Caribische eilanden

Vakantie op de Caribische eilanden? Dit zijn de mooiste!

De Caribische eilanden zijn dé plek als je op zoek bent naar zon in overvloed, parelwitte zandstranden en helderblauwe wateren. Maar ook als je behoefte hebt om even helemaal tot rust te komen. De eilanden staan namelijk bekend om het rustige leven en de gastvrijheid van de locals.  

Over de Caribische eilanden

We starten met wat achtergrondinformatie over de Caribische eilanden. Want waar liggen ze? En welke eilanden horen bij het Caribisch gebied?

Als je de Caribische eilanden op de kaart bekijkt vallen alle eilanden in de Caribische Zee en de oceaan in de buurt van de Bahama’s onder het Caribisch gebied. Het is grofweg het gebied ten zuidoosten van de Golf van Mexico en ten noorden van Zuid-Amerika.

Er worden meer dan 30 eilanden tot het Caribisch gebied gerekend. De meest bekende zijn Aruba, Bonaire, Curaçao, Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Bahama’s, Puerto Rico en Sint Maarten. Daarnaast worden omringende landen ook vaak tot het Caribisch gebied gerekend. Dit zijn o.a. Suriname, Mexico, Costa Rica, Colombia en Panama.

Zo’n 70% van de bevolking op deze eilanden spreekt Spaans, maar ook met Frans, Engels en zelfs Nederlands kun je op veel Caribische eilanden goed uit de voeten.

All time favorite Curaçao

all time favorite van de Caribische eilanden onder onze vakantiegangers is Curaçao. Curaçao heeft prachtige, idyllische stranden. Geniet van een cocktail op een van deze hagelwitte exemplaren of ontdek de onderwaterwereld tijdens een middagje snorkelen of duiken.

Dit Caribische eiland heeft veel meer te bieden dan alleen prachtige zandstranden. Ga op avontuur tijdens een buggytour, helikoptervlucht, boottocht of jeeptour. Iets te avontuurlijk? Er zijn ook een hele hoop mooie wandel- en fietsroutes om te volgen. Een must-do is een klim naar de top van de Christoffelberg, waar je bij helder weer een spectaculair uitzicht hebt over het hele eiland.

Voor cultuur ga je naar de hoofdstad Willemstad. De vele kleurrijke pandjes in de wijk Punda hebben zeker wat weg van de Amsterdamse grachtenpanden en ook de belangrijkste brug van Willemstad heeft een Nederlands tintje door haar naam; de Koningin Emma brug. De brug, die in de volksmond de Pontjesbrug wordt genoemd, verbindt Punda met de wijk Otrabanda.

Bekijk de mooiste stranden op Curaçao

Renaissance Wind Creek Curacao ResortBreng jouw vakantie door in Renaissance Wind Creek Curacao Resort, middenin het centrum van de hoofdstad. Met een privéstrand voor de deur (het enige hotel in Willemstad met een strand!) combineer je zon en cultuur in een handomdraai.
Vakantie Caribische Eilanden: Curaçao
Curaçao is zonder twijfel het populairste Caribische eiland

Swingend Aruba

De ABC-eilanden zijn een bekend en belangrijk deel van de Caribische eilanden. Aruba, dat als bijnaam one happy island heeft, is er hier één van. Laat je op dit eiland meesleuren door de vrolijke en gastvrije bevolking, de prachtige stranden, maar ook zeker de geschiedenis en de cultuur. En flamingo’s? Die spot je er ook gewoon!

Cultuur vind je met name in de hoofdstad Oranjestad, waar je veel Nederlandse invloeden terugvindt. Maar vergeet ook zeker de tweede grootste stad van het eiland, San Nicolas, niet! Waarom niet? Je spot er o.a. hele imponerende street art.

Wat je er nog meer kunt doen op Aruba?

Riu Palace Antilla, ArubaStrandliefhebbers & rustzoekers zijn aan het juiste adres in Riu Palace Antillas. Niet alleen ligt dit hotel direct aan een hagelwit strand, je verblijft in het adults only hotel ook nog eens o.b.v. all inclusive.
Vakantie Caribische eilanden: Aruba
One Happy Island, dat is de bijnaam van Aruba

Ondergeschoven kindje Bonaire

Bonaire is wat minder populair dan Aruba en Curaçao, maar het is wel dé plek voor duikliefhebbers. En dat is dan ook voor veel vakantiegangers de hoofdreden voor een vakantie naar Bonaire.

Duizenden duikers bezoeken jaarlijks Bonaire en daarom is de bijnaam Diver’s Paradise niet geheel onterecht. Met ruim 85 officiële duikplekken zal je er veel repeaters tegenkomen, vakantiegangers die het eiland meerdere keren aandoen om weer een nieuw stukje van de onderwaterwereld te ontdekken.

Naast de vele duikmogelijkheden is Bonaire ook geschikt voor natuurliefhebbers dankzij o.a. het prachtige Washington Slagbaai National Park. Dit beschermde natuurgebied kun je het beste per auto verkennen. Beklim ook zeker de hoogste berg van Bonaire, je hebt dan een geweldig uitzicht.

Bekijk hier wat je allemaal kunt doen op Bonaire

Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire, BonaireTime to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire ligt aan een van de mooiste stranden van Bonaire, beschikt over een zwembad en lazy river om in te dobberen en biedt moderne (en ruime!) appartementen.
Vakantie Caribische eilanden: Bonaire
Een rustige vakantie vieren op de Caribische eilanden? Dan is Bonaire de beste keuze!

Palmbomen heaven Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is wat ons betreft hét palmbomenparadijs van de wereld. Badplaatsen als Puerto Plata, Samaná en Playa Bayahibe worden gekenmerkt door duizenden palmbomen. Die je met name vindt rond de prachtige hagelwitte stranden. Samen vormt dit een tropische plaatje waar je wel blij van móet worden.

Extra bonuspunten verdient dit Caribische eiland door de vele luxe hotels. Laat je in de watten leggen in vijfsterren resorts met meerdere zwembaden, talloze restaurants, veel animatie en sport- en wellnessmogelijkheden. En het strand? Dat ligt bij bijna alle hotels recht voor de deur!

Bezoek tropisch Saona

Luxury Bahia Principe Ambar, Dominicaanse RepubliekPalmbomen in overvloed bij Luxury Bahia Principe Ambar. Dit adults only hotel ligt direct aan het strand en biedt diverse restaurants, luxe suites en een all inclusive-formule.
Vakantie Caribische eilanden: Dominicaanse Republiek
De Dominicaanse Republiek is een waar palmbomenparadijs

Nog meer Caribische eilanden

Naast Aruba, Bonaire, Curaçao en de Dominicaanse Republiek hebben wij nog meer Caribische eilanden voor je in de aanbieding. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie op deze Caribische eilanden?

  • Salsa, rum en sigaren zijn enkele woorden die je meteen associeert met Cuba. Maar het Caribische eiland heeft veel meer te bieden… Maak een ritje met mooie oldtimers in het historische Havana en waan je weer even in de jaren 70. Strandliefhebbers zijn in Varadero helemaal op hun plaats. Wist je dat deze badplaats beschikt over 20 km aan hagelwit strand? Je vindt er daarnaast een ruim aanbod aan luxe hotels om uit te kiezen.
  • Met parelwitte stranden, prachtige palmbomen, lekker weer, een ongedwongen sfeer, vrolijke muziek en prachtige hotels heeft Jamaica alles in huis voor een Caribische droomvakantie. Echte fans van reggae zijn aan het juiste adres op Reggae Beach, vlakbij de populaire badplaats Ocho Rios. Muzikanten komen graag naar dit stukje strand om samen muziek te spelen. Voetjes van de vloer dus! Daarnaast herbergt dit stukje Jamaica nog een parel; de onderwaterwereld.

Check onze handige tips voor een vakantie op Jamaica

Droom niet alleen weg, maar vlieg er ook naar toe. Naar welke van deze Caribische eilanden zou jij graag willen?

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *