Theme background
Natuur, natuur & natuur!
Van heide tot zandverstuivingen
Fiets & wandel door de prachtige bossen
Meer dan natuur alleen

Welkom op de Veluwe!

Natuurliefhebbers opgelet! Met een vakantie op de Veluwe kun je rekenen op een flinke dosis natuur. Deze regio in de provincie Gelderland herbergt prachtige gebieden waar je uitstekend kunt wandelen en fietsen. Van bossen, tot heide en van heuvels tot zandvlaktes; je vindt het allemaal op de Veluwe.

Het grote voordeel van een vakantie op de Veluwe? De regio ligt redelijk centraal in Nederland en is dus goed bereikbaar vanuit alle windstreken. Zo is het vanuit Amsterdam ruim een uur rijden, moet je vanuit Rotterdam en Leeuwarden rekenen op zo’n 1,5 uur en ben je als je uit Maastricht komt ca. 2,5 uur onderweg. Geloof ons; het is de reistijd meer dan waard!

Alles over de Veluwe

Voordat je een vakantie naar de Veluwe boekt, wil je misschien eerst iets meer weten over jouw volgende bestemming. Lees dan vooral verder. De Veluwe is ongeveer 1.000 km² groot en kent geen duidelijk gedefinieerde grenzen. Het gebied bestaat o.a. uit Nationaal Park Veluwezoom, stuifzandgebied Leuvenhorst, Kroondomein Het Loo, het Leuvenumse Bos en Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Naast veel bos zul je tijdens een vakantie op de Veluwe ontdekken dat het gebied ook aardig heuvelachtig is. Deze zogenaamde stuwwallen zijn in de laatste ijstijd – zo’n 150.000 jaar geleden – ontstaan en kenmerken het hoogste punt van Nederland buiten Zuid-Limburg. Signaal Imbosch (110 meter hoog) en de Torenberg (107 meter hoog) zijn de hoogste heuvels van de Veluwe.

De Veluwe is een heel divers natuurgebied. Je vindt er veel naald- en loofbossen, grote zandverstuivingen, heidevelden, landbouwgrond en ook een aantal dorpjes en steden. Met name de zandverstuivingen zijn tijdens een vakantie op de Veluwe een must-see. Deze gebieden zijn elders in Europa zeldzaam geworden en het is dus heel bijzonder dat je er in Nederland gewoon overheen kunt wandelen.

Wie graag door prachtig paars gekleurde heidegebieden wil wandelen of fietsen tijdens een vakantie op de Veluwe, kan het beste tussen half augustus en half september afreizen. Met name de Oldebroekse Heide, Elspeetsche Heide en Rheder- en Worthrhederheide zijn prachtig.

Dieren spotten tijdens een vakantie op de Veluwe

Wie kiest voor een vakantie op de Veluwe kan niet alleen rekenen op schitterende flora, ook de fauna mag er wezen. In het gebied komen o.a. herten, wilde zwijnen, bizons, vossen en zelfs wolven voor. Met een beetje geluk sta je opeens oog in oog met een edelhert. Daarnaast zijn vogelaars aan het juiste adres op de Veluwe. Je spot er bijvoorbeeld bosuilen, spechten en diverse roofvogels.

Maak leuke uitstapjes

Wil je tijdens een vakantie op de Veluwe meer zien dan alleen natuur? In de omgeving is genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Apeldoorn, waar je o.a. Paleis Het Loo, kinderpretpark Julianatoren en de Apenheul vindt. Zuidelijker – in de buurt van Arnhem – ligt daarnaast nog de dierentuin Burgers’ Zoo. Verblijf jij tijdens een vakantie op de Veluwe verder naar het noorden? Dan kun je bijvoorbeeld een dagje naar Walibi World.

Ben je toe aan een dagje complete rust? Op de Veluwe zijn een aantal wellnessresorts gevestigd waar het uitstekend vertoeven is. Wissel sauna’s af met bubbelbaden en boek voor een ultieme verwendag een massage of schoonheidsbehandeling. Zeker weten dat jij uitgerust thuiskomt van jouw vakantie op de Veluwe.

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Bijzonder overnachten: unieke tiny house op de Veluwe

Ben je op zoek naar een vakantiepark met huisjes die net even anders zijn? Bijzonder in ons aanbod zijn deze tiny houses op de Veluwe.

Weer & klimaat

 • JAN
  5max
  2 uur
  19 dgn
  -
 • FEB
  6max
  3 uur
  13 dgn
  -
 • MRT
  9max
  4 uur
  20 dgn
  -
 • APR
  13max
  5 uur
  17 dgn
  -
 • MEI
  20max
  7 uur
  18 dgn
  -
 • JUN
  22max
  6 uur
  19 dgn
  -
 • JUL
  24max
  7 uur
  18 dgn
  -
 • AUG
  23max
  7 uur
  18 dgn
  -
 • SEP
  19max
  5 uur
  18 dgn
  -
 • OKT
  14max
  4 uur
  19 dgn
  -
 • NOV
  9max
  2 uur
  21 dgn
  -
 • DEC
  6max
  2 uur
  22 dgn
  -
Bron: KNMI Climate

Plaatsen in Veluwe

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder