Cultureel Willemstad

Ontdek cultureel Willemstad

18e eeuwse huizen in pasteltinten, tal van musea, goede uitgaansmogelijkheden en veel winkeltjes: de hoofdstad van Curaçao is een must voor cultuurliefhebbers. Sla Willemstad dan ook niet over tijdens jouw zonvakantie.

Grote kans dat jij jouw vakantie naar Curaçao hebt geboekt vanwege de geweldig mooie stranden en paradijselijke baaitjes. Maar 8 of 15 dagen op het strand kan gaan vervelen. Gelukkig komt daar de hoofdstad van Curaçao, Willemstad, om de hoek kijken. Deze stad is goed voor een hoge dosis cultuur!

Amsterdam van het westelijk halfrond

Willemstad is niet alleen de hoofdstad van Curaçao, het is ook de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. De stad wordt gekenmerkt door huisjes, winkels en bijzondere gebouwen in pastelkleuren. De typische geveltjes en zuilen doen denken aan de architectuur in Nederland in de 17e eeuw. De stad wordt dan ook niet voor niets het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd.

Maak kennis met Punda & Otrabanda

Cultureel Willemstad, PundaDe twee belangrijkste wijken van de historische binnenstad van Willemstad zijn Punda en Otrabanda, de twee wijken worden verbonden door de Koningin Emmabrug. Deze drijvende brug van 168 meter lang is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. Hij draait op 16 pontons en wordt daardoor ook wel Pontjesbrug genoemd.

Punda is niet alleen het meest toeristische deel van Willemstad, maar ook het oudste deel. De autovrije wijk is meer dan 400 jaar oud en herbergt bijzondere bezienswaardigheden zoals het Gomezplein, Fort Amsterdam en de Mikvé Israël-Emanuel Synagoge. Het is daarnaast het belangrijkste winkelgebied van de stad. Juweliers en andere chique winkels vind je in de Breedestraat en Heerenstraat.

Waar Punda recht toe recht aan is, is Otrabanda – wat in het Papiamento letterlijk ‘de andere kant’ betekent – een wirwar van straatjes en steegjes. Deze wijk heeft haar oorspronkelijke karakter altijd weten te behouden, ondanks het toerisme. Je vindt in deze wijk o.a. Fort Rifford en het kleurrijke plein Plaza Brion.

Museumhoppen!

Wil je meer dan enkel door de straatjes slenteren en de sfeer van Willemstad proeven? Haal je hart op bij de vele musea die de stad biedt.

Zo vind je in Otrabanda het Kurá Hulanda Museum. In de 17e en 18e eeuw was Kurá Hulanda de plek waar de uit West-Afrika afkomstige slaven moesten aansterken voor ze op transport gingen. Anno 2015 is het een museum over slavernij. Je vindt er ook veel Afrikaanse kunst en leert meer over de Afrikaanse religie. In dezelfde wijk vind je ook het Curaçao Museum, welke in 1946 werd gesticht in een militair ziekenhuis. In dit museum maak je kennis met het leven op Curaçao in de 19e eeuw.

In Punda vind je o.a. het Maritiem Museum Curaçao. Hier kun je op ontdekkingstocht door de 500 jaar oude maritieme geschiedenis van het eiland. Bekijk authentieke nautische kaarten, scheepsmodellen en navigatieapparatuur. En als je dan toch in Punda bent, neem even een kijkje bij het Joods Cultureel Museum. Verdiep je in de geschiedenis en de cultuur van de joodse gemeenschap. Vlakbij het museum vind je ook nog de Mikve Israël-Emanuel synagoge, de oudste synagoge van het westelijk halfrond welke nog steeds in gebruik is.

Overnachten in Willemstad

Cultureel Willemstad: hotelsWil jij tijdens jouw vakantie op Curaçao Willemstad ontdekken? We hebben diverse hotels in en nabij de hoofdstad van Curaçao. De meest geboekte zijn:

  • Academy Hotel Curaçao. Populair dankzij de gunstige prijs. Dit hotel aan de rand van Punda wordt gerund door leerlingen van de hotelschool. Er heerst een gemoedelijke sfeer.
  • Een van onze meest luxe accommodaties in Willemstad is Renaissance Wind Creek Curacao Resort. Als een van de weinige hotels in de hoofdstad heeft dit hotel een privé-strand én een infinity zwembad.
  • The Ritz Village is een populair driesterren hotel aan de rand van Punda. Als gast heb je hier niet alleen de beschikking over een zwembad, maar ook over gratis WiFi.

Wil je de keuze hebben uit meer hotels in Willemstad? Bekijk ons volledige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *