Zon in januari

Naar de zon in januari? Dit zijn de favoriete vakantiebestemmingen!

Zie jij ook op tegen de koude en donkere wintermaanden en heb je geen zin in een winterdip? Tijd voor een flinke dosis vitamine D! Waar je een shotje-zon kunt krijgen? Wij nemen je mee langs de fijnste bestemmingen mét zon in januari. In deze landen is het lekker warm!

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Aruba

Max. temperatuur in januari: 30 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8. Vliegtijd: ca. 10-12 uur.

Als je denkt aan een vakantie naar de Nederlandse Antillen, denk je waarschijnlijk al snel aan Curaçao. Hoewel dit veruit het populairste ABC-eiland is, schijnt op veel meer plekken de zon in januari én kun je ook elders uitstekend tot rust komen. Aruba is bijvoorbeeld zo’n plek.

Aruba is, met een oppervlakte van nog geen 200 km², het kleinste eiland van de drie en is daarmee qua grootte vergelijkbaar met Texel. Maar no worries; er zijn volop paradijselijke stranden en er is zéker genoeg te beleven!

Op Aruba wissel je een stranddagje in een handomdraai af met een dagje cultuur of natuur. Ca. 20% van het eiland is bestempeld als Nationaal Park. Het mooiste is misschien wel het Arikok Nationaal Park, waar je kostbare flora en fauna vindt. Met het entreegeld dat je betaalt, wordt het park behouden en zorg je ervoor dat toekomstige bezoekers ook nog van de schoonheid kunnen genieten.

Elke maand wordt er in Arikok Nationaal Park Movie in the Park georganiseerd. Kijk onder een sterrenhemel naar een familiefilm. Het leukste? Het is helemaal gratis!

En cultuur? Dat vind je o.a. bij Kapel di Alto, een kerk die de indianen in de 18e eeuw bouwden en die in 1952 herbouwd werd. Een bezoekje aan de hoofdstad Oranjestad mag ook niet ontbreken. Enkele must-sees hier zijn het Wilhelminapark en diverse musea.

Zon januari, Riu Palace AntillasDirect aan een hagelwit strand verblijven én compleet tot rust komen? Dat kan als je kiest voor een verblijf in het super-de-luxe Riu Palace Antillas. Je geniet hier van een 24-uurs all inclusive formule én een adults only concept.

Zon in januari - Aruba

Egypte

Max. temperatuur: 21 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9. Vliegtijd: ca. 5 uur (plus een eventuele tussenstop).

Geen zin om heel ver te vliegen voor een zonnige vakantie? Kies dan voor een van onze populairste winterzonbestemmingen, Egypte. Hoewel januari de koudste maand van het jaar is in Egypte, is het er nog steeds prima vertoeven. Helemaal als je kiest voor een hotel met een verwarmd zwembad én als je leuke uitstapjes wilt maken.

Egypte is een walhalla voor duikliefhebbers. Ben jij een fervent duiker of wil jij tijdens een vakantie in Egypte ondervinden hoe leuk duiken is? Kies dan voor een verblijf in de badplaats Hurghada. Sinds de jaren 60 is dit voormalig vissersdorpje in opkomst vanwege de schitterende onderwaterwereld. Inmiddels is het uitgegroeid tot een populaire badplaats. Lees meer over de duikmogelijkheden in Hurghada.

Wil jij niet alleen duiken tijdens een vakantie in Hurghada? De badplaats is tevens de ideale uitvalsbasis voor cultuurliefhebbers. De tempels van Luxor, de Sinaïwoestijn en de piramides bij Caïro zijn allemaal te bereiken (voor een dagtrip) vanuit Hurghada.

Zon januari, Ali Baba PalaceBetaalbaarheid & de mogelijkheid om all inclusive te verblijven; dat biedt Ali Baba Palace. Kinderen vermaken zich urenlang in het gigantische waterpark en vervelen is voor volwassenen geen optie dankzij de vele sport- en animatiefaciliteiten.

Zon in januari - Egypte

Dubai

Max. temperatuur: 24 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8. Vliegtijd: ca. 6,5 uur (plus een eventuele tussenstop)..

Strand & stad combineren? Wij houden ervan! Tijdens een zonvakantie in januari kan dit o.a. in Dubai. In deze metropool in het Midden-Oosten is alles groot, groter, grootst. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit. Net als in Egypte is januari de koudste maand in Dubai, maar wij vinden ca. 24 °C dé perfecte temperatuur voor een veelzijdige vakantie.

Ga naar Downtown Dubai, waar je alle bekende iconen van de stad vindt; de 828 meter hoge Burj Khalifa, de 1.200 winkels tellende Dubai Mall en de meest indrukwekkende fonteinenshow ter wereld.

Dit moderne gedeelte is waar Dubai bekend om staat, maar wist jij dat de stad ook oude stadsdelen herbergt? In Old Dubai, in de historische wijken Al Fahidi en Deira doe je letterlijk een stap terug in de tijd en ontdek je dat Dubai, voordat het een gigantische metropool werd, ooit een klein vissersstadje was.

Naast hagelwitte zandstranden is er rondom Dubai nog veel meer zand te vinden. Ten zuiden van de stad vind je Dubai Conservation Reserve; de ideale plek voor een jeepsafari. Cross met een 4×4 door de zandduinen en ga onderweg sandboarden, bekijk een valkeniersshow of bezoek de bedoeïenen.

Zon januari, Vintage Grand HotelVintage Grand Hotel heeft een rustige ligging en beschikt over o.a. luxe kamers, suites en appartementen, een (verwarmd) zwembad, restaurant én gratis shuttleservice naar diverse highlights in de stad.

Zon in januari - Dubai

Zanzibar

Max. temperatuur: 32 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8. Vliegtijd: ca. 9 uur.

Ook op het Tanzaniaanse eiland Zanzibar vier je in januari een onbezorgde strandvakantie. Het is in het paradijs op aarde. Hier is alles binnen handbereik voor een droomvakantie; hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, luxe hotels én een vriendelijke bevolking.

Bovendien beschikt het eiland over prachtige koraalriffen, wat duiken en snorkelen een onvergetelijke ervaring maakt. De beste duikspot is Mnemba, een klein eilandje voor de kust. Hier vertrekken dagelijks diverse boten naartoe voor een duik tussen de walvishaaien, dolfijnen en reuze manta’s.

Wie denkt dat een vakantie op Zanzibar alleen bestaat uit luieren en duiken komt bedrogen uit. Er is namelijk nog veel meer te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Stone Town, waar je door een doolhof van smalle straatjes kunt slenteren en op elke straathoek geurige kruiden ruikt.

Stone Town, met haar koraalstenen huisjes, was vroeger het centrum van de slavenhandel. Neem een duik in het verleden met een bezoekje aan de oude slavenmarkt. Ook het Paleis van de Sultan en Beit-el-Ajaib – dat ook wel Paleis van de Wonderen wordt genoemd en waar tegenwoordig het Nationale Geschiedenis en Cultuur museum gevestigd is – zijn de moeite van het bezoeken waard.

Zanzibar wordt trouwens ook wel het Eiland van het Kruid genoemd. Dit is vanwege de grootschalige productie van kruidnagels, nootmuskaat en kaneel. Zeker doen; bezoek een van de vele kruidplantages.

Zon januari, Reef & Beach ResortEen vakantie op Zanzibar onbetaalbaar? Niet als je verblijft in Reef & Beach Resort. Hier is alles aanwezig voor het echte ‘Hakuna Matata’-gevoel; hagelwitte stranden, een fijn zwembad, goed restaurant en all inclusive-optie.

Bekijk de mooiste hotels op Zanzibar
Zon in januari - Zanzibar

Naar de zon in januari? Check ook deze bestemmingen

Gelukkig schijnt de zon op nog veel meer plekken in januari. Ook deze bestemmingen zijn goede opties voor een vakantie naar de zon in januari:

  • Januari is een van de beste maanden voor een vakantie naar Thailand. Je kunt er rekenen op gemiddelde temperaturen van zo’n 31 °C en 9 zonuren per dag. Bovendien valt er amper regen in januari. Een van de populairste bestemmingen in Thailand is Phuket; een eiland vol zon, zee, strand en een bruisend uitgaansleven. Je vindt er voor de kust talloze idyllische eilandjes. Zie jij jezelf al liggen op zo’n bountystrand?
  • Geen zin om zo ver te vliegen? Naar de Canarische Eilanden – een Spaanse eilandengroep voor de kust van Afrika – ben je ca. 4,5 uur onderweg. Januari is niet de warmste maand, maar de temperatuur zakt er bijna nooit onder de 20 °C. De zon schijnt er bovendien zo’n 7 uur per dag. Ter vergelijking; in Nederland is dat gemiddeld zo’n 2 uur per dag. Brrr, wij nemen graag een voorsprong op de lente. Welk eiland het beste bij jou past? We helpen je met kiezen. 
  • Op tropische bestemmingen krijg je al snel te maken met een regenseizoen. In Mexico loopt het regenseizoen van ca. juni t/m oktober. Januari is dus een goede maand voor een heerlijke zonvakantie. De gemiddelde temperatuur is 28 °C, ideaal voor een dagje strand, maar ook om de omgeving te ontdekken. Er is namelijk genoeg te zien & doen in het land van de Maya’s. Tulum is zeker onze favoriet!

Wil jij graag naar de zon in januari? We zijn benieuwd naar jouw favoriete bestemming!

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *