Stranden Bonaire

Pareltjes! De mooiste stranden van Bonaire

Bonaire mag dan een oppervlakte van nog geen 300 km² hebben, strand vind je er wel in overvloed; er zijn meer dan 20 kleinere en grotere stranden te vinden. En dus is het tijd om de mooiste stranden van Bonaire op een rij te zetten. Dan hoef jij alleen nog maar te boeken en een dagje strandhoppen in te plannen.

Bonaire is een toplocatie voor wie verzot is op stranden. Je hebt een ruime keuze, want aan alle kanten van het eiland zijn wel stranden te vinden. Waar jij moet wezen tijdens jouw vakantie? Met deze gids weet je het precies!

De stranden aan de noordkust van Bonaire

Stranden Bonaire, noordkustIn het noorden van Bonaire zijn geen eindeloze stranden te vinden. Toch zijn enkele kleinere exemplaren zeker een bezoekje waard.

  • Playa Chikitu bevindt zich in het Washington Slagbaai National Park. Zeeschildpadden leggen hier regelmatig hun eieren. Daarnaast zijn hier – als enige strand op Bonaire – natuurlijke duinen te vinden.
  • Op Boka Kokolishi ligt donker zand en lavagesteente. De ruige natuur is net even wat anders en staat in schril contrast met de vele witte stranden die je elders op het eiland vindt.
Zwemmen aan de noordkust is door de sterke stroming niet altijd even verstandig, maar dat neemt niet weg dat het er zalig vertoeven is.

De stranden aan de oostkust van Bonaire

Reis door de mangrovebossen naar het oosten van Bonaire en je vindt Lac Bay, een prachtig meer. Vanaf diverse stranden kijk je uit op zowel het meer als de zee.

  • Cai ligt verborgen tussen de mangrovebossen. Maar het is niet alleen de natuur die dit strand zo geliefd maakt; je vindt er rustig water en een langzaam in zee aflopend zandstrand. Families komen hier dan ook graag!
  • Sorobon Beach heeft weer een geheel ander karakter. Windsurfers en vissers trekken graag naar dit strand toe. Ook hier is het water overigens niet diep; watersporters mengen zich hier onder families.

De stranden aan de westkust van Bonaire

Stranden Bonaire, westkustDe meeste stranden van Bonaire bevinden zich in het westen. Ze liggen grotendeels in het Washington Slagbaai National Park en zijn mooi over de kustlijn verdeeld. We nemen er twee onder de loep:

  • Playa Funchi is het meest westelijk gelegen strand van Bonaire. Snorkelen kan hier uitstekend dankzij het helderblauwe water. In de omgeving is nog meer te ontdekken, zoals flamingo’s en leguanen.
  • Een heerlijke Hollandse naam voor een heerlijk strand, Playa Frans. Er komen kan een uitdaging zijn (de ongeplaveide weg zit vol met diepe kuilen en stenen), maar dat zorgt wel voor extra rust. Voor een welverdiend zen-momentje is dit de place to be.

De stranden in de omgeving van Kralendijk

Verblijf je in of nabij de hoofdstad Kralendijk? Ook dan hebben we enkele prachtige stranden voor je in de aanbieding:

  • Pink Beach; het zit in de naam, want het strand is hier – jawel! – roze. Hoe dit komt? Het klinkt bijna mythisch, maar het is toch echt waar: kleine microscopische wezens uit de zee zijn op dit strand aangespoeld. Deze zijn roze van kleur en hebben het strand daardoor haar unieke karakter gegeven.
  • Om de hoek van het vliegveld ligt Bachelor’s Beach, een knus strandje waar je uitzicht hebt op ruige kliffen. Het water aan dit strand leent zich goed voor zwemmen, snorkelen en duiken.
  • Het zijn duizend stappen naar beneden als je 1000 Steps Beach wilt bereiken. Nee, hoor, niet echt. Een trap is er wel, maar deze telt slechts 67 treden. Valt dat even mee! Eenmaal beneden sta je direct met je voeten in het witte zand. Duik of snorkel in de heldere oceaan en spot een zeeschildpad. Lekker lui zonnen mag ook!

Zoek zelf de stranden van Bonaire op! Bekijk ons volledige aanbod en scherpe last minutes. Oh, en sla even zonnebrandcrème in, dat zal je nodig hebben…

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *