Mooiste stranden Zanzibar

Picture perfect! De mooiste stranden op Zanzibar

Sla een gemiddelde reisgids van Zanzibar open en je ziet hagelwitte zandstranden en een flinke hoeveelheid palmbomen. Een realistisch beeld, want het Tanzaniaanse eiland lijkt haast wel een aaneenschakeling van strand te zijn. Maar wat zijn nu de mooiste stranden van Zanzibar? We zetten ze op een rij!

Nungwi Beach, een pareltje in het noorden

Mooiste stranden Zanzibar: Nungwi BeachLaten we meteen met het meest noordelijke puntje van Zanzibar beginnen. Hier vind je het kleine vissersdorpje Nungwi. Hoogtepunt van dit dorpje is het (gelijknamige) Nungwi Beach.

Het leuke aan dit strand is dat het feitelijk is verdeeld in twee stukken. Aan de ene kant vind je de hotels en (gezellige) drukte in de vorm van muziek, sexy beachboys en hippe strandtentjes. De andere kant is een oase van rust en een paradijs voor mensen die graag in privacy zonnen.

Ook leuk om te doen in Nungwi: maak een boottocht met een dhow, een traditionele Arabische boot, of breng een bezoek aan het zeeschildpadden aquarium.

Mooiste stranden Zanzibar: Nungwi Beach, Royal Zanzibar Beach ResortNaast dat Royal Zanzibar Beach Resort direct aan Nungwi Beach ligt, kun je in dit luxe hotel rekenen op vier grote zwembaden (waaronder een infinity pool!), ruimer kamers, sportfaciliteiten en een all inclusive mogelijkheid.

Little Italy op Zanzibar

Mooiste stranden Zanzibar: Kiwengwa BeachKiwengwa Beach, een strand aan de oostkust van Zanzibar, staat bekend als Little Italy. Waarom? Een groot deel van de resorts en hotels wordt gerund door Italianen. Prachtige hotels overigens, net als het strand zelf.

En ja, dan komen we dus weer aan met hagelwit zand en azuurblauw water. Dat zijn toch wel de hoofdingrediënten wil je de titel ‘Mooi strand’ krijgen. Extra punten scoort het strand wegens onverwachte taferelen. Bijvoorbeeld een lokale Masai die als herder langs komt lopen met zijn kudde. Kijk & geniet!

Mooiste stranden Zanzibar: Kiwengwa, Sultan Sands Islands ResortSultan Sands Islands Resort is een kleinschalig all inclusive resort direct aan Kiwengwa Beach. Je kunt er rekenen op een hoge dosis gastvrijheid. En met dank aan de all inclusive mogelijkheid hoef je je geen zorgen te maken om eten en drinken.

Andere mooie stranden aan de oostkust van Zanzibar

Mooiste stranden Zanzibar: oostenDe oostkust van Zanzibar is een aaneenschakeling van stranden. Laten we beginnen met Paje Beach, het meest noordelijke van de oostelijk gelegen stranden die we hier uitlichten.

Paje wordt gezien als het backpackers-oord van Zanzibar. Je vindt er goedkope hotels, hippe koffietentjes, chille barretjes en heel veel lekker eten. Met dank aan de wind is het daarnaast een favoriete spot voor kitesurfers. Als je nog niet beoefend bent in deze sport, dan is dit plek om het te leren. Je kan op diverse plekken aan dit mooie strand les krijgen.

Even ten zuiden van Paje vind je Jambiani, waar je ook al een van de mooiste stranden van Zanzibar vindt. Dit strand (van maar liefst zeven kilometer lang!) is ook meteen dé plek om in aanraking te komen met het lokale leven. Vissers brengen hun vis hier nog vers aan wal, kindjes spelen aan de waterrand en bejaarde mannetjes nemen op hun dooie gemak de laatste nieuwtjes door.

Mooiste stranden Zanzibar: Paje, Dhown InnKitesurfers worden extra blij van een verblijf in Dhown Inn in Paje. Naast een eigen kitesurfschool beschikt dit hotel over moderne kamers en maar liefst drie zwembaden. Ook biedt het een buffet- en à la carte restaurant.

Nog meer mooie stranden op Zanzibar

  • Als je dol bent op full moon parties, dan is er maar één optie; Kendwa Beach. Dit strand ligt nabij Nungwi Beach. Doorgaans vinden deze feesten plaats op de zaterdag het dichtst bij de volle maan. Even de agenda checken dus. En dan genieten van een zonsondergang én zonsopgang op dit prachtige strand.
  • Mooi betekent populair, en populair betekent drukte! Er zijn echter uitzonderingen zoals Matemwe. Toerisme is hier nog niet echt van de grond gekomen en verkopers op het strand zie je dan ook nog maar zelden. Wat je wel ziet? Veel locals! Zoals kleine kinderen die leren om krabbetjes te vangen op het strand terwijl vaders de zee op is om (inkt)vis te vangen.
  • Voor rust en kalmte kan je ook naar Pongwe Beach. Dit strand voldoet precies aan the picture perfect; helder blauwgroen water, hagelwit zand en niet afgeladen met mensen.
  • Reis een dagje af naar buureiland Pemba. Hoe groen, heuvelachtig en mooi dit eiland ook is, het wordt – zeker in vergelijking met Zanzibar – nog een stuk minder bezocht. En dat betekent dat je die witte stranden (die fel afsteken tegen het water!) met nog maar weinig mensen hoeft te delen. En tijdens het snorkelen zie je ook echt alleen vissen en geen verdwaalde benen van andere vakantiegangers die opeens in beeld schieten.

Een kijkje bij Stown Town Beach

Mooiste stranden Zanzibar: Stone TownWist je dat de hoofdstad van Zanzibar, Stone Town, ook over een eigen strand beschikt? Misschien niet de mooiste in dat rijtje, maar wel ideaal als je graag cultuur en strand combineert tijdens een vakantie.

En los van dat is het ook nog eens een van de meest levendige stranden van Zanzibar. Met name in de weekenden komen locals samen om te zwemmen, voetballen en yogalessen te volgen op het strand.

Én je kunt er – net als bij Nungwi Beach – op een dhow stappen. Bij zonsondergang is dit een ervaring om nooit te vergeten!

Zou jij het liefst strandhoppen langs als deze mooie stranden van Zanzibar? Boek snel jouw ideale vakantie & inpakken maar.

Fotografie: Dibrova | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *