Theme background
Provincie met een eigen karakter
Wandelen of luieren op brede stranden
Een mix van monumentale steden (Middelburg) en levendige badplaatsen (Renesse)
Slimme systemen van deltawerken, dijken en sluizen

Welkom in Zeeland!

Ga je voor Zeeland, dan ga je voor een provincie met een eigen karakter. Dit komt vooral door de waterrijke omgeving met uitgestrekte stranden, duinlandschappen en bijzondere flora en fauna. De monumentale steden bieden een hoge dosis cultuur én een hoop gezelligheid. Is het al tijd voor een vakantie naar Zeeland?

De (schier)eilanden van Zeeland zijn niet te missen op de Nederlandse kaart. Het is zelfs het enige stuk aan de hele Noordwest-Europese kustlijn dat niet nergens recht is. Maar liefst een derde (!) van de provincie bestaat uit water. Bruggen, pontjes en een tunnel verbinden de eilandjes. Eén ding is zeker; tijdens een vakantie in Zeeland is de zilte zeegeur nooit ver weg.

Zeeland; het land in de zee

Vraag de Zeeuwen waar ze trots op zijn en ze zullen vaak beginnen over hun strand, zee en duinen. Er zijn maar weinig plekken waar een lang, breed strand zo schoon is als hier. Heerlijk voor (lange) wandelingen met een warme chocolademelk of drankje toe. En uiterst geschikt voor een zonnige luierdag. Zo is een vakantie in Zeeland het hele jaar een goed idee.

Na een wandeling langs de kust of door het duin is het bij de strandtenten goed vertoeven tijdens een vakantie in Zeeland. De Zeeuwen staan vaak bekend als nuchter, maar aan gastvrijheid geen gebrek. Nog een toffe pauzeplek; de langste bank van Nederland (122 m) op de boulevard van Vlissingen.

Waar ga je heen tijdens een vakantie in Zeeland?

In Zeeland zijn tal van historische stadjes, gezellige badplaatsen en (middel)grote steden te vinden. We lichten er een paar uit voor je vakantie in Zeeland.

De charmante hoofdstad van de provincie is Middelburg. Tijdens een vakantie in Zeeland vind je hier cultuur in overvloed. Alleen al in de binnenstad staan ruim 1.100 monumenten. Bezoek in de abdij het Zeeuws Museum en slenter door de straatjes. Zie jij welke panden doen herinneren aan de VOC-tijd?

Liever shoppen tijdens een vakantie in Zeeland? Soest is met bijna 300 winkels de shopstad van de provincie. Ook Zierikzee en Sluis hebben een leuk winkelaanbod. Culinair genieten kan in Yerseke, dat bekend staat om de mosselen en oesters. Dat wordt smullen!

Ken je het verhaal van twee dames die in 1834 met koets en al een zeebad namen? Daar begint de geschiedenis van Domburg, dat uitgroeide tot een gezellig kunstenaarsdorpje. Het is – samen met Cadzand – de enige in Nederland met het predicaat Heilzame Zeebadplaats. Goede reden voor een duik in zee tijdens de vakantie in Zeeland.

Renesse is een van de bekendste opties voor een vakantie in Zeeland, zowel voor families als jongeren. Het bruisende centrum en strand van het toeristendorp vallen in de smaak, maar ook de bossen en jaarlijkse evenementen zoals Fjoertoer (een lichtwandeling) zijn een succes.

De natuur in tijdens een vakantie in Zeeland

In Zeeland wisselen diverse landschappen elkaar af. Zo spot je tijdens een vakantie in Zeeland polders en het grootste schorrengebied van Europa, maar ook bossen en dijken. En naar de tropen voor flamingo’s? Nee hoor, bij het Grevelingenmeer overwinteren ze ook.

De natuur is mooi én machtig, zo blijkt uit het verleden met overstromingen. Leer in Deltapark Neeltje Jans meer over deze wateroverlast en de Stormvloedkering. Nog meer verdieping biedt het Watersnoodmuseum in Ouwekerk. Leerzame maar leuke uitjes voor de vakantie in Zeeland.

Nog een must-see voor de vakantie in Zeeland; Nationaal Park Oosterschelde. Door het zoete én zoute water verandert het landschap constant en zijn er diverse flora en fauna. Spot – van een afstand – bijv. zeehonden, de inktvissoort sepia of bruinvissen (de Nederlandse dolfijn).

Weer & klimaat

 • JAN
  6max
  2 uur
  22 dgn
  6
 • FEB
  6max
  3 uur
  17 dgn
  6
 • MRT
  9max
  4 uur
  20 dgn
  5
 • APR
  12max
  5 uur
  19 dgn
  9
 • MEI
  17max
  7 uur
  17 dgn
  11
 • JUN
  20max
  6 uur
  18 dgn
  16
 • JUL
  22max
  7 uur
  18 dgn
  20
 • AUG
  22max
  7 uur
  16 dgn
  21
 • SEP
  18max
  5 uur
  18 dgn
  21
 • OKT
  14max
  4 uur
  20 dgn
  16
 • NOV
  10max
  2 uur
  22 dgn
  13
 • DEC
  7max
  2 uur
  23 dgn
  7
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder