Tips vakanties voor grote gezinnen

6 gouden tips voor het boeken van een vakantie voor grote gezinnen

Het kan een flinke uitdaging zijn; een vakantie vinden die helemaal naar wens is. Als je dat ook nog eens moet doen voor een groot gezin lijkt het soms echt onbegonnen werk. We helpen je op weg!

Hoewel we statistisch gezien minder kinderen krijgen dan vroeger, zien wij een toename in de boekingen van grote gezinnen. Dit heeft met name te maken met de groei van samengestelde gezinnen en gezinnen die bijvoorbeeld met opa en oma op vakantie gaan. En een geschikte vakantie vinden voor vijf mensen of meer kan daarvoor nog best een uitdaging zijn. Daarom is het tijd voor wat handige tips voor vakanties met grote gezinnen!

1. Boek vroeg

De eerste tip is meteen dé tip van de dag: boek vroeg! Tweepersoonskamers zijn er in overvloed en familiekamers tot 4 personen worden ook relatief veel aangeboden. Ga je met meer mensen op reis dan wordt de keuze een stuk kleiner. En dus vis je met steeds meer vissers in een kleine poel van kamers.

Het vroegboekseizoen is nu in volle gang en voor je het weet, zijn alle geschikte kamers weg. Of wordt het zoeken naar een speld in een hooiberg. Ga dus vooral nu zoeken! Met een beetje mazzel profiteer je ook nog eens van vroegboekkorting. Deze wordt bij ons automatisch in de prijs verrekend.

2. Zoek direct op het juiste aantal vakantiegangers

Je kan op onze website eenvoudig zoeken op zonvakanties voor twee volwassenen en vier kinderen, om maar een voorbeeld te noemen. En dan krijg je een keurig lijstje met beschikbare hotels waar je uit kan kiezen.

Om je alvast op weg te helpen, hebben we hotels op een rij gezet waar je óók terecht kunt met meer dan vier personen. Allemaal in Spanje, Turkije en Griekenland. Dit zijn op dit moment de drie populairste landen onder gezinnen.

Toch liever naar Italië, Frankrijk of Portugal? Vooruit, we hebben nog wat suggesties voor je! Inclusief toffe campings vol kinderfaciliteiten.

Houd er rekening mee dat deze accommodaties door de grote vraag van dit moment op specifieke data uitverkocht kunnen zijn. De beschikbaarheid kan ook nog afhankelijk zijn van de leeftijd van jouw kinderen.

3. Ga voor aangrenzende kamers

Vakantie grote gezinnenAls een deel van jouw kinderen wat ouder is, kan je er ook voor kiezen om meerdere kamers te boeken. Bijvoorbeeld een driepersoonskamer (voor de ouders en een jong kind) en een tweepersoonskamer (voor de tienerkinderen). Je zal zien dat je meteen een ruimere keuze hebt.

Je kunt bij ons eenvoudig twee kamers tegelijk boeken; je hoeft hiervoor niet twee aparte boekingen te maken. Je ziet dit ook terug op de afbeelding hiernaast. Makkelijker kan het niet!

Aangrenzende kamers zijn overigens nooit standaard, dus geef jouw wens hiervoor dan wel aan tijdens boeking. We kunnen nooit garanties geven, maar ervaring leert dat hoteliers voorrang geven aan het plaatsen van gezinnen en families naast elkaar.

4. Zoek direct op de juiste periode

Ja, ook wij gebruiken vanaf-prijzen. En ja, als je aan de schoolvakanties gebonden bent, krijg je de reis zelden voor deze prijs. Een simpele kwestie van vraag en aanbod; iedereen wil weg en de prijs ligt dan hoger.

Om jezelf niet rijk te rekenen is het handig om al direct op de juiste periode te zoeken. Check bijvoorbeeld eenvoudig al onze zonaanbiedingen in de meivakantie of krijg in één oogopslag te zien wat er voor de zomervakantie beschikbaar is.

5. Selecteer samen de juiste bestemming(en)

Zoveel mensen, zoveel wensen. En waarschijnlijk ook een flinke wishlist aan bestemmingen. Als je het aanbod van al deze bestemmingen naast elkaar moet leggen, wordt jouw vakantie uitzoeken haast een weektaak. Tackle dit vooraf en ga met het gezin om de tafel. Welke bestemming wordt het dit jaar en waarom?

6. Stel je eisen soms een beetje bij

Wederom: zoveel mensen, zoveel wensen. De oudste zoon wil graag voetballen, de jongste dochter gaat graag op pad naar leuke dorpjes en de jongste telg speelt het liefst de hele dag op het strand. En dan heb je zelf ook nog eens voorkeuren. Houd er rekening mee dat dit niet altijd in één vakantie te combineren is en dat je soms jouw eisen een beetje moet bijstellen.

Aan de slag dan maar & samen met jouw grote gezin op zoek naar de ideale vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *