vakantie ABC eilanden

ABC-eilanden: ga jij op vakantie naar Aruba, Bonaire of Curaçao?

Met het herfstige weer in Nederland lonkt een vakantie naar de ABC-eilanden. Maar nu komt de hamvraag; wordt het Aruba, Bonaire of Curaçao? Na het lezen van dit artikel weet je precies welke eiland bij je past én hebben we je ook al op weg geholpen met handige hoteltips.

ABC-eilanden in het kort

Als we het hebben over de ABC-eilanden dan hebben we het over Aruba, Bonaire en Curaçao. De drie eilanden behoren allemaal tot de Benedenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.

Waar je de ABC-eilanden vindt? Ten noorden van de kust van Venezuela, midden in de Caribische Zee. Het fijne aan deze ligging? Het is dichtbij de evenaar waardoor je er het hele jaar geniet van tropische temperaturen. Extra pluspunt; het orkaanseizoen heeft minder vat op deze eilanden dan de hoger gelegen eilanden.

Tijd om de ABC-eilanden stuk voor stuk onder de loep te nemen. Na dit artikel weet je precies welk eiland het beste bij jou past.

Aruba

Geschikt voor zon- en natuurliefhebbers

Met een oppervlakte van 180 km² is Aruba het kleinste van de ABC-eilanden. Maar wow, wat biedt het veel! Neem nu alleen al de stranden; de bekendste exemplaren zijn zonder meer Palm Beach en Eagle Beach, maar er zijn zoveel meer prachtige (en onbekendere) pareltjes.

Check de mooiste stranden van Aruba

Natuur biedt het ABC-eiland echter niet alleen in de vorm van prachtige palmenstranden, je vindt er ook schitterende vogelreservaten en mooie grotten. In Nationaal Park Arikok kun je zomaar een Arubaanse ratelslang of een bladvlindergekko spotten. En ook de blowholes, waar oceaanwater tientallen meters uit omhoog wordt geblazen, zijn indrukwekkend.

Wie vogels wil spotten, kan een bezoek brengen aan het vogelreservaat Bubali. Met name aan het begin en einde van de dag kun je hier tal van prachtige exemplaren spotten.

ABC-eilanden - Bonaire

Zie jij zo’n vakantie vol strand & natuur wel zitten? Check dan zeker eens deze hotels:

  • Zonnen tussen de flamingo’s, relaxen met een cocktail in je hand, chillen aan het zwembad… Dat zijn de belangrijkste bezigheden tijdens een zonvakantie in Renaissance Wind Creek Aruba Resort. Niet zo gek dat dit hotel zó goed geboekt wordt!
  • Strandliefhebbers & rustzoekers zijn aan het juiste adres bij Riu Palace Antillas. Niet alleen ligt dit hotel direct aan een van de hagelwitte stranden van Aruba, je verblijft er ook nog eens in alle rust dankzij de adults only-formule. Om het vakantieplezier compleet te maken kies je voor een verblijf o.b.v. all inclusive.
  • Een kleinschalig en intiem hotel met persoonlijke service, dat is Talk of the Town Beach Club. De ligging nabij Oranjestad en het strand maken dit hotel voor een ideale verblijfsplek voor vakantiegangers die het eiland in alle rust willen ontdekken.

Bonaire

Geschikt voor rustzoekers & duikfanaten

Bonaire is – als je het ons vraagt – onterecht de underdog van de ABC-eilanden. Maar als je op zoek bent naar rust is het misschien zo gek nog niet. Het is hier namelijk een stuk minder druk dan op buureilanden Curaçao en Aruba.

En dat betekent dat je in alle rust kunt genieten van – en dit is slechts een kleine opsomming van de vele mogelijkheden – een flinke dosis geschiedenis (check het Bonaire Museum), bijzondere grotten (neem een kijkje bij de Spelonk, Cueba en Barcardera grotten) en prachtige stranden. Pink Beach is een van onze favoriete stranden!

Check de mooiste stranden van Bonaire

Bonaire is echter nog wel het meest geliefd vanwege de duikmogelijkheden; het heeft niet voor niets de bijnaam Diver’s Paradise. De watertemperatuur is gemiddeld 28 °C en er zijn meer dan 75 officiële duiklocaties. De bekendste is Hilma Hooker, een schip dat met vier ton drugs aan boord werd onderschept en nu op de bodem voor de kust ligt.

ABC-eilanden - Bonaire

Wil jij kennismaken met dit bijzondere ABC-eiland? Bekijk dan zeker eens de volgende hotels:

  • Een topvakantie is binnen handbereik bij Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire. Niet alleen verblijf je in dit resort op Bonaire direct aan een van de mooiste stranden van het eiland, je kunt rekenen op een lazy river en zwembad, ruime en moderne appartementen en een restaurant.
  • Ocean Breeze Boutique Hotel beschikt over een eigen haventje, vanaf waar je gemakkelijk leuke duiktripjes maakt. Het complex beschikt over comfortabele kamers & appartementen en biedt een fijn zwembad en restaurant.
  • Ben je op zoek naar een all inclusive hotel? Bij Van der Valk Plaza Beach Resort Bonaire chill je met een drankje bij het zwembad of ga je snorkelen of duiken. Het hotel ligt direct aan het zandstrand en op loopafstand van het centrum van Kralendijk. Ideaal!

Curaçao

Geschikt voor een gezellige & bruisende vakantie

Met een oppervlakte van 488 km² is Curaçao niet alleen groter dan de andere ABC-eilanden het is ook nog eens het meest levendige eiland. En kleurrijk, laten we dat ook vooral niet vergeten.

Curaçao staat bekend om de gezellige happy hours op stranden als Mambo Beach en Jan Thiel Beach. Aan het einde van de middag gaan de strandbedjes aan de kant en is het tijd om te kletsen, dansen en proosten tot de zon ondergaat (of als je het echt gek wilt maken; tot de zon weer opkomt).

Overdag staat het ABC-eiland garant voor gevulde & veelzijdige dagen. Want je kunt strandhoppen langs meer dan 30 prachtige stranden, street art spotten in hoofdstad Willemstad en een duik in het slavernijverleden nemen bij een van de vele landhuizen. Een dagje op het water? Boek vooral een excursie naar Klein Curaçao.

ABC-eilanden - Curacao

Of we wat hotels kunnen tippen voor dit veelzijdige ABC-eiland? Jazeker!

  • Ga je voor de vrijheid van een eigen appartement? Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Curacao, op loopafstand van Jan Thiel Beach, is een aanrader. Het is zalig wakker worden op je eigen veranda met hangmat terwijl de vogeltjes fluiten!
  • Een vakantie in LionsDive Beach Resort staat in het teken van zon, zee, strand en gezelligheid. Het hotel biedt een (kinder)zwembad, wellnesscentrum en diverse sportfaciliteiten. Daarnaast heeft het een ideale ligging aan Mambo Beach en op loopafstand van gezellige restaurants en bars. Boeken maar!
  • In de hoofdstad verblijven? In de opkomende wijk Pietermaai vind je o.a. Pietermaai Boutique Hotel. Dit complex biedt verzorgde appartementen, twee kleine zwembaden en een verrassend ontbijt bij het buur-restaurant. In de avonduren hoef je slechts enkele minuten te lopen voor gezellige tentjes!

Bekijk onze selectie mooiste hotels op Curaçao

Weet jij al voor welk van de ABC-eilanden je gaat?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *