Bezienswaardigheden Rhodos

Zien! De leukste bezienswaardigheden op Rhodos

Rhodos, een van de grootste en populairste eilanden, staat bekend om veel zonuren, heerlijk Grieks eten én een groot aanbod aan bezienswaardigheden. Rhodos-Stad alleen al herbergt een flinke dosis cultuur. Tijd om alles op een rijtje te zetten!

De binnenstad van Rhodos-Stad

Bezienswaardigheden Rhodos: Rhodos-StadRhodos-Stad is met recht het culturele hoogtepunt van Rhodos te noemen! De hoofdstad kent een eeuwenoude geschiedenis; alleen de historische binnenstad is al meer dan 2.400 jaar oud. De binnenstad wordt omsloten door stadsmuren met prachtige poorten. Binnen die poorten vind je tal van bezienswaardigheden.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters, welke aan de Ridderstraat ligt. De Ridderstraat is de ‘culturele hoofdstraat van de stad’. Je vindt hier onder meer ook het Archeologisch Museum.

Een andere niet te missen bezienswaardigheid in Rhodos-Stad is de Mandráki haven. ’s Ochtends komen de vissers hier met hun verse vangst aanvaren, ’s middags ligt dat lekkere visje op jouw bord bij één van de restaurants. Je vindt hier overigens ook de drie windmolens die op veel ansichtkaarten van Rhodos prijken.

Het witte stadje Lindos

Bezienswaardigheden Rhodos: LindosAls er één van de bezienswaardigheden op Rhodos is waar je direct verliefd op kan worden, dan is het wel Lindos. Het dorpje, dat in de volksmond stadje wordt genoemd, dankt haar bijnaam ‘Het witte stadje van Rhodos’ aan de witte huisjes die het dorp sieren.

Hoewel de straatjes geweldig zijn om door te slenteren en foto’s van te maken, is dat niet het enige wat dit mooie stadje te bieden heeft! Helemaal bovenaan het dorpje – ga dus vooral ’s ochtends als het nog niet zo warm is – vind je de Akropolis van Lindos.

De Akropolis is een van de best bewaarde Griekse tempels én zeker een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Rhodos.

Meer lezen over dit bijzondere stadje? We schreven er eerder een uitgebreid artikel over. Inclusief hoe je er komt én mooie hotels in de omgeving. Rest jou alleen nog om te boeken.

De vlindervallei

In het noordwesten van Rhodos vind je een must see voor natuurliefhebbers, de vlindervallei Petaloudes. De nachtvlinder, die ook overdag soms actief is, is hier in grote aantallen aanwezig. Met name in de zomer; dan ontvluchten ze hier de warmte. Je kunt de vlindervallei dan ook het beste in de maanden juli en augustus bezoeken.

De vlinders zitten overdag met name in bomen; pas als ze opvliegen kun je hun felrode kleuren bewonderen. En mocht je ze even niet zien… Er loopt een mooi wandelpad langs watervallen en over bruggetjes!

De opgravingen van Kámiros

Bezienswaardigheden Rhodos: opgravingenToch liever nog wat cultuur snuiven? Bezoek de archeologische opgravingen bij Kámiros, die getuigen van een lange geschiedenis. Het is misschien wel een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Rhodos!

De stad stamt uit de hellenistische periode en werd in het jaar 226 voor Christus volledig verwoest door een aardbeving. De stad werd weer opgebouwd, maar 142 jaar na Christus sloeg het noodlot opnieuw toe. Het duurde jaren voor de restanten – in de 19e eeuw – door Franse en Italiaanse archeologen werden ontdekt.

Je ziet nu vooral de funderingen van de eens zo mooie stad, maar het is wel typerend voor hoe een hellenistische stad er in de oudheid uit zag. Het stratenpatroon is een waar schaakbord en je ziet ook duidelijk hoe privéwoningen en publieke gebouwen gescheiden werden. Bijzonder!

Epta Piges, de Zeven Bronnen

Bezienswaardigheden Rhodos: Zeven BronnenWandel- en natuurliefhebbers opgelet; op enkele kilometers van de badplaats Kolymbia vind je een wel heel bijzonder stukje natuur; Epta Piges. Dit natuurgebied in het binnenland dankt haar naam aan de aanwezigheid van zeven waterbronnen. Epta Piges betekent in het Nederlands namelijk Zeven Bronnen.

Via een wandeling en genummerde bordjes word je als vakantieganger langs de bronnen geleid. Bijzonder is dat je het zuivere water ook gewoon écht kan drinken. Eveneens bijzonder is de stenen tunnel van 185 meter lang en 170 centimeter hoog. Hoewel er water doorheen stroomt, kun je zelf ook door de tunnel lopen. Om uit te komen bij een zoetwatermeertje dat zich leent voor een verfrissende duik. Let op: als man moet je wel echt bukken!

Thermen van Kallithéa

Aan het begin van de vorige eeuw bouwden de Italianen een prachtig kuuroord op Rhodos. Massaal kwam men hier naar toe; het zwavelhoudende bronwater zou een geneeskrachtige werking hebben. Inmiddels worden de Thermen van Kallithéa niet meer gebruikt als kuuroord, maar het is wel open voor bezichtiging. En het bijbehorende strand leent zich prima voor een dagje zonnen, zwemmen, zandkastelen bouwen en snorkelen.

Indrukwekkend is de locatie wel én dat vinden filmmakers ook. De thermen hebben o.a. dienst gedaan als filmset voor de films Zorba de Griek en The Guns of Navarone.

En dit is nog maar een kleine greep – maar wel de belangrijkste – uit de vele bezienswaardigheden op Rhodos. Boek een van onze fijne vakanties & ontdek het zelf!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

4 reacties op “Zien! De leukste bezienswaardigheden op Rhodos

 1. We zijn al eens eerder op Rhodos geweest dus een aantal dingen al gezien. Vroeg me af waar Santorini ligt en of dat vanaf Rhodos te bereiken is.

  1. Beste José,

   Er zijn veerboten van Rhodos naar Santorini, maar het is nog best ver weg. Je moet dan denken aan minimaal 8 uur vaartijd. Afhankelijk van de route is dit zelfs het dubbele.

   Groet
   Laura

 2. Halli,
  We liggen in de buurt van rhodos stad en willen n auto huren is lindos dan te bereiken op n dag en de andere bezienswaardigheden zoals de vlindervallei?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *