Flamingo Beach Aruba

Flamingo Beach Aruba: zonnen tussen de roze flamingo’s

Je ziet de foto’s in tal van reisgidsen; flamingo’s aan de waterkant van een hagelwit strand. Er is maar één plek op Aruba waar je deze aantreft. En dan moet je ook nog eens in het juiste hotel verblijven! Ga je mee naar Renaissance Wind Creek Aruba Resort en het beroemde Flamingo Beach op Aruba?

Bruine pelikanen, geiten, ezels, konijnen, holenuilen, hagedissen, pega-pega’s, Arubaanse ratelslangen… Je kunt op Aruba flink wat dieren spotten. Als je de reisgidsen mag geloven mag je daar ook flamingo’s bij optellen. En dat kan ook inderdaad, maar je spot deze niet zomaar in het wild. Of eigenlijk helemaal niet in het wild.

De flamingo’s die op vele reisgidsen prijken zijn namelijk maar op één plek te vinden, op het privé-eiland van het luxueuze Renaissance Wind Creek Aruba Resort. Wil je ze spotten dan zal je in het hotel moeten slapen. Want dan heb je gratis toegang tot Flamingo Beach Aruba.

De luxe van Renaissance Wind Creek Aruba Resort

Renaissance Wind Creek Aruba Resort is één van onze pareltjes van Aruba. Niet alleen omdat je er over luxe kamers, talloze faciliteiten, meerdere eet- en drinkgelegenheden en twee zwembaden beschikt. Nee, je hebt ook nog eens de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven in Oranjestad.

Flamingo Beach Aruba: OranjestadOranjestad is de levendige hoofdstad van Aruba. De naam doet het al vermoeden; je treedt hier enigszins in Nederlandse voetsporen. Zo is de stad opgebouwd rondom Fort Zoutman, dat door de Nederlanders werd gebouwd in de 18e eeuw als verdedigingswerk. De Willem III toren (welke je direct naast het fort vindt) werd gebruikt om naderende piraten op tijd te spotten.

Waar Oranjestad door gekenmerkt wordt? Kleurrijke en koloniale gebouwen. Het is daarnaast een walhalla voor shopliefhebbers. Al zal het soms bij window shopping blijven, want niet iedereen heeft een toereikend budget voor Louis Vuitton of Prada. Een middagje op het terras is een stuk portemonneevriendelijker. Gelukkig is er een ruime keuze aan restaurants en cafés.

Een kijkje op Renaissance Island

Roze flamingo's Aruba: Flamingo Beach ArubaTerug naar Renaissance Wind Creek Aruba Resort. Het hotel biedt een speedboat service om je naar Renaissance Island te brengen. En dat laatst is toch wel het hoogtepunt van Renaissance Wind Creek Aruba Resort. Je vindt op het privé-eiland twee geweldige stranden, waar handdoeken, parasols en ligbedden gratis beschikbaar zijn.

Aan de ene kant heb je het familievriendelijke Iguana Beach en aan de andere kant vind je Flamingo Beach Aruba. We zetten even alle spotlights op deze laatste, want hier komt de bekende Aruba-ansichtkaart tot leven!

Waar veel reisgidsen de indruk wekken dat je wilde flamingo’s kunt spotten op Aruba, is dit eigenlijk helemaal niet waar. Al deze plaatjes worden geschoten op dit unieke privé-eiland. Waar je tijdens het zonnen zomaar opeens een flamingo i.p.v. een ober naast je kan hebben staan. Een uniek schouwspel!

Flamingo Beach is overigens adults only, maar omdat de roze gevleugelde vrienden vrij rondlopen, slaan ze soms ook gewoon hun vleugels uit en gaan even beurten bij Iguana Beach.

Je vindt op het eiland overigens ook een bar & grill en een openlucht wellnesscentrum. Doen we dan maar een massage met uitzicht op zee?

Flamingo Beach Aruba bezoeken?

Wij zouden het wel weten, wij zouden in Renaissance Wind Creek Aruba Resort verblijven! Maar mocht je nu liever elders verblijven of minder budget hebben én toch een bezoek willen brengen aan Flamingo Beach Aruba, dan heb je altijd nog de optie om een dagpas (ca. $ 99,- incl. drankje en maaltijd) te kopen bij het hotel. Waarna je per watertaxi naar het strand wordt gebracht.

Wees je er wel van bewust dat het niet het aller-aller-aller-rustigste dagje in de zon wordt. De flamingo’s hebben er veel plezier in om met zijn alleen drukke geluiden te maken al rondscharrelend over het strand. Schattig, maar wel jammer als je net in slaap doezelt onder het Arubaanse zonnetje…

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *