4 / 5

  • Boek gemakkelijk online
  • Géén boekingskosten
Tropische temperaturen gegarandeerd
Een Diver's Paradise waar je u tegen zegt
Prachtige (all inclusive) resorts aan het strand
Het meest rustige ABC-eiland

Welkom op Bonaire

Even genieten van de rust en natuur op vakantie? Bonaire bied je een oase van rust! In een meer dan tropische sfeer. Ga mee naar dit mooie ABC-eiland, waar de stranden echt net zo paradijselijk zijn als in reisgidsen.

Bonaire is het meest rechtse eiland van de ABC-eiland en heeft de vorm van een boemerang. Met een oppervlakte van ca. 288 km² het op één na grootste eiland van de Nederlandse Antillen en het dunste bevolkt. Alle ruimte om te genieten van een tropische vakantie. Je zou je haast afvragen waarom Bonaire een kleine underdog is t.o.v. Aruba en Curaçao…

Een kijkje in de hoofdstad van Bonaire

Kralendijk is de hoofdstad van het eiland. Verwacht geen enorme drukte; het is er rustig en stoplichten kennen ze daarom bijvoorbeeld niet. Het betekent echter niet dat er niets te beleven valt!

Je kunt het 17e-eeuwse Fort Oranje en het museum Boneriano bezoeken. Ook is er een in Neo-Griekse stijl gebouwd marktpaviljoentje. Dagelijks verkopen Venezolaanse kooplui hier groenten en fruit. Daarnaast zijn de kleurrijke koloniale gebouwen die de stad sieren geen straf om wat langer te bekijken.

Natuurwalhalla Bonaire

Voor de kust bij Kralendijk ligt Klein Bonaire. Dit mini-eiland is een prachtig stukje natuur. Het is een broedlocatie voor zeeschildpadden en vogels en het wordt omringd door de mooiste riffen van Bonaire.

Ook op Bonaire zelf is de natuur een genot om naar te kijken. Voor mooie uitzichten en bijzondere dieren moet je vooral in het Washington-Slagbaai Nationaal Park zijn. Het eiland is daarnaast beroemd om zijn Caribische flamingo, in de Bonairse volksmond ook wel çhogogó genoemd. Een deel van het Pekelmeer is aangewezen als beschermd flamingoreservaat.

Voor duikers en snorkelaars is Bonaire een waar paradijs. Van de kleine plankton tot de enorme walvishaai, er leeft van alles. Dicht onder de kust kun je meer dan 60 koraalsoorten en 350 soorten vissen vinden.

Bon bini na Boneiru, welkom op Bonaire!

Laatste berichten van ons reisblog:

Gespot! De mooiste hotels op Bonaire

Gespot! De mooiste hotels op Bonaire

Ben jij op zoek naar een flinke dosis vitamine D? Dan is dit artikel voor jou! We zetten namelijk de mooiste hotels op Bonaire op een rijtje!

Washington Slagbaai National Park: wildlife op Bonaire

Washington Slagbaai National Park: wildlife op Bonaire

In Washington Slagbaai National Park op Bonaire vind je prachtige flora en fauna, bijzondere dieren, mooie stranden én de hoogste berg van het eiland. Absoluut een bezoekje waard!

7 redenen om deze winter de warmte op te zoeken op Bonaire

7 redenen om deze winter de warmte op te zoeken op Bonaire

Het is het kleinste Antilliaanse eiland, maar heeft genoeg in huis. We geven je zeven redenen om Bonaire te bezoeken. Welkom tropics!

Wat te doen op Bonaire? Dé ultieme tips

Wat te doen op Bonaire? Dé ultieme tips

De lijst van wat je allemaal kunt doen op Bonaire is nog niet oneindig, maar als je kijkt naar de oppervlakte van het eiland is er zeker veel te doen. We geven je een fijn overzicht. Plannen maar!

Pareltjes! De mooiste stranden van Bonaire

Pareltjes! De mooiste stranden van Bonaire

Ze komen regelmatig voorbij in reisgidsen en op social media: de tropische stranden van Bonaire. Tijd om de mooiste op een rij te zetten.

Plaatsen in Bonaire

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.
'Super duidelijke site, top'

Super duidelijke site, altijd laagste prijs. Goede communicatie en bevestiging...

Lees verder