Auto huren Aruba

Een auto huren op Aruba? Check deze tips!

Ga je binnenkort naar Aruba en wil je in korte tijd zoveel mogelijk van het eiland zien? Wij raden je aan om een auto te huren op Aruba. We vertellen je er alles over en geven handige tips.

Waarom een auto huren op Aruba een must-do is?

Zit jij ca. 10 uur in het vliegtuig de Atlantische Oceaan over om alleen bij het zwembad te chillen? Dan heb je ongetwijfeld een fijne vakantie op tropisch Aruba. Maar als je – net als wij – ook wat van het eiland wil zien , raden we aan een auto te huren.

Enkele voordelen van een auto huren op Aruba:

 • Je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wil en kunt op eigen tempo op ontdekkingstocht. Overdag strandhoppen en ’s avonds naar een leuk restaurantje bijvoorbeeld.
 • Je bent niet afhankelijk van bustijden (die sowieso niet erg nauwkeurig zijn), dure taxi’s en lange excursies.
 • Je kan nog best wel eens wat geld besparen; zie hieronder.

Wat kost een auto huren op Aruba?

Je bent waarschijnlijk een stuk goedkoper uit dan wanneer je gebruik moet maken van taxi’s, openbaar vervoer en excursies. Een week een kleine auto huren op Aruba kost je ongeveer € 314,-* inclusief verzekeringen. Omgerekend is dat nog geen € 46,- per dag.

*Gebaseerd op de prijzen van juni 2023, geboekt in maart 2023.

Vooraf goed geregeld!

Auto huren ArubaWij maken het boeken van een vakantie zo leuk en makkelijk mogelijk. Daar hoort voor ons autohuur ook bij. Het regelen van een huurauto op Aruba kan direct tijdens het boeken. De juiste ophaal- en inlevertijd zijn al voor je ingevuld a.d.h.v. je vluchttijden. Ook na het boeken kun je via ons je huurauto nog regelen.

Een auto huren op Aruba zelf is over het algemeen goedkoper, maar raden we sterk af. Dat leggen we je graag uit. Je wordt opgescheept met een karig verzekeringspakket en ook lang niet alles is gedekt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan kan die droomvakantie op Aruba zomaar nog lang een nare nasmaak hebben.

Bovendien kan de beschikbaarheid van huurauto’s op Aruba een probleem vormen als je het niet vooraf hebt geregeld. Tijdens de coronapandemie werden veel huurauto’s verkocht, omdat er simpelweg geen vraag was. De vloot is nog niet op het oude niveau, wat betekent dat je zomaar mis kan grijpen aan de balies op de luchthaven.

Onze autohuurpartner is Sunny Cars. Via hen weet je zeker dat je goed zit; verzekeringen (incl. glas, bodem en banden) zijn al bij de prijs inbegrepen. Je betaalt bovendien geen eigen risico mocht er onverhoopt iets gebeuren. Ook is een Nederlandse hulplijn 24 uur per dag bereikbaar. Wel zo vertrouwd!

Lees hier alles over een auto huren via ons

Hoe zit het met de verkeersregels op Aruba?

Auto huren ArubaBij een auto huren op Aruba krijg je te maken met andere verkeersregels dan in Nederland. We hebben de belangrijkste verschillen op een rij gezet:

 • De wegen op Aruba zijn over het algemeen vrij goed. Op sommige plekken zitten er echter gaten in de weg en zijn ze minder goed onderhouden. Er zijn ook deels onverharde wegen als je meer het binnenland in gaat. Als het heeft geregend kunnen wegen spekglad worden. ’s Avonds worden de meeste wegen niet verlicht. Houd hier rekening mee tijdens het autorijden.
 • De maximumsnelheid op snelwegen is 80 km/u. Op andere wegen mag je maximaal 60 km/u rijden, tenzij anders aangegeven. We raden je aan jouw snelheid aan te passen aan de staat van de weg.
 • Toeteren is heel normaal in Aruba. De claxon wordt vaak gebruikt uit beleefdheid als iemand voor mag gaan.
 • Arubanen zijn over het algemeen heel sociaal in het verkeer. Ze verlenen voorrang op onhandige plekken die anders vollopen met verkeer. Dat betekent wel dat je altijd goed moet blijven opletten. Het kan dus zijn dat er op een doorgaande weg opeens een auto stilstaat.
 • Op T-splitsingen moet de bestuurder op de weg die eindigt, altijd voorrang verlenen aan bestuurders op de doorgaande weg.
 • Rijd je in het binnenland? Houd dan rekening met plotseling overstekende honden of geiten.
 • In Oranjestad geldt betaald parkeren. Daar mag je je huurauto alleen neerzetten op de met witte lijnen aangegeven plekken met een registratienummer. De parkeerplaatsen met gele lijnen zijn uitsluitend bestemd voor personeel en vergunninghouders.
LET OP! Er kunnen meer afwijkende verkeersregels gelden op Aruba. Vraag bij het ophalen van jouw huurauto om meer informatie aan de verhuurder.

Meer praktische tips voor een auto huren op Aruba

 • Bijna alle huurauto’s op Aruba zijn een automaat. Dat is misschien even wennen als je normaal gesproken in een schakelauto rijdt.
 • De meeste auto’s rijden op benzine. Bij het tanken is het lastig om je te vergissen, de brandstof staat groot aangegeven op de pomp. Bij sommige tankstations staan werknemers klaar waar je kunt betalen. Houd er rekening mee dat je van tevoren moet betalen en daarna pas kunt tanken. Wil je de auto volgooien? Dan moet je soms je betaalpas achterlaten bij de kassa.
 • Navigeren zonder databundel? Maak gebruik van de app Maps.me en download vooraf de kaart van Aruba.
 • Ook op Aruba komen files regelmatig voor. Met name in de ochtend- en avondspits en weekenden. Houd rekening met een langere reistijd.
 • Laat nooit (waardevolle) spullen achter in je auto. Hoewel Aruba een stuk minder crimineel is dan grote broer Curaçao, wil je niet dat de auto opengebroken wordt.

Welke plekken móet je aandoen met een huurauto?

Auto huren Aruba - Baby BeachBen jij na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over een auto huren op Aruba? Dan kan het plannen maken beginnen. We helpen je graag op weg met de leukste artikelen over Aruba:

Rest je nu nog één ding; boek die droomvakantie en geef daarbij aan dat je een auto wil huren op Aruba. Veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *