Redenen Bonaire winterzon

7 redenen om deze winter de warmte op te zoeken op Bonaire

Zie jij elk jaar weer op tegen de Nederlandse winters? Neem júist dan jouw vakantiedagen op en vlieg naar het Caribisch gebied. Wat dacht je van laid back Bonaire? Het Antilliaanse eiland heeft meer in huis dan veel mensen weten. We geven je zeven goede redenen om naar Bonaire af te reizen.

1. Een tropisch klimaat waar je u tegen zegt

Oké, je moet er 9-10 uur voor vliegen, maar dan heb je ook wat. Je laat de Nederlandse kou achter je en krijgt in ruil daarvoor een goddelijk klimaat. In de maanden november t/m februari kun je hier rekenen op temperaturen die nog steeds de 30 °C aantikken. En de zon schijnt er gemiddeld 8 uur per dag. Welkom flinke dosis vitamine D!

Of je ook nog last hebt van orkanen in bepaalde periodes? Sowieso is het orkaanseizoen na november afgelopen. Maar wist je ook dat Bonaire buiten de zogenaamde hurricane belt ligt? Orkanen zijn hierdoor zeldzaam en Irma en Maria – die eerder flink huishielden in het Caribisch gebied – zorgden op Bonaire niet tot nauwelijks voor problemen.

2. Ruime keuze uit prachtige stranden

Van deze zon geniet je optimaal met dank aan de stranden die Bonaire herbergt. Het eiland kent een oppervlakte van nog geen 300 km², maar herbergt wel meer dan 20 kleine en vooral prachtige stranden. Bezoek bijv. Playa Chikitu, waar je natuurlijke zandduinen vindt en waar zeeschildpadden hun eieren leggen.

En het water? Dat is er blauw, blauwer, blauwst. Picture perfect voor jouw Instagram-account.

Alles weten over de mooiste stranden op het Caribische eiland? Lees ons eerdere artikel over de vele stranden op Bonaire.

3. Eersteklas duikbestemming

Redenen Bonaire: winterzonAls het aankomt op duiken, is Bonaire het summum van de Nederlandse Antillen. Het eiland wordt niet voor niets door kenners al jaren bestempeld als de beste (kantduik)bestemming ter wereld. En er reizen ruim 32.000 (!) duikers per jaar af naar het Caribische eiland.

Waarom? Sowieso kun je er het hele jaar door rekenen op een watertemperatuur van rond de 28 °C en kun je onder water meer dan 300 vissoorten spotten. Waar je dit doet? Op een van de ruim 80 officiële duikplekken die het eiland herbergt. Ruim 50 hiervan zijn geschikt om te kantduiken; je hoeft dus niet per se eerst een boot op.

De bekendste duikplek? Hilma Hooker! Dit schip werd in 1984 onderschept met vier ton drugs aan boord. Toen dit geborgen was, besloot de overheid de boot te laten zinken als attractie. En of het dat werd! Beginnelingen kunnen duiken (of snorkelen) bij Klein Bonaire, een eilandje voor de kust bij Kralendijk.

De inwoners zijn maar wat trots op hun Diver’s Paradise en precies deze woorden vind je dan ook op de kentekens van de lokale auto’s.

4. Overweldigende natuur

Redenen Bonaire winterzon: natuurHoud je enorm van natuur, maar ga je liever niet onder water? Dan heeft Bonaire een andere parel voor je in het verschiet; Washington Slagbaai Nationaal Park.

Het is het eerste nationale park van de Nederlandse Antillen en beslaat maar liefst 5.000 hectare. Dat is een vijfde van het totale oppervlakte van Bonaire!

Wat je in het nationale park vindt? O.a. de hoogste berg van Bonaire. Deze is ruim 240 meter hoog en vanaf het hoogste puntje kun je – bij helder weer – Venezuela zien liggen.

Met dank aan diverse routes kun je er mountainbiken en wandelen. Onderweg kom je er prachtige vogels en zoutmeren tegen. In die laatste verzamelen flamingo’s zich regelmatig.

5. Een duik in het slavenverleden

Op Bonaire vind je nog aardig wat Hollandse invloeden, maar helaas zijn deze niet altijd even positief. Net als Curaçao heeft ook Bonaire een slavernijverleden. Dit is vooral te wijten aan de West Indische Compagnie (WIC). Slaven vanuit de hele wereld moesten in vroegere jaren op dit eiland dag en nacht werken in de zoutpannen.

Redenen Bonaire winterzon: slavernijDertien jaar voordat de slavernij op Bonaire werd afgeschaft, zijn er slavenhuisjes gebouwd. Voor de tijd sliepen de slaven in de buitenlucht of in kleine houten hutjes. Het is fijn dat de slaven een dak boven het hoofd kregen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Hoewel de huisjes enorm klein zijn, moesten er wel meerdere slaven in slapen.

De kleine gelige en witte huisjes staan bij de zoutpannen welke je nog steeds kunt bekijken. De aanblik van de huisjes geeft je dan ook een goed beeld van hoe het in deze tijd er aan toe ging. Indrukwekkend! Bij de huisjes vind je ook vier obelisken, deze werden als navigatie gebruikt. Ze hebben de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Een verwijzing naar de Nederlandse achtergrond.

6. Laidback vibe

Bonaire is het minst populaire eiland van de Nederlandse Antillen en hiermee ook het minst ontwikkelde eiland. Lokale wegen zijn hier nog niet vervangen door snelwegen en stoplichten kennen ze nauwelijks. Het verkeer doet ook zonder deze stoplichten gemoedelijk zijn ding; voorrang krijg je maar al te vaak van de inwoners, die je altijd even groeten. Ze zijn easy going en relax is hun motto.

7. Keuze uit fijne hotels

Redenen Bonaire winterzon: hotelsLast but not least: voor komende winter hebben we meer dan 20 fijne hotels voor je in de aanbieding. Voor elk budget. En dit zijn de meestgeboekte:

  • Ben je op zoek naar een all inclusive hotel op Bonaire? Bij Van der Valk Plaza Beach Resort Bonaire chill je met een drankje bij het zwembad of ga je snorkelen of duiken. Het hotel ligt direct aan het zandstrand en op loopafstand van het centrum van Kralendijk. Top!
  • Corallium Hotel & Villas Bonaire is een kleinschalig resort mét zwembad op Bonaire. Dankzij de ligging nabij het strand en het centrum van Kralendijk is het complex ideaal voor families met kinderen, koppels en vriendengroepen die op zoek zijn naar een tropische vakantie.
  • Duikliefhebbers opgelet! Het eenvoudige Divi Flamingo Beach Resort & Casino ligt direct aan zee en biedt talloze mogelijkheden voor de fanatieke duiker. Ook andere actieve vakantiegangers zijn in deze omgeving aan het goede adres. Enkel genieten van de Antilliaanse zon? Het resort beschikt over twee zwembaden.

Zie jij jezelf komende winter al sunsnacken in een van deze hotels of op de prachtige stranden van Bonaire? Bekijk dan snel ons uitgebreide aanbod & haal die koffer maar vast tevoorschijn.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *