Vroegboekkorting vakantie

Vroegboekkorting? 5 redenen om jouw zonvakantie nu al te boeken

Een dilemma voor veel reizigers: vroeg boeken of toch flexibel last minute? In beide gevallen kan het voordeel opleveren, maar last minute je zonvakantie boeken is niet altijd verstandig. Sterker nog; soms is het raadzaam om voor vroegboekkorting te gaan.

Last minute vakanties zijn het hele jaar door populair; de perceptie is dat je door last minute een vakantie te boeken veel geld kunt besparen. In sommige gevallen klopt dat ook. Maar onderschat niet het voordeel van vroeg boeken. Alle reisorganisaties (ook degene waar wij mee samenwerken) strijden om zoveel mogelijk (vroege) boekingen en daardoor profiteer je als klant tussen december en februari veelal van mooie vroegboekkortingen. Die ook nog eens goedkoper kunnen uitvallen dan last minutes.

Daarnaast kan het niet alleen voordeel opleveren, je kunt er ook stress mee vermijden. Want last minute dé perfecte vakantie – die aan al je eisen voldoet – vinden, is nog niet zo makkelijk. We zetten daarom een aantal situaties op een rij waarin het raadzaam is wel voor vroegboeken te gaan.

1. Je bent afhankelijk van schoolvakanties

VroegboekkortingenWanneer de vraag het hoogst is, is de schaarste het grootst. Ben je gebonden aan de schoolvakanties dan zal je met meer mensen uit een kleiner aanbod moeten kiezen als je last minute boekt. De keuze is beperkt en misgrijpen ligt op de loer.

Ben je afhankelijk van de schoolvakanties én wil je naar een van de populaire Europese vakantielanden zoals Spanje, Griekenland, Turkije of Frankrijk? Dan raden we je zeker aan om nu al te boeken en te profiteren van veel vroegboekkorting. Heb je daar in elk geval geen omkijken meer naar.

We hebben alvast wat handige lijstjes voor je gemaakt. Check bijv. alle opties voor de meivakantie of zomervakantie. Je hoeft alleen nog even te filteren op jouw ideale bestemming en jullie gezinssamenstelling. Ook het budget kan je aangeven!

2. Je bent dol op vakantie-voorpret

Als we ergens dol op zijn bij dé VakantieDiscounter dan is het vakantie-voorpret. Die begint natuurlijk feitelijk bij het oriënteren voor je gaat boeken, maar daarna kun je echt los. Informatie verzamelen over je bestemming, leuke restaurantjes opzoeken in de omgeving, kijken naar de excursiemogelijkheden. Boek je vroeg dan geniet je dus feitelijk extra lang van je vakantie!

3. Je weet precies wat je wilt

Precies weten wat je wilt, kan een voordeel zijn. Maar het kan ook een nadeel zijn. Want als je al hebt besloten dat je per se een vijfsterren all inclusive hotel in de Turkse badplaats Çesme (waar het aanbod al klein is) wilt, dan kan het nog wel eens zoeken worden naar een speld in een hooiberg. Hetzelfde geldt als je naar diezelfde kleine, maar populaire camping wilt als vorig jaar.

Doorgaans geldt; hoe meer ‘eisen’ je hebt en hoe specifieker je hebt bepaald hoe je je vakantie wilt invullen, hoe vroeger je dient te boeken. Wil jij ‘gewoon’ een all inclusive hotel in Turkije en maakt het je niets uit waar, dan is het nog mogelijk te profiteren van een last minute aanbieding.

4. Je gaat met veel mensen op vakantie

De laatste jaren zien we een toename van grote gezelschappen. Denk aan samengestelde gezinnen, vriendengroepen én drie-generatie-vakanties waarbij ook opa en oma mee gaan. Je hebt een groter huisje nodig, waar doorgaans minder aanbod voor is. Of je hebt meer kamers nodig in hetzelfde hotel. Een groot deel van het aanbod valt hierdoor af en je vist in een kleinere vijver. Vroegboeken is dan zeker raadzaam!

Bekijk meer tips voor het boeken van een vakantie met een groot reisgezelschap

5. Je kunt nog even sparen

Voordeel vroegboekenNu al boeken betekent meestal niet dat je nu ook al hoeft te betalen. Pas zes weken voor vertrek dien je de hele reissom te hebben voldaan aan ons.

Bij boeking dien je – afhankelijk van de reis – ca. 15-50% aan te betalen. Dit geeft jou de garantie dat jouw reis ook voor de door jou geselecteerde prijs definitief wordt vastgelegd. Een deel van onze vakanties wordt extra voordelig ingekocht en daarvoor geldt dat je 50-100% van de reissom direct dient te betalen. Je leest er hier meer over.

Het geeft je in veel gevallen de mogelijkheid om nog even te sparen tot aan jouw vakantie. Óf te wachten tot jouw vakantiegeld binnen is.

Ook vroegboekkortingen bij ons

Alle grote Nederlandse reisaanbieders (denk aan TUI en De Jong Intra) werken met vroegboekkortingen. Vroegboekkortingen waar je natuurlijk ook van profiteert als je een van deze reizen bij ons boekt. Extra voordeel: wij rekenen geen boekingskosten. Een win-win-stiuatie dus!

Zin in vakantie gekregen? Bekijk al onze zonvakanties (meer dan 10.000!) en profiteer van vroegboekkorting. Geniet van je vakantie-voorpret én alvast een heel fijne vakantie!

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 reacties op “Vroegboekkorting? 5 redenen om jouw zonvakantie nu al te boeken

  1. Goedemorgen wat me tegenhoudt om bij jullie te boeken is dat als ik betaal daarna pas bevestiging na een paar dagen krijg dat het geaccepteerd is maar ik wil direct bevestig hebben als ik betaalt hebt

    1. Beste Paul. In 99,9% van de gevallen krijg je de bevestiging binnen enkele minuten. In uitzonderlijke gevallen – bijv. als een reis door een partner niet ingeboekt kon worden door een technische storing – moeten wij deze handmatig inboeken. We streven er naar dit binnen 24 uur te doen, maar als het bijvoorbeeld weekend is en onze partners niet bereikbaar zijn, kan dit langer duren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *