Vakantie-voorpret

Zo haal je het maximale uit vakantie-voorpret

Voorpret: 1) Het plezier dat men bij voorbaat heeft, voordat men iets plezierigs beleven gaat 2) Plezier vooraf 3) Soort plezier

De beste voorpret, als je naar bovenstaande definities van Van Dale kijkt, is wat ons betreft vakantie-voorpret. En daar kun je maar beter dubbel van genieten, want uit onderzoek van The New York Times blijkt dat in de vakantie-voorpret misschien nog wel veel meer plezier zit dan in de vakantie zelf. Tijd voor wat gouden tips om hier het maximale uit te halen!

Wist je dat er geen ander volk ter wereld is dat meer van vakantie-voorpret geniet dan Nederlanders? Uit een ander onderzoek, dat al enige tijd geleden werd gehouden, blijkt namelijk dat 64% van de Nederlanders al blij wordt als er een vakantie voor de deur staat en het tijd is voor vakantie-voorpret. Wereldwijd ligt dit percentage op slechts 48%.

Creëer een beeld van je volgende bestemming

Het liefst boek ik mijn vakantie zo vroeg mogelijk; om zoveel mogelijk voorpret te beleven en maanden uit te kijken naar dat ene tripje. Sterker nog, als ik geen vakantie heb gepland, word ik echt ongelukkiger. Het er naar toe leven maakt me alleen al gelukkiger.

Hoe fijn is het om al maanden weg te dromen bij plaatjes van Toscane, Zakynthos of Mauritius, om maar een paar bestemmingen te noemen. Niet alleen krijg je zo een goed beeld van jouw volgende vakantiebestemming, je komt ook meteen de leukste hotspots in de vorm van bezienswaardigheden en restaurants tegen.


Op ons Pinterest-account hebben we van veel bestemmingen de mooiste plaatjes opgezocht. Een goed startpunt als jij je vandaag nog in de wereld van vakantie-voorpret wilt storten.
Vakantie voorpret Mauritius
Pinterest is dé plek voor vakantie-voorpret

Leer de taal van je vakantiebestemming

Je bestemming ervaar je op z’n best als je in contact komt met de locals. En hoe kan dit beter dan door een woordje Frans/Spaans/Italiaans/Kroatisch/Turks te spreken? We hebben een paar tips voor je als jij de taal van je vakantiebestemming wilt leren:

  • Er zijn handige apps waarbij je eenvoudig – en vaak gratis of tegen een laag bedrag – taalcursussen kunt volgen. Een goed voorbeeld hiervan is Duolingo of de 50 talen leren-app (alleen voor iPhone).
  • Taal leren aan de hand van een boek? Bij de (online) boekenwinkels zijn hier tal van boeken voor verkrijgbaar. Voor vakantie-doeleinden zijn de Hoe & Wat-taalgidsen heel fijn.

Ga voorproeven!

Oké, de tapas in Nederland kunnen niet tippen aan de tapas in Sevilla en pasta smaakt ook tien keer lekkerder als je in Italië bent. Maar je kunt wel vast een beetje in vakantiesfeer komen als je voor gaat proeven. Op vakantie kan het dan alleen maar nóg lekkerder worden!

Ben je op zoek naar wereldgerechten die bij jouw vakantiebestemming passen? Voor Griekenland tippen we souvlaki en tzatziki, wat je ook goed kunt combineren. Spaanse tapas eten wij graag in de vorm van tortilla of pittige gehaktballetjes. En als je naar Marokko gaat, maak dan van tevoren eens een tajine van kip en abrikozen.

Meer tips voor wereldgerechten

En na de vakantie? Dan ga je nagenieten bij dezelfde maaltijden, zodat je het vakantiegevoel langer vasthoudt. Nog 17 tips om je vakantiegevoel vast te houden? Lees snel ons eerdere artikel.
Vakantie voorpret voorproeven
Houd een voorproef-sessie en kook lokale gerechten van jouw vakantiebestemming

Nog meer tips voor ultieme vakantie-voorpret

  • Welke bezienswaardigheden moet ik wel of niet bezoeken, wat zijn leuke adresjes om te eten? Je kan dit allemaal op internet opzoeken, maar waarom niet eens old school een reisgids. Vooral fijn om op regenachtige dagen weg te dromen bij de volgende zonnige bestemming op je agenda.
  • Als ik op vakantie ga, haal ik overal tips vandaan; reisblogs, reisgidsen, Pinterest… Notities sla ik op in mijn telefoon, in mijn mail, in notitieboekjes en waar dan ook nog meer. Een echt overzicht ontbrak nog wel eens. Tegenwoordig maak ik zelf van alles wat ik verzamel een reisgidsje. Dan heb ik alles wat ik interessant en leuk vind bij de hand. Digitaal, zodat ik hem altijd vanuit mijn telefoon kan raadplegen.
  • Leuk voor een vakantie met kinderen: maak een aftelkalender. Elke dag mogen ze een kruisje zetten in een hokje. Tot alle hokjes vol zijn én ze ein-de-lijk op vakantie gaan.

We zijn benieuwd; wat is voor jou vakantie-voorpret en hoe haal je het maximale hieruit voor jezelf?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

11 thoughts on “Zo haal je het maximale uit vakantie-voorpret

  1. Ik vertrek nr gran canaria tauritus princess op 7/9 tot 14/9 graag had ik info mbt tot welke excursies op welke dagen door de touroperatour georganiseerd worden

    Pascale

    1. Hallo Laura , wij gaan van 4 tot 11 Juni naar de Azoren . Zijn er vanuit de touroperator excursies te boeken en welke?

      1. Wij bieden reizen aan met diverse reisorganisaties, dus het is heel erg afhankelijk van welke reis je hebt geboekt en door wie deze wordt uitgevoerd. Maar… we werken ook samen met een partij die losstaat van reisorganisaties; GetYourGuide. Je vindt hier de excursiemogelijkheden op de Azoren. Alvast heel veel plezier!

        1. Get your guide heeft de mooie wandeling naar Faial da terra vanuit ponta delgada in juni nu al vol. Hopelijk ergens anders nog te boeken dan.

        2. Dag Laura

          Hebben de Belgen geen voorpret? 🙂
          Misschien de tekst wat aanpassen als je naar ons Belgen iets stuurt want wij zijn geen Nederlanders, hé (niet dat ik iets tegen de Nederlanders heb, hoor!)

          Groetjes

          Pieter

          1. In principe horen Belgen naar onze Belgische website te worden gestuurd, dus we moeten even kijken waar dat is misgegaan (moeten we je natuurlijk wel als Belg in het systeem hebben staan). Ik ga dat uitvragen bij het juiste team!

  2. wij vertrekken eind juli naar veneto,iemand tips over deze streek,een vespa huren we dan in treviso; en in oktober naar ericeira in portugal,ook altijd nuttige tips daar,das op een uurtje van lissabon;

  3. Wij vertrekken 25 september naar Althea Albir…
    Graag tips om uitstappen te doen
    Alecante,oude kerk Althea al gedaan ik zoek het meer binnenland in
    Graag tips

    1. Alle dorpjes in het binnenland zijn de moeite waard zoals La Nucia. Ook een tripje naar Calpe is zeker de moeite waard vooral als men strand strandliefhebber is. Het oude centrum van Alicante en de boulevard zijn heel leuk om te doen. Heerlijk tapas eten in het oude centrum,

  4. Hey, ik vertrek in mei voor de eerste keer naar Bali! ( mijn eerste verre reis) en wil het optimale eruit halen. Ergens goede excursies of ideeen wat ik daar zeker gedaan moet hebben? Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *