Vliegen vanaf Schiphol

Jouw vakantie begint al in Nederland als je besluit om te vliegen vanaf Schiphol! Deze immens grote luchthaven beschikt over tal van restaurants en winkeltjes om het wachten te veraangenamen. En het is ook nog eens de luchthaven waarvandaan de meeste vluchten naar zonnige en boeiende vakantiebestemmingen gaan. Laat die vakantie maar beginnen!
Vliegen naar talloze bestemmingen
Volop winkels en horecagelegenheden
Centrale ligging in Nederland
Goed bereikbaarheid per auto & OV

Vliegen vanaf Schiphol

Begint jouw vakantie ook pas als je op Schiphol bent? Vanaf de grootste luchthaven van Nederland vertrekken de meeste vluchten naar allerlei (zon)bestemmingen over de hele wereld. Wil jij vliegen vanaf Schiphol? Lees hier wat het vliegveld allemaal te bieden heeft.

Vanaf Schiphol, ook wel Amsterdam Airport genoemd, vertrekken en landen jaarlijks bijna een half miljoen vliegtuigen. Het is daarmee, na Heathrow (Londen) en Charles de Gaulle (Parijs), de drukste luchthaven van Europa. In 2017 maakten 68,5 miljoen passagiers gebruik van Schiphol. Groot is Schiphol ook zeker: als je vliegt vanaf Schiphol check je in een van de drie vertrekhallen in en vertrek je van een van de zes startbanen.

Vliegen vanaf Schiphol = talloze mogelijkheden

Vliegen vanaf Schiphol betekent een goede start van je vakantie. Op Schiphol Plaza vind je vele winkels en eetgelegenheden, waar je je uren kunt vermaken. Koop bijvoorbeeld nog snel even een tijdschrift of boek voor in het vliegtuig.

Na de douane kom je in het See Buy Fly-gedeelte van het vliegveld. Hier shop je belastingvrij en kun je bijvoorbeeld een voorraad van je favoriete parfum inslaan, of dat mooie horloge kopen dat al lang op je verlanglijstje staat.

Naast shoppen kun je op Schiphol ook gebruikmaken van gratis WiFi, wellnessvoorzieningen, rookruimtes, een casino en diverse horecagelegenheden. Heb je honger of dorst gekregen? Voor iedereen is er een restaurant of bar te vinden op Schiphol. Sommige horecalocaties zijn zelfs 24 uur per dag geopend.

Goede bereikbaarheid

Schiphol ligt ca. 15 km ten zuidwesten van Amsterdam. Door de centrale ligging is Schiphol met het openbaar vervoer en met de auto goed te bereiken.

Het NS-station Schiphol ligt onder de grond en telt zes sporen. Vanuit alle grote steden in Nederland is de luchthaven hierdoor per trein te bereiken. Ook de busverbindingen zijn uitstekend. Met de snelbusverbinding tussen Haarlem en Amsterdam-Zuidoost sta je bijvoorbeeld in no-time op Schiphol.

Kom je liever met de auto als je vliegt vanaf Schiphol? Ook dat is geen probleem. Via de snelwegen A4, A5 en A9 is de luchthaven vanuit alle windstreken te bereiken.

Parkeren op Schiphol

Op en in de buurt van Schiphol zijn diverse parkeerfaciliteiten. Je kunt kiezen voor terreinen waar je kort of lang kunt parkeren. Let op dat het bij veel terreinen noodzakelijk is om van tevoren een parkeerplek te reserveren.

Liever iets voordeliger parkeren als je vliegt vanaf Schiphol? Kies dan voor een van de parkeerterreinen in de buurt van Aalsmeer en word met een shuttlebus voor de vertrekhal afgezet en weer opgehaald.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder