Excursie Klein Curaçao

Doen! Een excursie naar Klein Curaçao

Op de vlag van Curaçao zie je twee sterren. Eentje staat voor Curaçao zelf, de andere voor Klein Curaçao. Dit eilandje – dat ten zuidoosten van haar grote zus ligt – is een aanrader voor een excursie. Per boot (of catamaran) reis je af naar dit kleine pareltje.

Klein Curaçao in een vogelvlucht

Het kleine eilandje – het heeft slechts een oppervlakte van 2 km2 – ligt op ca. 10 km ten zuidoosten van het vasteland. Inwoners vind je er niet en die zijn er,  voor zover bekend, ook nooit geweest. Wel werd het eiland ooit gebruikt als quarantainelocatie voor slaven en was het in de 19e eeuw een plek waar fosfaat werd vervaardigd.

Vandaag de dag is Klein Curaçao vooral een toeristische trekpleister vanwege de witte stranden en de mogelijkheden om het onderwaterleven rondom het eiland te verkennen. Je vindt er daarnaast enkele bezienswaardigheden.

Precies de juiste ingrediënten voor een geslaagde excursie. Zeker als je je bedenkt dat er een boottocht nodig is om Klein Curaçao te bereiken. Hét ultieme eilandgevoel!

De bezienswaardigheden op Klein Curaçao

Excursie Klein Curaçao: vuurtorenJe ziet hem al van ver staan; de 22 meter hoge vuurtoren van Klein Curaçao. De oorspronkelijke vuurtoren werd in de 19e eeuw gebouwd om het verscholen eiland kenbaar te maken onder kapiteins van langsvarende schepen.

Door een orkaan werd de oorspronkelijke vuurtoren al snel verwoest. Aan het eind van de 19e eeuw werd dan ook de huidige, nieuwe vuurtoren gebouwd. Inmiddels is de vuurtoren flink vervallen en hij doet al zeker geen dienst meer. Oké, wel als te gekke selfie spot, want de roze kleur knalt er lekker vanaf!

De tweede bezienswaardigheid op Klein Curaçao is het scheepswrak Maria Bianca Guidesman. De olietanker spoelde ca. 50 jaar geleden aan en heeft sindsdien best wat te verduren gehad. Het grootste deel van het wrak is inmiddels weggeslagen door de hoge golven en het is in zijn geheel verroest. Een bijzonder gezicht!

Zien & doen op Klein Curaçao

Zoals gezegd; Klein Curaçao is geen groot eiland en de opties zijn niet ruim. Maar zéker ruim genoeg om er een paar uur door te brengen. En die begin je het beste met een bezoekje aan de vuurtoren en het scheepswrak. Daarna is het namelijk tijd voor zon, zee en strand!

Een favoriete activiteit onder vakantiegangers is snorkelen. Voor de kust zwemmen veel soorten vissen en met een beetje mazzel spot je ook zomaar nog een zeeschildpad. Liever genieten van de zon? Spreid dan je handdoekje uit en pak er een boek bij.

Een excursie naar Klein Curaçao boeken?

Excursie Klein Curaçao: bootEr is maar één manier om op Klein Curaçao te komen; per boot. Deze boottochten zijn overal op het eiland te boeken. Ik deed dit bij BlueFinn, een van oorsprong Nederlands bedrijf. Zij varen meerdere dagen per week met zowel een motorboot als catamaran naar het eiland.

Wat je kunt verwachten van een excursie naar Klein Curaçao via BlueFinn? ’s Morgens vroeg stap je op de boot, waarna je in ca. 1,5 tot 2 uur (afhankelijk van de wind) aanlegt voor de kust. Je kunt naar het strand zwemmen en je tassen worden overgebracht met een bootje. Hoe leuk én luxe!

De tijd aan wal kun je vervolgens besteden aan bovengenoemde activiteiten. Tussendoor kun je naar de boot zwemmen voor een goed verzorgde barbecue-lunch. Met oer-Hollandse satésaus. Frisdranken en water zijn de gehele tour onbeperkt te bestellen en na 12.00 uur geldt dat ook voor bier, wijn en enkele sterke dranken.

In de loop van de middag vertrek je vanaf Klein Curaçao weer richting het vasteland. Met een drankje en op de achtergrond gezellige muziek. Genieten!

Tips voor het bezoeken van Klein Curaçao

De eerste tip is: genieten, genieten en nog eens genieten. Maar om te zorgen dat je dag écht een succes wordt hebben we nog een paar tips voor als je Klein Curaçao gaat bezoeken:

  • Op de heenweg vaar je vaak tegen de golven in. Dit maakt dat je sneller zeeziek kunt worden dan je zou denken. Ontbijt goed en slik – wanneer je gevoelig bent voor zee- en reisziekte – een Primatourtje. Op de terugweg heb je de wind in de rug en moet het wel heel raar lopen wil je zeeziek worden.
  • Neem voldoende zonnebrand mee én vooral ook van een hoge factor. Je zit lange tijd op open zee en ook in de schaduw is met de aanwezige wind de kans op verbranden groot. Onderschat ook zeker de weerkaatsing van het witte zand op het eiland zelf niet.
  • Idealiter boek je vanwege het vorige punt een trip naar Klein Curaçao niet op een van je eerste vakantiedagen. Een beetje kleur als ondergrond is beter dan melkfles-wit op de boot stappen.

Zie jij jezelf al struinen over het hagelwitte strand van dit idyllische eilandje? Boek jouw excursie naar Klein Curaçao dan op tijd. Zo weet je zeker dat er plek is!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *