Vakantie-voorpret

Zo haal je het maximale uit vakantie-voorpret

Voorpret: 1) Het plezier dat men bij voorbaat heeft, voordat men iets plezierigs beleven gaat 2) Plezier vooraf 3) Soort plezier

De beste voorpret, als je naar bovenstaande definities van Van Dale kijkt, is wat ons betreft vakantie-voorpret. En daar kun je maar beter dubbel van genieten, want uit onderzoek van The New York Times blijkt dat in de vakantie-voorpret misschien nog wel veel meer plezier zit dan in de vakantie zelf. Tijd voor wat gouden tips om hier het maximale uit te halen!

Wist je dat er geen ander volk ter wereld is dat meer van vakantie-voorpret geniet dan Nederlanders? Uit een ander onderzoek, dat al enige tijd geleden werd gehouden, blijkt namelijk dat 64% van de Nederlanders al blij wordt als er een vakantie voor de deur staat en het tijd is voor vakantie-voorpret. Wereldwijd ligt dit percentage op slechts 48%.

Creëer een beeld van je volgende bestemming

Vakantie-voorpret ToscaneHet liefst boek ik mijn vakantie zo vroeg mogelijk; om zoveel mogelijk voorpret te beleven en maanden uit te kijken naar dat ene tripje. Sterker nog, als ik geen vakantie heb gepland, word ik echt ongelukkiger. Het er naar toe leven maakt me alleen al gelukkiger.

Hoe fijn is het om al maanden weg te dromen bij plaatjes van Toscane, Zakynthos of Mauritius waar ik afgelopen september ein-de-lijk naar toe ging. Niet alleen krijg je zo een goed beeld van jouw volgende vakantiebestemming, je komt ook meteen de leukste hotspots in de vorm van bezienswaardigheden en restaurants tegen.


Op ons Pinterest-account hebben we van veel bestemmingen de mooiste plaatjes opgezocht. Een goed startpunt als jij je vandaag nog in de wereld van vakantie-voorpret wilt storten.

Leer de taal van je vakantiebestemming

Je bestemming ervaar je op z’n best als je in contact komt met de locals. En hoe kan dit beter dan door een woordje Frans/Spaans/Italiaans/Kroatisch/Turks te spreken? We hebben een paar tips voor je als jij de taal van je vakantiebestemming wilt leren:

  • Er zijn handige apps waarbij je eenvoudig – en vaak gratis of tegen een laag bedrag – taalcursussen kunt volgen. Een goed voorbeeld hiervan is Duolingo of de 50 talen leren-app (alleen voor iPhone).
  • Taal leren aan de hand van een boek? Bij de (online) boekenwinkels zijn hier tal van boeken voor verkrijgbaar. Voor vakantie-doeleinden zijn de Hoe & Wat-taalgidsen heel fijn.

Ga voorproeven!

Vakantie-voorpret, voorproevenOké, de tapas in Nederland kunnen niet tippen aan de tapas in Sevilla en pasta smaakt ook tien keer lekkerder als je in Italië bent. Maar je kunt wel vast een beetje in vakantiesfeer komen als je voor gaat proeven. Op vakantie kan het dan alleen maar nóg lekkerder worden!

Ben je op zoek naar wereldgerechten die bij jouw vakantiebestemming passen? Voor Griekenland tippen we souvlaki en tzatziki, wat je ook goed kunt combineren. Spaanse tapas eten wij graag in de vorm van tortilla of pittige gehaktballetjes. En als je naar Marokko gaat, maak dan van tevoren eens een tajine van kip en abrikozen.

Meer tips voor wereldgerechten

En na de vakantie? Dan ga je nagenieten bij dezelfde maaltijden, zodat je het vakantiegevoel langer vasthoudt. Nog 17 tips om je vakantiegevoel vast te houden? Lees snel ons eerdere artikel.

Nog meer tips voor ultieme vakantie-voorpret

  • Welke bezienswaardigheden moet ik wel of niet bezoeken, wat zijn leuke adresjes om te eten? Je kan dit allemaal op internet opzoeken, maar waarom niet eens old school een reisgids. Vooral fijn om op regenachtige dagen weg te dromen bij de volgende zonnige bestemming op je agenda.
  • Als ik op vakantie ga, haal ik overal tips vandaan; reisblogs, reisgidsen, Pinterest… Notities sla ik op in mijn telefoon, in mijn mail, in notitieboekjes en waar dan ook nog meer. Een echt overzicht ontbrak nog wel eens. Tegenwoordig maak ik zelf van alles wat ik verzamel een reisgidsje. Dan heb ik alles wat ik interessant en leuk vind bij de hand. Digitaal, zodat ik hem altijd vanuit mijn telefoon kan raadplegen.
  • Leuk voor een vakantie met kinderen: maak een aftelkalender. Elke dag mogen ze een kruisje zetten in een hokje. Tot alle hokjes vol zijn én ze ein-de-lijk op vakantie gaan.

We zijn benieuwd; wat is voor jou vakantie-voorpret en hoe haal je het maximale hieruit voor jezelf?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

2 reacties op “Zo haal je het maximale uit vakantie-voorpret

  1. Ik vertrek nr gran canaria tauritus princess op 7/9 tot 14/9 graag had ik info mbt tot welke excursies op welke dagen door de touroperatour georganiseerd worden

    Pascale

  2. wij vertrekken eind juli naar veneto,iemand tips over deze streek,een vespa huren we dan in treviso; en in oktober naar ericeira in portugal,ook altijd nuttige tips daar,das op een uurtje van lissabon;

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *