Auto huren Curaçao: tips

Een auto huren op Curaçao? Check deze tips!

Staat er een vakantie naar Curaçao op de planning en wil je in een korte tijd zoveel mogelijk zien van het Caribische eiland? Wij adviseren je om een auto te huren op Curaçao. Waarom? Dat lees je hieronder. Inclusief handige tips!

Waarom een auto huren op Curaçao een must-do is?

Oké, niets moet. Maar als je het maximale uit je vakantie wilt halen en houdt van de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, is het wel echt een must-do.

Hoewel Curaçao niet enorm groot is – ca. 8 bij 31 km lang – kan verplaatsen op het eiland nog wel wat problemen opleveren. Althans, zonder huurauto. Er is een busnetwerk, maar de bustijden zoals aangegeven worden vaker niet dan wel nageleefd. En taxi’s zijn een aanslag op je portemonnee.

Door een auto te huren op Curaçao ‘koop’ je vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Als je overdag een strandje wilt bezoeken óf als je ’s avonds in dat ene goede restaurant gaat dineren. Dat geldt ook als je prachtige zonsondergangen wil bewonderen bij Jan Thiel.

Auto huren Curaçao tips: zonsondergang
Ga de zonsondergang achterna met je huurauto op Curaçao

Wat kost een auto huren op Curaçao?

Even een kleine indicatie van de kosten: buiten het hoogseizoen kun je een week (8 dagen) een auto huren op Curaçao voor ca. € 350,-* inclusief verzekeringen. Dat is omgerekend ca. € 45,- per dag.

Dit lijkt misschien veel, maar wat we al zeiden; feitelijk koop je vrijheid. En taxi’s en excursies zijn ook niet enorm goedkoop. Als je een actieve vakantie wil, is een auto huren op Curaçao daardoor wel vaak de goedkoopste optie.

* Gebaseerd op de prijzen van september 2024, geboekt in juni 2024
Een betaalbare vakantie naar Curaçao scoren?
Bekijk ons aanbod

Vooraf goed geregeld!

Hoe easy; tijdens het boeken kun je bij ons direct een huurauto regelen voor Curaçao. En ook na boeking kan dat nog via ons.

We merken echter dat veel mensen het duur vinden in verhouding met wat je lokaal betaalt. Dit lichten we graag toe. Want het dagtarief op Curaçao voor het huren van een auto is in veel gevallen voor een karig pakket. Verzekeringen worden beperkt qua hoogte en ook niet alles is verzekerd.

Je hoopt natuurlijk nooit op onvoorziene kosten en problemen met je auto, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En dan is het ideaal dat je bij ons kunt rekenen op volledige dekking (incl. glas, bodem en banden) én geen eigen risico. Ook is een Nederlandse hulplijn 24 uur per dag bereikbaar. Wel zo vertrouwd!

Lees hier alles over een auto huren via ons

Niet alleen een goede verzekering is een reden om jouw huurauto op Curaçao vooraf te regelen; dit geldt ook voor beschikbaarheid. In het hoogseizoen kan je zomaar misgrijpen of dien je alle balies op de luchthaven af te gaan voor je er één hebt. Liever rijd je meteen door naar jouw hotel toch?

Hoe zit het met de verkeersregels op Curaçao?

Hoewel het eiland nog altijd tot het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden hoort, wijken de verkeersregels op Curaçao toch enigszins af van die in Nederland. Dit zijn de belangrijkste punten om mee te nemen wanneer je er voor kiest een auto te huren op Curaçao:

