Tips goedkope vakantie

14 gouden tips voor een goedkope vakantie

Het liefst besteed je je vakantiebudget zo goed mogelijk. Meer vakantie, minder geld. Maar hoe doe je dat, een goedkope vakantie boeken? Uiteraard boeken bij dé VakantieDiscounter. Maar je kunt ook op de plaats van bestemming eenvoudig bezuinigen en je uitgaven binnen de perken houden. En zo zijn er meer tips voor een goedkope vakantie. Kijk je mee?

1. Bespaar op je autohuur

Tips goedkope vakantie: autohurenTijdens een zonvakantie een paar dagen met een huurauto op pad? Kijk eens naar de mogelijkheden voor een week autohuur. Dit is in veel gevallen namelijk goedkoper. En dan heb je dus mooi de hele week de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt.

Een auto huren kan ook via ons, direct tijdens of nog na jouw boeking. Je huurt al een auto – afhankelijk van de bestemming en periode – vanaf € 15,- per dag. Alles is inclusive; je hebt geen eigen risico, maar wel een gratis glas-banden-bodem schadedekking en een aanvullende WA-verzekering van € 7.500.000,-.

Lees meer over een auto huren via ons

2. Volg ons op social media

We doen niets liever dan de hele dag speuren naar de beste hotels en aanbiedingen voor onze klanten. Regelmatig lichten we dan ook een mooie dagdeal uit voor onze volgers op Facebook. Dit kan je zomaar tot 40% schelen.

Oh en vergeet je ook niet – mocht je dat nog niet hebben gedaan – aan te melden voor onze nieuwsbrief. Naast enorm veel vakantie-inspiratie ontvang je ook nog eens elke week de beste deals.

3. Boek een reis naar de minder populaire landen

Net als dat het hoogseizoen duurder is, zijn ook de populaire landen dit. De Spaanse Costa’s en de Franse Rivièra, om nog niet te spreken over de Griekse eilanden: stuk voor stuk is er enorm veel vraag naar reizen naar deze bestemmingen. Anders is het als je naar Oost-Europa gaat, of bijvoorbeeld Tunesië. Ook hier kun je nog voordelige vakanties naartoe boeken.

4. Ontwijk het hoogseizoen

Met kinderen niet echt altijd een optie, maar als je nog (niet) aan kinderen bent gebonden, ontwijk dan vooral het hoogseizoen. Zodra de vraag omhoog gaat, wordt de prijs hoger. En dat werkt helaas ook zo met vakanties in het hoogseizoen. Vermijd de zomervakantie dus waar mogelijk, en ook de meivakantie is bijv. net wat prijziger dan de weken daarvoor en erna.

5. All inclusive is geen duurkoop

Een all inclusive vakantie mag in eerste instantie duur lijken, maar dat is het zeker niet. Gedurende je vakantie kun je je portemonnee namelijk in je broekzak houden, eten & drinken is bij de prijs inbegrepen. Je hoeft zelf niet te koken (hoe relaxed!) en hoeft ook niet elke avond een dikke rekening in plaatselijke restaurantjes af te tikken. Met name Turkije & Egypte zijn voordelige all inclusive landen.

Lees meer over wat all inclusive precies is

Goedkope vakantie: Numa Konaktepe HotelEén van onze meest populaire all inclusive resorts in Turkije is Numa Konaktepe Hotel, met dank aan de fijne prijs-kwaliteitverhouding én de all inclusive formule.

6. Let op de ligging van je hotel

Hoewel centraal gelegen hotels in eerste instantie een stuk duurder lijken, is het handig om toch even de opties op een rij te zetten. Is het voordeel van een minder centraal hotel wel zo voordelig? Want als je hotel afgelegen ligt, en restaurantjes niet om de hoek zijn, ben je vaak aangewezen op hotelrestaurants. En die zijn vaak duurder dan een lokaal eettentje. Wil je toch naar dat lokale eettentje, dan heb je een taxi nodig. Weegt dat op tegen het voordeel van een goedkoper hotel?

7. Vlieg van een alternatieve luchthaven

De meeste reizigers kiezen ervoor om te vliegen vanaf Schiphol. Hier vind je veruit het grootste aanbod aan bestemmingen en het ligt voor veel mensen lekker centraal. Maar vaak is Schiphol niet de goedkoopste optie. Een gemakkelijke tip om te besparen op je vakantie is kiezen voor een alternatieve luchthaven. Heb je bijvoorbeeld wel eens overwogen om te vliegen vanaf Düsseldorf? Als je goed zoekt kan het zomaar honderden euro’s per persoon schelen. Dan is een ritje naar de Duitse stad opeens een heel goed idee!

Meer regionale luchthavens?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *