De mooiste plekken op Aruba

Dé bezienswaardigheden op Aruba die je niet mag missen

One happy island, dat is de bijnaam van het Caribische eiland Aruba. Happy wordt jouw vakantie zeker als je onderstaande checklist met bezienswaardigheden op Aruba opvolgt.

Oranjestad

Bezienswaardigheden Aruba, OranjestadDe hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hier Nederlandse voetsporen. De stad is opgebouwd rondom Fort Zoutman. Dit fort, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Oranjestad, werd in 1796 gebouwd als verdedigingswerk. Vanuit de Willem III toren (die naast het fort staat) konden naderende piraten gesignaleerd worden.

De rest van Oranjestad wordt vooral gekenmerkt door kleurrijke, koloniale gebouwen en winkels met duurdere, exclusievere merken, zoals Louis Vuitton en Prada. Er is daarnaast een breed aanbod aan restaurants en cafés.

Elke dinsdagavond vindt bij het fort het Bon Bini Festival plaats. Deze wordt gekenmerkt door optredens van Arubaanse artiesten en kraampjes met lokale gerechten en handwerken.

Arikok Nationaal Park

Bezienswaardigheden Aruba, Arikok National ParkKennismaken met de flora en fauna van het eiland kan het beste in Arikok National Park, in het zuidoosten van het eiland. Er valt genoeg te zien, want het beslaat maar liefst 18% van de totaaloppervlakte van Aruba.

Het park, dat je het beste onder leiding van een gids en met een 4×4 kunt bezoeken, herbergt diverse natuurwonderen. Zoals de Natural Pool, de Fontein Grot en tientallen blowholes waaruit oceaanwater omhoog wordt gespoten. Je kunt daarnaast oog-in-oog komen te staan met de Arubaanse ratelslang, holenuil en bladvingergekko.

Bubali Vogelreservaat

Natuurliefhebbers kunnen niet alleen terecht in Arikok National Park; ook het Bubali Vogelreservaat biedt volop mogelijkheden. Vanuit een observatietoren kun je – met een beetje geluk – meer dan 80 verschillende vogelsoorten spotten. Voor de grootste slagingskans bezoek je het park aan het begin of het einde van de dag.

Een bezoek aan het reservaat gepland tegen zonsondergang? Neem een flinke dosis anti-muggen spray mee. Muggen zijn op dit moment van de dag in grote getale aanwezig vanwege de mangrove die je hier vindt.

Renaissance eiland

Plekken Aruba: Renaissance eilandGenieten van exotische sferen? Aruba beschikt over een privé eiland met een mangrove, witte stranden en flamingo-kolonies. Het Renaissance eiland, zoals het wordt genoemd, is gratis toegankelijk voor reizigers die verblijven in Renaissance Wind Creek Aruba Resort. En ja, dat hotel is bij ons voordelig te boeken! Het hotel net te kostbaar? Dan ka je een dagpas kopen voor dit geweldige strand.

Ook de stranden Palm Beach, Eagle Beach en het rustigere Baby Beach zijn overigens paradijselijk te noemen. Deze zijn wel openbaar en ook nog eens gratis toegankelijk!

Meer lezen over het unieke flamingostrand? We schreven er een uitgebreid artikel over.

Antilla Wrak

Bezienswaardigheden Aruba: scheepswrakDe ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) staan bekend om hun bijzondere onderwaterwereld. Wil je naar Aruba en houd je van duiken? Rondom het eiland vind je meerdere spectaculaire scheepswrakken. De meest bekende is het meer dan 125 meter lange Antilla Wrak.

Dit vrachtschip, lokaal ook wel spookschip genoemd, ligt sinds de Tweede Wereldoorlog in twee delen op de bodem. Hoewel een deel van het wrak boven het wateroppervlakte ligt, vind je het laagste punt op zo’n 18 meter diepte. Het is begroeid met koralen en sponzen, waar kleurrijke vissen graag op afkomen.

Niet goedkoop, maar ook een leuke manier om de onderwaterwereld van Aruba te ontdekken; boek een excursie met de Aruba Atlantis Submarine. In een heuse onderzeeër bezoek je twee scheepswrakken en diverse riffen.

Nog meer bezienswaardigheden op Aruba

  • Een van de hotspots in het westen van Aruba is de California Lighthouse. De naam dankt de vuurtoren aan het schip dat voor de kust gezonken is. Bijzonder is de vuurtoren niet, het uitzicht vanaf de plek des te meer! Ook vanaf het Italiaanse restaurant dat op een steenworp afstand van de vuurtoren ligt, geniet je van een mooi uitzicht.
  • In het midden van Aruba vind je de 165 meter hoge Hooiberg. De naam dankt de berg aan haar vorm; als je goed kijkt, zie je hier echt een hooiberg in. Via een lange betonnen trap met meer dan 500 treden (en dat kan best bikkelen zijn als het warm is) heb je een fantastisch uitzicht over het eiland. Bijzonder: bij helder weer kan je zelfs Venezuela zien!
  • In het noordoosten van Aruba vind je een struisvogelfarm. Hoewel je deze dieren in Afrika – waar ze ook vandaan komen – zou verwachten, is het ruige landschap van Aruba perfect voor deze enorme beesten. Op de boerderij neem je een kijkje in het leven van de ca. 80 aanwezige struisvogels.

Zie jij zo’n happy vakantie helemaal zitten? Bekijk onze mooiste all inclusive hotels, onze scherpe last minutes óf ons volledige aanbod. Keuze genoeg! Laat je even weten hoe het was?

Fotografie: Fotos593 | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *