Vakantie Curaçao tips

Op vakantie naar Curaçao? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op – of overweeg je een – vakantie naar Curaçao? Met deze tips weet je in no-time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Curaçao-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Curaçao.

Waar ligt Curaçao?

Curaçao hoort bij het Koninkrijk der Nederlanden en dat maakt dat het eiland heel dichtbij voelt. Maar niets is minder waar; de afstand tot Curaçao bedraagt zo’n 7.800 km. En direct ook 9 tot 11 uur vliegen, afhankelijk van de wind en of je een tussenstop hebt.

Het ligt in het Caribisch gebied en vormt samen met buureilanden Aruba en Bonaire de ABC-eilanden, ook wel bekend als de Benedenwindse Antillen. Dit betekent dat het eiland slechts 12° ten noorden van de evenaar ligt en dat je er het hele jaar kunt rekenen op tropische temperaturen. Niet verrassend dus dat het een van de meest populaire bestemmingen in de winter is.

Waar staat Curaçao bekend om?

Vakantie Curacao tipsWie naar Curaçao reist, kan vooral rekenen op een relaxte vibe. Of zoals de inwoners regelmatig zeggen; the island life. Ontspannen is dan ook geen opgave wanneer je je dagen vult met aan het zwembad liggen, een cocktail bestellen bij een leuke strandtent of tijdens roadtripping om het eiland te ontdekken.

Curaçao is bovenal een kleurrijk eiland. En dan hebben we niet alleen over de helderblauwe zee en de felgekleurde huisjes aan de kade in Willemstad. Je kunt op Curaçao namelijk ook geweldige street art spotten. Dat worden vrolijke vakantiefoto’s!

Zien & doen op Curaço: de ultieme tips

Curaçao is een compact eiland; de afstand van oost naar west is ruim 60 km en de afstand van de noord- naar de zuidkust is – afhankelijk van de plek – 3 tot 14 km. Dit zorgt samen voor een oppervlakte van 444 km².

Vakantie Curaçao tips: WillemstadEn dat betekent dat je in een korte tijd – zeker wanneer je een auto huurt, daarover later meer – veel van het eiland kunt zien. Om je op weg te helpen, hebben we een lijstje met de drie absolute must-see’s en must-do’s voor je op een rij gezet:

  • Met de vele happy hours is er altijd wel ergens levendigheid te vinden, maar het toppunt van levendigheid is wat ons betreft toch wel de hoofdstad Willemstad. Naast levendigheid biedt het een flinke dosis cultuur en de street art waar we het eerder over hadden.
  • Het eiland mag dan slechts 444 km² zijn – ter beeldvorming, dat is ongeveer even groot als Texel – aan stranden geen gebrek. Je vindt er ca. 35 stuks. Ga een dagje op pad en hop van het ene naar het andere pareltje. We hebben de mooiste stranden op Curaçao voor je op een rij gezet.
  • Op ca. 10 km voor de kust van Curaçao vind je een mini-variant van het eiland. Het eiland heeft een oppervlakte van 2 km² en draagt met recht de naam Klein Curaçao. Boek een excursie en waan je een dag in een wereld vol wit strand, een prachtige roze vuurtoren en – als je mazzel hebt – een snorkelsessie tussen de schildpadden.

Tips om meer te doen op Curaçao

De beste reistijd voor Curaçao

Curaçao is een all year round bestemming en dat komt met name door de ligging nabij de evenaar. De gemiddelde maximale temperatuur is er geen één maand onder de 30 °C en de minimum watertemperatuur is het hele jaar door 28-30 °C.

Toch is er wel iets waar je rekening mee dient te houden; een mild regenseizoen. Waar je in de maanden maart, april, mei en juni slechts hier een daar een bui op je dak krijgt, kan dit in de maanden oktober, november en december een stuk meer zijn. Het zijn dan vaak korte en heftige buien en zelden een dag lang, veroorzaakt door de uitlopers van de orkanen uit het Caribisch gebied.

Dat betekent dat de meeste reizigers de weg naar Curaçao weten te vinden in januari t/m april, simpelweg om de Nederlandse kou te ontvluchten. Een fijne periode, maar ook vaak direct een dure periode. Wie een reis voor oktober t/m december boekt en een buitje op de koop toeneemt, kan zomaar geld besparen.

De leukste accommodaties op Curaçao

Vakantie Curaçao tips: hotelsDe keuze aan hotels en appartementen op Curaçao is groot voor een relatief klein eiland. We pikten er speciaal voor jou een aantal favorieten van onze vakantiegangers uit:

  • Je móet wel verliefd worden op Papagayo Beach Hotel. Je kunt hier rekenen op een uitgebreid ontbijtbuffet, luxe kamers, een prachtig natuurzwembad en ligging direct aan het strand. Waar je ook nog eens geweldige restaurants vindt!
  • In het levendige hart van Curaçao verblijven? Ga voor Pietermaai Boutique Hotel in Willemstad. Het kleinschalige hotel wordt gekenmerkt door prachtige details als shutterramen, originele tegelvloeren en balkplafonds. Toch kent het hotel ook een modern tintje; aan gratis WiFi en airco bijvoorbeeld geen gebrek. Twee kleine zwembaden zorgen voor de nodige afkoeling.
  • Liever de vrijheid van een appartement? Dan tippen we Time to Smile Dive & Beach Resort Chogogo Curaçao. Het complex ligt in de Jan Thiel Baai en wordt gekenmerkt door ruime en kleurrijke villa’s. Met op de veranda een hangmat. Hier wil je wakker worden!

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Met deze handige links vind je eenvoudig de accommodatie die bij jou past:

Check ook onze selectie mooiste hotels op Curaçao

Vervoer op Curaçao

Hoewel er bussen rijden op Curaçao en deze ook nog eens heel goedkoop zijn, is dat niet ons voorkeurstype qua vervoer. Want de bussen rijden niet heel regelmatig en zeker niet volgens schema. Het kan zomaar zijn dat je een uur moet wachten óf dat – in het ergste geval – de bus niet komt opdagen.

Vakantie Curaçao tips: auto hurenWat je dan wel kunt doen om het eiland te ontdekken? Sowieso worden er talloze excursies aangeboden. Stap op de boot naar Klein Curaçao, verken per jeep het natuurgebied Shete Boca of boek een kajak-tour. Alvast het aanbod aan excursies bekijken? Ga naar onze partner GetYourGuide, waar je ook al voor vertrek jouw tripjes kunt vastleggen.

De beste manier om het eiland te ontdekken, is wat ons betreft echter per auto. Door een auto te huren kun je gaan en staan waar je wilt. Een dagje strandhoppen is binnen handbereik en ’s avonds rijd je eenvoudig naar dat ene strandtentje waar de zonsondergang zo mooi is.

Lees alles over een auto huren op Curaçao

Meer tips voor een vakantie op Curaçao

Tot slot; nog een aantal extra Curaçao-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Curaçao kent niet – zoals de Spaanse Costa’s of de Turkse Rivièra – een lange kustlijn voor badplaatsen. Het Caribische eiland kent een paar badplaatsen die groot zijn en voor de rest liggen de resorts verspreid over het eiland. We hebben de leukste badplaatsen op Curaçao voor je op een rij gezet. Aan jou om te kiezen.
  • Wil je met het hele gezin naar Curaçao? Lees ons artikel Curaçao met kinderen voor de juiste voorbereiding. Het eiland is zonder meer kindvriendelijk!
  • Als je het ons vraagt, zijn vakantie & lekker eten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dineren bij zonsondergang en met een cocktail proosten op de vakantie. Daarom zetten we de leukste restaurants op Curaçao voor je op een rij.
  • Hoe zit het met reisdocumenten als je afreist naar Curaçao? Kan je er water drinken uit de kraan? Heb je een wereldstekker nodig? We zetten alle praktische informatie voor Curaçao voor je op een rij.

Zie jij door onze tips een vakantie op Curaçao helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *