Tiny house Veluwe: overnachten

Bijzonder overnachten: unieke tiny house op de Veluwe

Op zoek naar een vakantie in eigen land vanwege de onzekerheid rondom corona? We kunnen ons er iets bij voorstellen. Daarom hebben we ons aanbod aan vakanties in Nederland de afgelopen maanden uitgebreid. Overnacht jij binnenkort in een unieke tiny houses op de Veluwe.

Vorig jaar ging ik een weekendje weg in eigen land. Ik zocht een mooi park met bijzondere huisjes om met man en hond te verblijven. Al snel stuitte ik op unieke tiny houses op de Veluwe, om precies te zijn Europarcs de Zanding. Ik beleefde een geweldig weekend en krijg nog een glimlach op mijn gezicht bij het zien van de foto’s.

Een weekendje in een tiny house op de Veluwe

De naam zegt het wel; de huisjes zijn klein. Niet ieniemienie klein; je kan heus je kont wel keren. Maar ze zijn wel minimalistisch. En ingericht met natuurlijke materialen. Het motto van deze huisjes? ‘Minder huis, meer leven!

Betekent minder huis dat je moet inleveren op luxe? Zeker niet! Op de benedenverdieping vind je een riante bank, een kleine eethoek, een badkamer met douche en toilet en een keukentje. Op frisse ochtenden en koude avonden kan je je opwarmen bij de palletkachel.

Waar je slaapt? Op een halfopen verdieping, waar jouw matras op de grond ligt. Staan kan je er niet, maar door het dakraam kan je wel de sterren bewonderen ’s nachts. Romantisch! Wij hadden vorig jaar eind maart ook nog eens mazzel met het weer; we brachten heel wat tijd door op het houten terras met zitje. En niet te vergeten in de hot tub. Want samen met de bewoners van de omliggende tiny houses mag je hier gebruik van maken.

Iets meer ruimte nodig? Een tiny house biedt standaard plaats voor twee personen. Als gezin grijp je echter niet mis; Europarcs de Zanding biedt namelijk ook tiny houses plus. Deze bieden meer ruimte en slaapplekken.

 Tiny house Veluwe, overnachten

Vakantiepark met de services van een hotel

Tiny houses Veluwe, overnachtenHet fijne aan het concept van Europarcs? Niet alleen dat ze deze huisjes (en heel veel andere toffe huizen ook!) bieden, maar ook het concept. Hun motto is ‘Net dat beetje extra’. Ofwel; een eigen vakantiewoning én toch de luxe van een hotel.

Een paar voorbeelden hiervan? Geen extra kosten in de vorm van bedlinnen en handdoeken, wat wel vaak zo is bij vakantieparken. En de bedden van jouw tiny house zijn ook nog eens opgemaakt bij aankomst. Ook toiletartikelen staan voor je klaar, evenals een uitgebreid keukenpakket.

Extra fijn bij Europarcs de Zanding vond ik de broodjesservice; ’s ochtends werden de verse broodjes voor het ontbijt tegen een kleine vergoeding (€ 1,50) bezorgd aan het huisje. Dan begint de dag toch letterlijk met een glimlach op je gezicht? Zeker als je de warmte van de palletkachel naast je hebt.

Ruim aanbod aan faciliteiten

Tiny house Veluwe, overnachtingOmdat we een weekendje weg met hond boekten, waren we vooral veel op pad in de omgeving (daarover later meer). Maar ook het park biedt genoeg mogelijkheden. Centraal in het park vind je een meertje met strandje. Ideaal in de zomer! Waterpret beleef je ook in het binnenzwembad.

Voor kinderen komt Bram de Bever (de mascotte van Droomparken) in de schoolvakanties langs. Sportievelingen kunnen terecht op het multisportterrein of jeu de boulen. Ook kun je fietsen huren om de omgeving te ontdekken. Met kinderen is het misschien zelfs nog wel leuker om skelters te huren. Ook dat kan namelijk op het park.

Een dagje op het park sluit je – tenzij je lekker wilt koken in je huisje – af met een diner in het à la carte restaurant. Voor de snelle hap is er een snackbar.

De omgeving ontdekken

Bij de receptie staat het personeel klaar om je alles te vertellen over de omgeving, maar ik doe graag al een aftrap voor je aan de hand van persoonlijke ervaringen:

  • Ga in Otterlo (waar Europarcs de Zanding ligt) lunchen bij De Waldhorn. Bij mooi weer hebben ze een fijn terras.
  • Hoewel je achter het park een mooi gebied vindt om met de hond te wandelen, kan deze zich nog meer uitleven bij Kootwijkerzand.
  • In de omgeving vind je diverse dierentuinen, waaronder de Apenheul en Burgers’ Zoo. Wie ook met zijn of haar hond in Europarcs de Zanding verblijft, kan terecht in Ouwehands Dierenpark. Hier zijn honden welkom!

Met een hond in een tiny house op de Veluwe?

Tiny houses Veluwe, overnachten met hondGoed om te weten; de huisjes op Europarcs de Zanding – zo ook de tiny houses – zijn deels particulier bezit. Dit betekent dat niet in alle huisjes honden welkom zijn. We raden je daarom aan voorafgaande aan jouw boeking altijd even contact met ons op te nemen als je hier met een hond op vakantie wilt. We kunnen dan de beschikbaarheid voor je opvragen.

Reis je niet met een hond? Bekijk dan snel de mogelijkheden voor het reserveren van een tiny house op de Veluwe. Dat geldt ook als je een van de andere huisjes op dit park wilt boeken.

Breng jij deze zomer (of later in het jaar) door in een tiny house op de Veluwe? Stiekem ben ik een beetje jaloers. Ik ga met alle liefde weer terug!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *