• Boek gemakkelijk online
  • Géén boekingskosten
  • 7 dagen per week geopend

Natuur, natuur & natuur!

Van heide tot zandverstuivingen

Fiets & wandel door de prachtige bossen

Meer dan natuur alleen

Welkom op de Veluwe!

Natuurliefhebbers opgelet! Met een vakantie op de Veluwe kun je rekenen op een flinke dosis natuur. Deze regio in de provincie Gelderland herbergt prachtige gebieden waar je uitstekend kunt wandelen en fietsen. Van bossen, tot heide en van heuvels tot zandvlaktes; je vindt het allemaal op de Veluwe.

Het grote voordeel van een vakantie op de Veluwe? De regio ligt redelijk centraal in Nederland en is dus goed bereikbaar vanuit alle windstreken. Zo is het vanuit Amsterdam ruim een uur rijden, moet je vanuit Rotterdam en Leeuwarden rekenen op zo’n 1,5 uur en ben je als je uit Maastricht komt ca. 2,5 uur onderweg. Geloof ons; het is de reistijd meer dan waard!

Alles over de Veluwe

Voordat je een vakantie naar de Veluwe boekt, wil je misschien eerst iets meer weten over jouw volgende bestemming. Lees dan vooral verder. De Veluwe is ongeveer 1.000 km² groot en kent geen duidelijk gedefinieerde grenzen. Het gebied bestaat o.a. uit Nationaal Park Veluwezoom, stuifzandgebied Leuvenhorst, Kroondomein Het Loo, het Leuvenumse Bos en Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Naast veel bos zul je tijdens een vakantie op de Veluwe ontdekken dat het gebied ook aardig heuvelachtig is. Deze zogenaamde stuwwallen zijn in de laatste ijstijd – zo’n 150.000 jaar geleden – ontstaan en kenmerken het hoogste punt van Nederland buiten Zuid-Limburg. Signaal Imbosch (110 meter hoog) en de Torenberg (107 meter hoog) zijn de hoogste heuvels van de Veluwe.

De Veluwe is een heel divers natuurgebied. Je vindt er veel naald- en loofbossen, grote zandverstuivingen, heidevelden, landbouwgrond en ook een aantal dorpjes en steden. Met name de zandverstuivingen zijn tijdens een vakantie op de Veluwe een must-see. Deze gebieden zijn elders in Europa zeldzaam geworden en het is dus heel bijzonder dat je er in Nederland gewoon overheen kunt wandelen.

Wie graag door prachtig paars gekleurde heidegebieden wil wandelen of fietsen tijdens een vakantie op de Veluwe, kan het beste tussen half augustus en half september afreizen. Met name de Oldebroekse Heide, Elspeetsche Heide en Rheder- en Worthrhederheide zijn prachtig.

Dieren spotten tijdens een vakantie op de Veluwe

Wie kiest voor een vakantie op de Veluwe kan niet alleen rekenen op schitterende flora, ook de fauna mag er wezen. In het gebied komen o.a. herten, wilde zwijnen, bizons, vossen en zelfs wolven voor. Met een beetje geluk sta je opeens oog in oog met een edelhert. Daarnaast zijn vogelaars aan het juiste adres op de Veluwe. Je spot er bijvoorbeeld bosuilen, spechten en diverse roofvogels.

Maak leuke uitstapjes

Wil je tijdens een vakantie op de Veluwe meer zien dan alleen natuur? In de omgeving is genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Apeldoorn, waar je o.a. Paleis Het Loo, kinderpretpark Julianatoren en de Apenheul vindt. Zuidelijker – in de buurt van Arnhem – ligt daarnaast nog de dierentuin Burgers’ Zoo. Verblijf jij tijdens een vakantie op de Veluwe verder naar het noorden? Dan kun je bijvoorbeeld een dagje naar Walibi World.

Ben je toe aan een dagje complete rust? Op de Veluwe zijn een aantal wellnessresorts gevestigd waar het uitstekend vertoeven is. Wissel sauna’s af met bubbelbaden en boek voor een ultieme verwendag een massage of schoonheidsbehandeling. Zeker weten dat jij uitgerust thuiskomt van jouw vakantie op de Veluwe.

Weer & klimaat

  • JAN
    5 max 2 uur
    19 dgn
    -
  • FEB
    6 max 3 uur
    13 dgn
    -
  • MRT
    9 max 4 uur
    20 dgn
    -
  • APR
    13 max 5 uur
    17 dgn
    -
  • MEI
    20 max 7 uur
    18 dgn
    -
  • JUN
    22 max 6 uur
    19 dgn
    -
  • JUL
    24 max 7 uur
    18 dgn
    -
  • AUG
    23 max 7 uur
    18 dgn
    -
  • SEP
    19 max 5 uur
    18 dgn
    -
  • OKT
    14 max 4 uur
    19 dgn
    -
  • NOV
    9 max 2 uur
    21 dgn
    -
  • DEC
    6 max 2 uur
    22 dgn
    -
bron: KNMI Climate