad én wellnesscentrum!

Badplaatsen Rhodos: Lindos

Nog meer badplaatsen op Rhodos

Rhodos is een van de grootste eilanden van Griekenland. Dat betekent dat je niet alleen kunt verblijven in de badplaatsen op Rhodos die je hierboven vindt. Er zijn meer opties. Check deze ook nog even:

  • Kiotari is een van de zuidelijkst gelegen badplaatsen van Rhodos. Rustzoekers zijn hier zeker aan het juiste adres. Je kunt hier rekenen op fijne hotels die van alle gemakken zijn voorzien, een langgerekt strand en kleinschaligheid alom.
  • Lárdos ligt nabij Lindos en is eigenlijk geen badplaats te noemen, omdat het officieel niet aan zee ligt. Maar in de laatste jaren, met de komst van het toerisme, is het dorpje uitgebreid naar zee en biedt het toch een strand. Hier worden verschillende watersporten aangeboden.
  • Kalithea is een badplaats aan de oostkust van Rhodos. Klein maar fijn is hier zeker van toepassing. Je vindt er twee pittoreske baaien, waarvan eentje met een hippe strandtent. Zomers is dit the place to be voor jonge vakantiegangers.

Genoeg keuze uit leuke badplaatsen op Rhodos. Waar zou jij het liefst verblijven?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *