Theme background
Geniet van temperaturen boven de 30 °C
Bezoek de Palmentuin van Paramaribo
Volg een rondleiding over een koffieplantage
Smul van échte Surinaamse roti

Welkom in Suriname

Suriname is een land van uitersten. Het gaat van de ongerepte wildernis en jungles tot een levendige hoofdstad met een culturele mengelmoes. Onze vakanties in Suriname gaan vooral naar Paramaribo en Commewijne. Schitterende plekken waar je écht een keer geweest moet zijn. We vertellen je waarom!

Het land ligt aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Veel mensen denken bij Suriname aan het heerlijke eten, de gastvrije bevolking en de bruisende hoofdstad Paramaribo. Vaak komt daar ook de koloniale geschiedenis bij kijken. Iets wat veel impact heeft en waar je tijdens een vakantie in Suriname meer over te weten komt.

Ontdek veelzijdig Paramaribo

In de hoofdstad Paramaribo woont bijna de helft van de bevolking. Toch voelt het als een kleine plaats. Bijzonder is dat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Niet alleen omdat het mooi is, ook omdat er veel verschillende culturen en religies in harmonie samenleven.

Een van de hoogtepunten van een vakantie in Suriname is de Palmentuin. Het ligt direct achter het Presidentieel Paleis van Paramaribo en staat bekend om de enorme koningspalmen. Sommigen zijn wel 25 meter hoog en meer dan 300 jaar oud. Wow!

Nog een must-see is de Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal, een van de grootste kathedralen in Zuid-Amerika. Neem tijdens een vakantie in Suriname ook een kijkje bij de Nasir-moskee en de Neve Shalom-synagoge. Deze verschillende religieuze gebouwen staan – wat echt niet overal ter wereld kan – direct naast elkaar.

Aan de oevers van de Suriname Rivier staat de Centrale Markt. Een goede plek om tijdens een vakantie in Suriname te proeven van lokale lekkernijen. Wandel via de Waterkant – de oudste straat van de stad – naar het Onafhankelijkheidsplein.

Wat je in Paramaribo nog meer moet doen tijdens een vakantie in Suriname? Een kookworkshop met een local, het Suriname Museum bezoeken en een uitstapje naar Brownsberg Natuurpark maken (waar het Amazonegebied begint).

Een duik in de geschiedenis van Commewijne

Commewijne is een district ten oosten van Paramaribo. Je kan er tijdens een vakantie in Suriname meerdere koffie- en suikerplantages bezoeken. Een gids neemt je mee in de geschiedenis van het land.

De Britten en Nederlanders hebben een slavernijverleden met Suriname. Vooral op de koffie-, suiker- en katoenplantages. In het Commewijne-district vind je nog een aantal plantages die stammen uit die tijd. Neem tijdens een vakantie in Suriname bijv. een kijkje bij de oude koffieplantage Frederiksdorp en de plantages Katwijk, Dordrecht, Alliance of Peperpot.

De beste tijd voor een vakantie naar Suriname

In Suriname is het hele jaar gemiddeld 30-35 °C. Het korte regenseizoen is meestal in december en januari, gevolgd door een droge periode. Van eind april tot half augustus kan je rekenen op een langere regenperiode. Daarna geniet je tijdens een vakantie in Suriname juist weer van een drogere periode.

In Suriname worden een aantal nationale feestdagen groots gevierd. Zo is er rond maart in Parimaribo het Holi Phagwa (bij ons beter bekend als het Holifeest). Surinaamse Hindoestanen vieren dan een lentefeest, nieuwjaarsfeest én de overwinning van het goede op het kwade.

Ben je rond 1 juli op vakantie in Suriname, dan zijn er tal van festiviteiten rondom Keti Koti. Dit is de van oorsprong Surinaamse feestdag ter afschaffing van de slavernij. In oktober en november kan je het lichtjesfeest en Onafhankelijkheidsdag meemaken.

Weer & klimaat

 • JAN
  30max
  6 uur
  17 dgn
  29
 • FEB
  30max
  7 uur
  13 dgn
  29
 • MRT
  30max
  7 uur
  14 dgn
  29
 • APR
  31max
  6 uur
  16 dgn
  29
 • MEI
  33max
  6 uur
  22 dgn
  29
 • JUN
  33max
  7 uur
  23 dgn
  29
 • JUL
  33max
  8 uur
  21 dgn
  30
 • AUG
  33max
  9 uur
  13 dgn
  31
 • SEP
  31max
  9 uur
  8 dgn
  30
 • OKT
  31max
  9 uur
  8 dgn
  30
 • NOV
  31max
  8 uur
  11 dgn
  29
 • DEC
  31max
  6 uur
  17 dgn
  30
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Super klantvriendelijk

Website is heel gebruikersvriendelijk en toch wordt je een dag...

Lees verder