  • Verkeer van rechts heeft niet altijd voorrang op Curaçao; op T-splitsingen heeft verkeer dat rechtdoor gaat altijd voorrang. Ook hebben bestuurders op een verharde weg voorrang op bestuurders die van een onverharde weg komen. Sowieso ‘krijg’ je niet snel voorrang op het eiland, soms moet je echt je voorrang ‘nemen’.
  • Links inhalen is ook op Curaçao de standaard. Toch is het in specifieke gevallen toegestaan om ook rechts in te halen. Dit geldt op wegen met gescheiden rijbanen en twee of meer rijstroken per rijrichting.
  • Er zijn slechts enkele plekken op Curaçao waar je dient te betalen om te parkeren, zoals in Willemstad. Je herkent de betaalde parkeerplaatsen aan het feit dat ze genummerd zijn. Dit nummer dien je in te voeren wanneer je een parkeerticket koopt. Geen nummer op de weg te zien? Dan kun je gratis parkeren.
  • De maximale snelheden wijken af van wat wij gewend zijn. Binnen de bebouwde kom geldt een maximale snelheid van 40 km per uur, buiten de bebouwde kom is dit – afhankelijk van waar je rijdt – 60 tot 80 km per uur.
  • Hoewel je je simpelweg aan de maximale snelheden kunt houden, raden we je aan om ook naar de staat van de weg te kijken. Deze zijn er doorgaans slechter aan toe dan de wegen in Nederland en zeker die naar de stranden zijn regelmatig voorzien van diepe kuilen. Hier wil je écht niet met volle snelheid doorheen. Pas jouw snelheid aan waar nodig en ontwijk de kuilen waar mogelijk.
LET OP! Er kunnen meer afwijkende verkeersregels gelden op Curaçao. Vraag bij het ophalen van jouw huurauto om meer informatie aan de verhuurder.
Het is doorgaans überzonnig op Curaçao. Maar er kan – afhankelijk van het seizoen – ook zomaar een tropische bui vallen. Pas ook dan jouw snelheid aan: de wegen zijn dan doorgaans spekglad op Curaçao.
Auto huren Curaçao tips: verkeersregels
Houd met je huurauto op Curaçao rekening met de kwaliteit van de wegen

Noteer nummer 199 in jouw telefoon

Uiteraard gaan we ervan uit dat je fluitend het eiland rondtoert en dat er niets met jou of de auto gebeurt. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren en je betrokken raken bij een verkeersongeval of door een andere reden schade hebben aan je auto, dan dien je altijd met 199 te bellen.

Met dit nummer bereik je Curaçao Roadservice. Dit bedrijf komt ter plaatse en maakt een CRS-rapport voor je op. Dit rapport is nodig voor de verzekering. Zonder rapport zal het autoverhuurbedrijf niets vergoeden en draai je zelf voor de kosten op.

Naast dat je moet bellen met 199 raden we je ook altijd aan om direct je autoverhuurder in te lichten. Zij kunnen je dan eventueel bijstaan en voorzien van vervangend vervoer.

Meer praktische tips voor een auto huren op Curaçao

  • Download voorafgaande aan jouw reis de kaart van Curaçao met de app Maps.me. Hierdoor kun je – zonder dat je mobiele data nodig hebt – eenvoudig navigeren over het eiland.
  • Ook op Curaçao staan er regelmatig files, met name in de ochtend- en avondspits en rondom Willemstad. Ook van Willemstad naar Jan Thiel Beach kan je zomaar in de file komen te staan. Houd in de spitstijden daarom rekening met extra reistijd.
  • Benzine tanken is op Curaçao een lachertje; de prijzen zijn er stukken lager dan in Nederland. Houd er wel rekening mee dat het nét even anders in zijn werk gaat dan in Nederland. Je dient voordat je gaat tanken eerst naar de caissière te gaan en het bedrag af te rekenen waarvoor je benzine wilt. Pas daarna kan je daadwerkelijk tanken.
  • Laat niets in je auto liggen. Van alle criminaliteit op Curaçao komt auto-inbraak het meest voor. Haal alle waardevolle spullen uit je auto en laat zelfs geen flesje water liggen. Het geeft geen garantie, maar het helpt wel de kans op een inbraak te verminderen.
Tijdens mijn vakantie op Curaçao werd onze auto – ondanks dat ik alles eruit had gehaald – opengebroken. Hij was redelijk vernield, ermee rijden kon niet meer. Maar binnen drie uur had ik – met dank aan het vooraf regelen en de juiste verzekering – een nieuwe auto én waren alle papieren geregeld. Kosten? Niets!

Welke plekken móet je aandoen met je huurauto?

Hebben we je overtuigd dat een auto huren op Curaçao een must-do is? Dan komt het leuke gedeelte! Plannen maken om het eiland te ontdekken. Dit kan eenvoudig met dank aan de artikelen die we eerder schreven:

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie en geef tijdens het boeken aan dat je een auto wilt huren op Curaçao. Fijne vakantie!

Auto huren Curaçao tips: stranden
Ga strandhoppen met je huurauto op Curaçao

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *