Vliegen vanaf Brussel

Wil jij jouw volgende vakantie vliegen vanaf Brussel? De luchthavens Zaventem en Charleroi worden met de dag populairder vanwege de vele mogelijkheden binnen en buiten Europa én de goede bereikbaarheid. Bekijk ons ruime aanbod van zonvakanties en scherpe last minutes met vertrek vanaf de Belgische luchthavens.
Keuze uit talloze bestemmingen over de hele wereld
Kiezen uit twee luchthavens
Voordelige vliegtarieven = voordelige vakanties
Prima bereikbaar met auto & openbaar vervoer

Vliegen vanaf Brussel

Woon jij in het zuiden van Nederland? Ga vliegen vanaf Brussel. De hoofdstad van België, die op slechts een uur rijden van Breda ligt, biedt maar liefst twee luchthavens. Charleroi of Zaventem, de keuze is aan jou!

Vliegveld Zaventem, ook wel Brussels Airport genoemd, ligt aan de noordoostzijde van de stad en vliegveld Charleroi ligt zo’n 60 km ten zuiden van Brussel. Beide vliegvelden zijn goed bereikbaar én je scoort er vluchten tegen een voordelig tarief. Vliegveld Zaventem is de grootste van de twee. In 2017 vlogen bijna 25 miljoen passagiers via deze luchthaven. Maar ook vliegveld Charleroi mag er zijn met ca. 7,5 miljoen reizigers.

Waar kan ik heen vliegen vanaf Brussel?

Vanaf beide vliegvelden vertrekken veel vluchten naar zonnige bestemmingen. Als je ervoor kiest om te vliegen vanaf Brussel biedt vliegveld Zaventem de meeste opties. Je vliegt vanaf hier naar o.a. Noord-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika en binnen Europa. Wat dacht je van een vakantie naar Aruba, Cuba, Gambia, Jamaica, Kenia, Canada of Qatar? Of liever good old Griekenland, Spanje of Turkije?

Vliegen vanaf het Brusselse vliegveld Charleroi kan met name naar Europese en Noord-Afrikaanse landen. Je kunt kiezen uit meer dan zestig bestemmingen. Dat is veel meer dan bijvoorbeeld Eindhoven Airport. Voor zonnige vakantiebestemmingen zit je op Charleroi wel goed. Je vliegt vanaf hier naar populaire oorden als Antalya, Kreta, Kos, Rhodos, Ibiza, Lanzarote, Mallorca, Tenerife, Sardinië, Venetië, Nice, Corsica, Fez, Tunis en Pula. Heerlijk, toch?

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

Vliegen vanaf Brussel betekent niet alleen voordeel t.o.v. vliegen vanaf Nederland én dan heb je ook nog eens het voordeel van een korte reistijd als je in het zuiden van het land woont.

Met de auto zijn de vliegvelden Zaventem en Charleroi prima te bereiken. Vanuit de steden Eindhoven, Tilburg en Maastricht is het ca. 5 kwartier rijden naar de luchthaven van Zaventem en zo’n 2 uur naar Charleroi. Op de vliegvelden zijn er voldoende mogelijkheden om je auto te parkeren. Reserveer van tevoren alvast een plekje als je van plan bent om met de auto te reizen.

Ook als je aangewezen bent op het openbaar vervoer is vliegen vanaf Brussel een eitje. Helemaal als je vliegt vanaf Zaventem. Deze luchthaven heeft namelijk een eigen treinstation, waar internationale treinen vanuit Amsterdam (via Rotterdam, Den Haag en Antwerpen) stoppen. Het vliegveld van Charleroi is met het openbaar vervoer ook prima bereikbaar. Vanaf station Charleroi-Zuid rijdt een shuttlebus naar de terminals. Daarnaast rijdt er een pendelbus tussen Brussel-Zuid, Antwerpen, Gent en Brugge.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder