Bezienswaardigheden Rhodos

Zien! De leukste bezienswaardigheden op Rhodos

Veel zonuren, heerlijk Grieks eten én een groot aanbod aan bezienswaardigheden; dat is Rhodos een notendop. En cultuur? Alleen al de hoofdstad herbergt een flinke dosis geschiedenis. Tijd om dé bezienswaardigheden van Rhodos op een rijtje te zetten.

De binnenstad van Rhodos-Stad

Bezienswaardigheden Rhodos: Rhodos-StadRhodos-Stad is met recht dé culturele bezienswaardigheid van Rhodos te noemen! De hoofdstad kent een eeuwenoude geschiedenis; de historische binnenstad – omsloten door een stadsmuur van 4 km lang – is al meer dan 2.400 jaar. Binnen die prachtige stadpoorten vind je tal van bezienswaardigheden.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters, welke aan de Ridderstraat ligt. De Ridderstraat is de ‘culturele hoofdstraat van de stad’. Je vindt hier onder meer ook het Archeologisch Museum.

Een andere niet te missen bezienswaardigheid in Rhodos-Stad is de Mandráki haven. ’s Ochtends komen de vissers hier met hun verse vangst aanvaren, ’s middags ligt dat lekkere visje op jouw bord bij één van de restaurants. Je vindt hier overigens ook de drie windmolens die op veel ansichtkaarten van Rhodos prijken.

Athineon, RhodosOp nog geen 5 minuten lopen van het strand én het oude centrum ligt Athineon. Dit moderne complex beschikt over o.a. verzorgde appartementen, een riant zwembad, restaurant en fitnessruimte voor sportievelingen.

Het witte stadje Lindos

Bezienswaardigheden Rhodos: LindosAls er één van de bezienswaardigheden op Rhodos is waar je direct verliefd op kan worden, dan is het wel Lindos. Het dorpje, dat in de volksmond stadje wordt genoemd, dankt haar bijnaam ‘Het witte stadje van Rhodos’ aan de witte huisjes die het dorp sieren.

Hoewel de straatjes geweldig zijn om door te slenteren en foto’s van te maken, is dat niet het enige wat dit mooie stadje te bieden heeft! Helemaal bovenaan het dorpje – ga dus vooral ’s ochtends als het nog niet zo warm is – vind je de Akropolis van Lindos.

De Akropolis is een van de best bewaarde Griekse tempels én zeker een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Rhodos.

Lees alles over Lindos

Lindos Blu Luxury Hotel & Suites, RhodosVoor ultieme luxe overnacht je in Lindos Blu Luxury Hotel & Suites. Dit adults only hotel (rust!) is tegen een heuvel aangebouwd, beschikt over een romantisch uitzicht en herbergt een geweldig infinity zwembad.

De opgravingen van Kámiros

Bezienswaardigheden Rhodos: opgravingenNog meer cultuur snuiven? Bezoek de archeologische opgravingen bij Kámiros, die getuigen van een lange geschiedenis. Het is misschien wel een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Rhodos!

De stad stamt uit de hellenistische periode en werd in het jaar 226 voor Christus volledig verwoest door een aardbeving. De stad werd weer opgebouwd, maar 142 jaar na Christus sloeg het noodlot opnieuw toe. Het duurde jaren voor de restanten – in de 19e eeuw – door Franse en Italiaanse archeologen werden ontdekt.

Je ziet nu vooral de funderingen van de eens zo mooie stad, maar het is wel typerend voor hoe een hellenistische stad er in de oudheid uit zag. Het stratenpatroon is een waar schaakbord en je ziet ook duidelijk hoe privéwoningen en publieke gebouwen gescheiden werden. Bijzonder!

All Senses Nautica Blue Exclusive Resort, RhodosBij All Senses Nautica Blue Exclusive Resort is tot rust komen geen opgave. Je verblijft aan het strand en hebt een zwembad en wellnesscentrum binnen handbereik. Extra fijn; je kunt kiezen om te verblijven o.b.v. all inclusive.

Epta Piges, de Zeven Bronnen

Bezienswaardigheden Rhodos: Zeven BronnenWandel- en natuurliefhebbers opgelet; op enkele kilometers van de badplaats Kolymbia vind je een wel heel bijzonder stukje natuur; Epta Piges.

Dit natuurgebied in het binnenland dankt haar naam aan de aanwezigheid van zeven waterbronnen. Epta Piges betekent in het Nederlands namelijk Zeven Bronnen.

Via een wandeling en genummerde bordjes word je als vakantieganger langs de bronnen geleid. Bijzonder is dat je het zuivere water ook gewoon écht kan drinken.

Eveneens bijzonder is de stenen tunnel van 185 meter lang en 170 centimeter hoog. Hoewel er water doorheen stroomt, kun je zelf ook door de tunnel lopen. Om uit te komen bij een zoetwatermeertje dat zich leent voor een verfrissende duik. Let op: als man moet je wel echt bukken in de tunnel!

Hotel Relax, RhodosHotel Relax, op ca. 10 minuten rijden van de bronnen, doet haar naam eer aan. Relaxen kan hier met dank aan het zwembad en het nabijgelegen strand. Extra pluspunt: je kunt er o.b.v. all inclusive verblijven. Heerlijk!

Nog meer bezienswaardigheden op Rhodos

Bovenstaande hotspots mogen dan de meest bekende zijn, er zijn meer bezienswaardigheden op Rhodos de moeite waard. We voegen graag nog een kleine selectie toe:

  • Aan het begin van de vorige eeuw bouwden de Italianen een prachtig kuuroord op Rhodos. Massaal kwam men hier naar toe; het zwavelhoudende bronwater zou een geneeskrachtige werking hebben. Inmiddels worden de Thermen van Kallithéa niet meer gebruikt als kuuroord, maar het is wel open voor bezichtiging. En het bijbehorende strand leent zich prima voor een dagje zonnen, zwemmen, zandkastelen bouwen en snorkelen. Leuk weetje: de thermen hebben o.a. dienst gedaan als filmset voor de films Zorba de Griek en The Guns of Navarone.
  • In het noordwesten van Rhodos vind je een must see voor natuurliefhebbers, de Vlindervallei (Petaloudes). De nachtvlinder, die ook overdag soms actief is, is hier in grote aantallen aanwezig. Met name in de zomer; dan ontvluchten ze hier de warmte. Je kunt de vlindervallei dan ook het beste in de maanden juli en augustus bezoeken. De vlinders zitten overdag met name in bomen; pas als ze opvliegen kun je hun felrode kleuren bewonderen. En mocht je ze even niet zien… Er loopt een mooi wandelpad langs watervallen en over bruggetjes!
  • Dol op ruïnes? Dan loont het om de ruïnes van het middeleeuwse Ferakloskasteel te bewonderen. De binnenkant is vooral overwoekerd met planten, maar de buitenmuren staan nog grotendeels. En niet geheel onbelangrijk; vanaf het kasteel kijk je uit over o.a. Agathi Beach.
  • Stad & cultuur combineren? Dan is het Klooster van Tsambika een van de bezienswaardigheden op Rhodos die je niet mag missen. Je moet er meer dan driehonderd treden voor trotseren, maar… dan word je wel getrakteerd op misschien wel het mooiste uitzicht van het eiland. Je kijkt o.a. uit op Tsambika Beach, waar je – eenmaal weer beneden – bij kunt komen van de klim.

En dit is nog maar een kleine greep – maar wel de belangrijkste – uit de vele bezienswaardigheden op Rhodos. Welke staan er bovenaan jouw lijstje?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Zien! De leukste bezienswaardigheden op Rhodos

  1. Idd. Rhodos is prachtig. Wij zaten met ons gezin in Faliraki in hotel Calypso Beach, direct aan het strand. 3 dagen heerlijk gefietst o.a. naar Rhodos-stad, Kalythies en Faliraki centrum en 3 dagen met een busje uitstapjes gemaakt o.a. vlinder vallei, de bronnen en Anthony Quinn Bay. Zoveel moois gezien. Heerlijk hotel en prachtig weer. We gaan zeker nog een keer…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *