Vroegboekkortingen

Profiteer jij al van vroegboekkortingen? 5 redenen om jouw zonvakantie nu al te boeken

Een dilemma voor veel reizigers: vroeg boeken of toch flexibel last minute? In beide gevallen kan het voordeel opleveren, maar last minute je zonvakantie boeken is niet altijd verstandig. Sterker nog; soms is het raadzaam om voor een vroegboekaanbieding te gaan.

Last minute vakanties zijn populair; de perceptie is dat je jezelf door last minute een vakantie te boeken veel geld kunt besparen. In sommige gevallen klopt dat ook. Maar onderschat niet het voordeel van vroeg boeken. Alle reisorganisaties (ook diegenen waar wij mee samenwerken) strijden om zoveel mogelijk (vroege) boekingen en daardoor profiteer je als klant tussen december en februari veelal van mooie vroegboekkortingen. Die ook nog eens goedkoper kunnen uitvallen dan last minutes.

Daarnaast kan het niet alleen voordeel opleveren, je kunt er ook stress mee vermijden. Want last minute dé perfecte vakantie – die aan al je eisen voldoet – vinden, is nog niet zo makkelijk. We zetten daarom een aantal situaties op een rij waarin het raadzaam is wel voor vroeg boeken te gaan.

1. Je bent afhankelijk van schoolvakanties

VroegboekkortingenWanneer de vraag het hoogst is, is de schaarste het grootst. Ben je gebonden aan de schoolvakanties dan zal je met meer mensen uit een kleiner aanbod moeten kiezen als je last minute boekt. De keuze is beperkt en misgrijpen ligt op de loer.

Ben je afhankelijk van de schoolvakanties én wil je naar een van de populaire Europese vakantielanden zoals Spanje, Griekenland, Turkije of Frankrijk? Dan raden we je zeker aan om nu al te boeken en te genieten van veel vroegboekvoordeel. Heb je daar in elk geval geen omkijken meer naar.

We hebben alvast wat handige lijstjes voor je gemaakt. Check bijv. alle opties voor de meivakantie of zomervakantie. Je hoeft alleen nog even te filteren op jouw ideale bestemming en jullie gezinssamenstelling. Ook budget kan je aangeven!

2. Je bent dol op vakantie-voorpret

Als we ergens dol op zijn bij dé VakantieDiscounter dan is het vakantie-voorpret. Die begint natuurlijk feitelijk bij het oriënteren voor je gaat boeken, maar daarna kun je echt los. Informatie verzamelen over je bestemming, leuke restaurantjes opzoeken in de omgeving, kijken naar de excursiemogelijkheden. Boek je vroeg dan geniet je dus feitelijk extra lang van je vakantie!

3. Je weet precies wat je wilt

Precies weten wat je wilt, kan een voordeel zijn. Maar het kan ook een nadeel zijn. Want als je al hebt besloten dat je per se een vijfsterren all inclusive hotel in de Turkse badplaats Çesme (waar het aanbod al klein is) wilt, dan kan het nog wel eens zoeken worden naar een speld in een hooiberg. Hetzelfde geldt als je naar diezelfde kleine, maar populaire camping wilt als vorig jaar.

Doorgaans geldt; hoe meer ‘eisen’ je hebt en hoe specifieker je hebt bepaald hoe je je vakantie wilt invullen, hoe vroeger je dient te boeken. Wil jij ‘gewoon’ een all inclusive hotel in Turkije en maakt het je niets uit waar, dan is het nog mogelijk te profiteren van een last minute aanbieding.

4. Je gaat met veel mensen op vakantie

De laatste jaren zien we een toename van grote gezelschappen. Denk aan samengestelde gezinnen, vriendengroepen én drie-generatie-vakanties waarbij ook opa en oma mee gaan. Je hebt een groter huisje nodig, waar doorgaans minder aanbod voor is. Of je hebt meer kamers nodig in hetzelfde hotel. Een groot deel van het aanbod valt hierdoor af en je vist in een kleinere vijver. Vooraf boeken is dan zeker raadzaam!

5. Je kunt nog even sparen

Voordeel vroegboekenNu al boeken betekent niet dat je nu ook al hoeft te betalen. Pas zes weken voor vertrek dien je de hele reissom te hebben voldaan aan ons.

Bij boeking dien je – afhankelijk van de reis – ca. 15-50% aan te betalen. Dit geeft jou de garantie dat jouw reis ook voor de door jou geselecteerde prijs definitief wordt vastgelegd. Voor een deel van ons aanbod en geldt nu zelfs dat er helemaal geen aanbetaling nodig is. Check hier de voorwaarden.

En het geeft je de mogelijkheid om nog even te sparen tot aan jouw vakantie. Óf te wachten tot jouw vakantiegeld binnen is.

Ook vroegboekkortingen bij ons

Alle grote Nederlandse aanbieders (denk aan Corendon, De Jong Intra en TUI) werken met vroegboekkortingen. Vroegboekkortingen waar je natuurlijk ook van profiteert als je een van deze reizen bij ons boekt. Extra voordeel: wij rekenen geen boekingskosten. Een win-win-stiuatie dus!

Zin in vakantie gekregen? Bekijk al onze zonvakanties (meer dan 10.000!) en geniet van vroegboekvoordeel. Geniet van je vakantie-voorpret én alvast een heel fijne vakantie!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

1 reactie op “Profiteer jij al van vroegboekkortingen? 5 redenen om jouw zonvakantie nu al te boeken

 1. Wij willen met 9 personen in de periode 19/28 oktober naar een land dat
  warm is en op ongeveer 4/6 uur vliegen. Bv. malta /gambia.
  5 volwassenen en 4 kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar.
  Liefst all incl.
  prijs indicatie: € 4500,-
  Mochten jullie iets leuks hebben we houden ons aanbevolen!
  met vriendelijke groet,
  fam. Scheepers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *