Mooiste hotels Zanzibar

Wegdromen! De mooiste hotels op Zanzibar

Zin om even compleet weg te dromen of heb jij het budget voor zo’n droomvakantie op Zanzibar? Speciaal voor jou zetten we de mooiste hotels op Zanzibar op een rij. Hagelwitte stranden, talloze palmbomen & op-en-top luxe gegarandeerd!

De selectie maken voor dit artikel was geen gemakkelijke opgave; veel hotels op het Tanzaniaanse eiland zijn pareltjes. Maar wat ons betreft zijn dit de mooiste hotels op Zanzibar. Kijk je mee?

Zuri Zanzibar Hotel & Resort

Op zoek naar het paradijs op aarde? Wij hebben een hotel gevonden dat daar wel heel dicht bij in de buurt komt. Zuri Zanzibar Hotel & Resort ligt direct aan een hagelwit strand en beschikt over vrijstaande bungalows in de tropische tuin. Hallo vakantiegevoel!

Even over die bungalows, die zijn namelijk van alle gemakken voorzien. Je kunt o.a. rekenen op airco, gratis WiFi, koffie- en theefaciliteiten en een buitendouche. Ben jij toe aan een beetje extra luxe? Boek dan een bungalow met jacuzzi op het terras. Dat wordt genieten!

De enige keuze die jij hoeft te maken is of je op het strand of bij het infinity zwembad jouw dag doorbrengt. Tussendoor koel je af door een verfrissende duik te nemen of een drankje te bestellen bij de poolbar.

Aan het einde van de dag neem je voor een cocktail en fijn fingerfood plaats in het beachrestaurant met adembenemend uitzicht op zee. Voor het gemak kun je o.b.v. all inclusive boeken, zo hoef jij je helemaal nergens druk over te maken!

Mooiste hotels Zanzibar: Zuri Zanzibar Hotel & Resort
Zuri Zanzibar Hotel & Resort ligt direct aan een van de mooiste stranden van Zanzibar

TUI Blue Bahari Zanzibar

TUI Blue Bahari Zanzibar doet aan als een klein dorp met winkeltjes, restaurants en bars aan een gezellig pleintje. Hier kun je voor ontbijt, lunch en diner aanschuiven in een van de buffet- of à la carte restaurants; je verblijft namelijk o.b.v. all inclusive. Je smult er o.a. van de Aziatische en Italiaanse keuken en de beste verse vis. Drankjes zijn verkrijgbaar bij een handjevol bars.

De zwembaden en het hagelwitte strand (dat direct voor de deur van TUI Blue Bahari Zanzibar ligt) nodigen uit tot een verfrissende duik. Breng de rest van je dag door op een ligbedje of beoefen een van de aangeboden sporten, waaronder fitness, yoga, beachvolleybal en kanoën. Dankzij het animatieprogramma is er altijd gezelligheid en ook kinderen hoeven zich niet te vervelen.

Mooiste hotels Zanzibar: TUI Blue Bahari Zanzibar
Waarom wij TUI Blue Bahari Zanzibar een van de mooiste hotels op Zanzibar vinden? Check dit zwembad!

The Residence Zanzibar

Luxe to the max! In The Residence Zanzibar verblijf je in een luxe villa met privézwembad en – naar keuze – direct aan een hagelwit strand.

Spring elke ochtend direct vanuit je bed het zwembad in en start met een baantjes. Vervolgens is het relaxen geblazen in je eigen vrijstaande badkuip met uitzicht op de tuin of zee.

Wie liever actief bezig is op vakantie kan bij The Residence Zanzibar zijn hart ophalen. Werk aan je lichaam in de fitnessruimte of tijdens een lesje yoga. Daag je reisgenoten ook uit voor een potje tennis of volleybal. Watersportliefhebbers kunnen o.a. kajakken, snorkelen, waterfietsen, duiken en kitesurfen. Genoeg te doen!

In het wellnesscentrum en het gigantische infinity zwembad is het relaxen geblazen. Voor een maaltijd kun je aanschuiven in een van de à la carte restaurants. Dit doe je zonder extra kosten als je boekt o.b.v. all inclusive. Fijn!

Mooiste hotels Zanzibar: The Residence Zanzibar
Wie op zoek is naar een mooi én ultra-luxe hotel op Zanzibar zit goed bij The Residence Zanzibar

Riu Palace Zanzibar

We dachten dat we al veel mooie hotels op Zanzibar gezien hadden, maar van Riu Palace Zanzibar valt onze mond echt even open.

Dit op-en-top luxe hotel ligt direct aan een hagelwit bountystrand, beschikt over prachtige infinity zwembaden en biedt een all inclusive formule waardoor eten & drinken al bij de reissom is inbegrepen. Om het plaatje compleet te maken hanteert het hotel een adults only formule zodat je ongestoord kunt genieten van een welverdiende vakantie.

De riante suites zijn stijlvol ingericht met een Afrikaanse twist en bieden naar keuze zeezicht of een jacuzzi op het terras. De luxe villa’s beschikken zelfs over een terras met privézwembad. Wow!

Eten & drinken is een feestje bij Riu Palace Zanzibar. Je bestelt dag en nacht drankjes bij de 24-uurs poolbar, kunt relaxen bij de loungebar, smult van internationale gerechten in het buffetrestaurant en bestelt een goed stuk vlees in het steakhouse.

In het uitgebreide wellnesscentrum trakteer je jezelf op een massage of schoonheidsbehandeling en kun je plaatsnemen in het stoombad of in de jacuzzi. Dat wordt genieten!

Mooiste hotels Zanzibar: Riu Palace Zanzibar
Van de locatie van Riu Palace Zanzibar valt je mond toch gewoon open? Dit is misschien wel het mooiste all inclusive strandhotel op het eiland!

Chuini Zanzibar Beach Lodge

Verblijf jij graag in een kleinschalig complex? Chuini Zanzibar Beach Lodge beschikt over nog geen 15 vrijstaande bungalows verspreid over een tropische tuin van zo’n 1,5 hectare. Rust en privacy gegarandeerd!

De bungalows zijn stuk voor stuk in een relaxte beach-style ingericht met veel wit linnen en houten elementen. Ze zijn van alle gemakken voorzien en bieden een terras met uitzicht op zee. Dat is nog eens lekker wakker worden!

Het complex beschikt over drie zwembaden waar het goed vertoeven is dankzij de ligbedden en hangmatten. In het à la carte restaurant smul je van typisch lokale gerechten en maaltijden uit diverse internationale keukens. Voor het gemak kun je o.b.v. all inclusive verblijven.

Chuini Zanzibar Beach Lodge is zo’n mooi hotel op Zanzibar dat je eigenlijk de deur niet uit hoeft. Wil je er toch een dagje op uit? Dan raden we de ca. 13 km verderop gelegen hoofdstad Stone Town aan. Deze stad is een wirwar aan smalle straatjes, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en kent een rijk verleden.

Mooiste hotels Zanzibar: Chuini Zanzibar Beach Lodge
Chuini Zanzibar Beach Lodge is een prachtig kleinschalig hotel in Zanzibar, met een fenomenale ligging

Nog meer mooie hotels op Zanzibar

Zoals gezegd hebben we tal van mooie hotels op Zanzibar in ons aanbod en kunnen we er hier maar een klein deel uitlichten. We geven je daarom nog een shortlist van mooie hotels op Zanzibar die ook zeker weten de moeite waard zijn!

  • Slapen in een villa met privézwembad en butler? Luxe to the max bij Gold Zanzibar Beach House & Spa. Het resort ligt – zoals eigenlijk alle mooie hotels op Zanzibar – direct aan een hagelwit strand. Dankzij het wellnesscentrum, diverse (water)sportfaciliteiten en de miniclub, is het voor jong & oud een droomvakantie. Extra fijn; je kunt o.b.v. all inclusive boeken.
  • Verblijven in een kleinschalig boutique hotel op Zanzibar? Dream’s Bay Boutique Hotel beschikt over ca. 25 kamers. Het zwembad – dat idyllisch tussen palmbomen ligt – hoef je dus maar met een handjevol andere vakantiegangers te delen. Het strand ligt voor de deur, de kamers zijn van alle gemakken voorzien en in het restaurant smul je van verse zeevruchten.
  • Dé ultieme tropische vakantie beleef je bij Melia Zanzibar. Dankzij de infinity-pool, luxe kamers met naar wens direct toegang tot het hagelwitte strand, meerdere restaurants en het wellnesscentrum is het op-en-top genieten geblazen. Je kunt voor het gemak o.b.v. all inclusive verblijven.
  • Dankzij de Nederlandse eigenaar van Zanzibar Bay Resort voel jij je onmiddellijk thuis. In dit sfeervolle en kleinschalige hotel staat respect voor de natuur centraal. Faciliteiten waar je op kunt rekenen zijn o.a. fijne zwembaden, meerdere restaurants, gezellige bars, diverse sportfaciliteiten en riante kamers. Verblijf o.b.v. all inclusive om onbeperkt te genieten!

In welk van deze mooie hotels op Zanzibar wil jij nú verblijven?

Alle hotels op Zanzibar?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *