Restaurants Aruba

De leukste restaurants op Aruba (en meer fijne hotspots)

Op zoek naar een leuk restaurant op Aruba? We got you covered! Wij verzamelden de leukste adresjes op het Caribische eiland. Van een gezonde brunch tot romantisch dineren met de voeten in het zand. En van een avond goed borrelen tot de leukste lokale tentjes. Kijk je mee naar Thessa’s favorieten?

Thessa is tandarts bij defensie en uitgezonden naar Aruba. Ze woont – samen met haar man en twee honden – nu zo’n drie jaar op het eiland. In die tijd heeft ze genoeg leuke restaurants op Aruba ontdekt. Ze deelt haar tips graag met jou.

Goed om te weten; Thessa eet zelf vegetarisch. Tussen haar tips voor restaurants op Aruba zitten genoeg opties voor vegetariërs en veganisten.

De leukste brunch- en lunchplekken

Restaurants Aruba - ThessaOntbijten, brunchen, lunchen; Thessa is er dol op! En op Aruba vind je genoeg opties:

  • Eduardo’s Hideaway en Eduardo’s Beachshack. Twee hippe, gezellige plekken met goddelijk eten. Eduardo’s Hideaway zit – en de naam zegt het al – een beetje verstopt aan een doorgaande weg in Noord. Eduardo’s Beachshack zit aan het strand van Palm Beach. Op het menu staan o.a. verse juices, poke bowls, smoothie bowls, pannenkoekjes, vers fruit, wafels en toast. Kiezen wordt nog een opgave!
  • Windows on Aruba is gevestigd in het luxe Divi Dutch Village Beach Resort. Hier kun je op zondagochtend deftig brunchen en onbeperkt mimosa’s drinken. Wel even van tevoren reserveren.
  • Veganistisch ontbijten, brunchen of lunchen? Origin Café is een 100% veganistisch restaurant met de lekkerste gerechten. Je bestelt er o.a. een deluxe ontbijt, fluffy pannenkoekjes, panini’s, burgers en bowls. Echt een plekje om voor om te rijden!

De leukste plekken om te borrelen

Een gezellig avondje borrelen in een leuke bar? Dit zijn Thessa’s beste tips:

  • Bij MooMba Beach Bar kun je niet alleen terecht voor goede cocktails aan het strand. Je kunt er ook lekker eten in het restaurant. Je kunt regelmatig rekenen op live muziek en dj’s.
  • Saloon Bar Aruba ligt vlakbij alle grote hotels (ook wel de high rise genoemd). Zodra je binnenstapt word je met een glimlach ontvangen en waan je je in het Wilde Westen. Je bestelt er shots, cocktails en ijskoude biertjes en zingt mee met karaoke en live muziek. Sla ook zeker de happy hours niet over.
  • Café The Plaza is een gezellige plek in Oranjestad met regelmatig live muziek. Voetballiefhebbers hoeven geen wedstrijd van hun favoriete club te missen; er hangen grote tv’s om onder het genot van een biertje te kijken.

Uit eten? Dit zijn de leukste restaurants op Aruba

Restaurants Aruba - ZeeroversVan lokaal Arubaans eten, tot tapas en pizza’s. Dit zijn de favorieten van Thessa:

  • Een absolute must-go op Aruba is visrestaurant Zeerovers. Bij dit lokale plekje aan het water is het meestal superdruk. Op het menu staat de vangst van de dag. Verwacht geen luxe, je eet van plastic bordjes en drankjes worden geserveerd in blikjes. Combineer je bezoek aan Zeerovers met een dagje relaxen op Baby Beach en street art spotten in San Nicolas.
  • In een historisch gebouw in Oranjestad vind je Yemanja Woodfired Grill. De vis en het vlees worden bereid op houtvuur grill en dat proef je terug aan de rokerige smaak. Er zijn trouwens ook vega en vegan opties.
  • Quinta del Carmen was het eerste ziekenhuis op Aruba. Het pastel-gele gebouw stamt uit 1916 en is tegenwoordig een drukbezocht restaurant. In de voortuin smul je van de lekkerste tapas en in de achtertuin kies je van het à la carte menu.

Dineren met je voeten in het zand

Een avondje uit met je geliefde? Kies voor een restaurant op Aruba óp het strand. Romantischer dan dineren met je voeten in het zand wordt het niet. Ga op tijd; dan pak je ook nog de zonsondergang mee.

  • Aan Surfside Beach vind je Barefoot Restaurant. Met het geluid van de zee op de achtergrond en de tropische wind door je haar, dineer je hier super-romantisch. Het menu varieert van vis tot vlees en van vegetarisch tot salades.
  • Visliefhebbers zijn bij Flying Fishbone aan het juiste adres. Dit restaurant aan het strand ligt bij Savaneta en serveert vooral luxe visgerechten.
  • Passions on the Beach is onderdeel van Amsterdam Manor Beach Resort. Dit restaurant aan Eagle Beach heeft alles in huis voor een romantische avond. Kinderen onder 3 jaar eten trouwens gratis.

Nog meer restaurants op Aruba

Restaurants Aruba - De SuikertuinMet bovenstaande tips heb je al genoeg restaurants op Aruba om de vakantie mee te vullen. Maar we hebben nog wat extra tips voor je:

  • Op zoek naar een leuk plekje in Oranjestad? Dan tip ik Bistro de Suikertuin. Binnen of in de gezellige tuin kun je heerlijk brunchen en lunchen, maar ook borrelen en dineren. Je kunt er o.a. poffertjes, belegde broodjes en salades bestellen.
  • Dé lokale snack van Aruba proberen? Voor de lekkerste pastechi’s (met kaas, kip, vlees of vis gevulde deegbroodjes) moet je bij Huchada Bakery zijn. Dit is ook een leuke plek om te zitten voor lunch.
  • Borrelen op het strand? Dat doe je bij Coco Loco op Eagle Beach. Bestel je favoriete drankje en proost op een geweldige vakantie.
  • Zin in pizza? Urataka Center – op de weg naar Arikok Nationaal Park – is een lokaal knalgeel restaurant met gigantische pizza’s.
Houd er rekening mee dat je bij populaire restaurants op Aruba van tevoren een tafeltje reserveert. Met name de restaurants op het strand zijn snel volgeboekt.

Meerdere restaurants op Aruba bezoeken? Huur een auto!Sla deze tips op voor jouw vakantie naar Aruba of stuur hem door als je iemand kent die binnenkort vertrekt. Veel eet- & drinkplezier!

Op vakantie naar Aruba?Bekijk ons aanbod

Afbeelding De Suikertuin: Ildi

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *