Zon in februari

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in februari

Ben je klaar met de kou en regen in Nederland? Snappen we helemaal. Met gemiddeld drie uur zon per dag is februari voor velen niet de leukste maand in ons kikkerlandje. De oplossing? Skip de winterdip met een weekje (of meer) vakantie in een warm oord. Zet je zonnebril op en geniet van 20 of zelfs 30 °C. Kijk je mee naar onze favoriete opties voor zon in februari?

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Gezellig Gran Canaria

Max. temperatuur in februari: 20 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 6. Vliegtijd: ca. 5,5 uur.

Gran Canaria wordt niet zonder reden ‘het eiland van de eeuwige lente’ genoemd. Door de ligging voor de Afrikaanse kust zijn de winters op de Canarische Eilanden een stuk warmer dan hier. Terwijl je in Nederland in je dikke winterjas loopt, is het op Gran Canaria gemiddeld zo’n 20 °C.

Het eiland biedt eindeloos veel stranden, culturele must-sees, mooie natuurlandschappen, bruisende badplaatsen en toffe excursiemogelijkheden. En dat op maar 1.560 km²… Wij snappen wel dat dit het populairste Canarische eiland is.

De populairste en meest bruisende badplaats is Playa del Inglés. Een stukje verderop – bij Maspalomas – vind je de bekendste bezienswaardigheid van Gran Canaria. We hebben het over Dunas de Maspalomas. De naam verraadt het al; dit is een uitgestrekte duinvlakte. En niet zomaar eentje. De zandduinen kunnen wel 10 meter hoog worden. Wow, dat is een fotomomentje waard!

Met de hele familie de zon opzoeken in februari? Gran Canaria is een topbestemming met kinderen. De vliegtijd naar het tropische paradijs is ‘maar’ ca. 5,5 uur. Er zijn genoeg kindvriendelijke stranden, activiteiten en hotels op het eiland. Voor de iets oudere waterratten zijn er meerdere waterparken op Gran Canaria. Blije kinderkoppies gegarandeerd!

Riu Palace Palmeras, Gran CanariaBij Riu Palace Palmeras kan je heerlijk relaxen tussen de palmbomen. Met meerdere zwembaden, een kinderbad en het strand op steenworp afstand zijn er opties genoeg voor verkoeling. Boek jij o.b.v. all inclusive?
Zon in februari - Gran Canaria

Tropisch Kaapverdië

Max. temperatuur in februari: 24 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8. Vliegtijd: ca. 7 uur (plus een eventuele tussenstop).

Nog een favoriet voor een zonvakantie in februari is Kaapverdië. Je hebt hier ruime keuze aan luxe hotels én je kan vaak o.b.v. all inclusive verblijven. Doei stress, hallo onbezorgd vakantiegevoel!

Wat je kan verwachten van de Afrikaanse zonbestemming? Mooie stranden, blauwe wateren, fijne hotels en leuke excursies. Voor watersporters is Kaapverdië al helemaal een walhalla. Door de krachtige wind kan je er o.a. goed wind- en kitesurfen.

Een vakantie naar Kaapverdië kan all year round. In februari is het aangenaam warm en pak je acht uur per dag zon mee. Reken maar op aardig wat uurtjes op het strand of aan het zwembad. Op-en-top relaxen!

De populairste eilanden van Kaapverdië zijn Sal en grote broer Boa Vista. Sal is de meest levendige optie en daarom vaak geliefd onder families en actieve koppels. Zoek je wat meer rust? Dan zit je goed op Boa Vista. Met de mooie natuur en fijne zee doet het eiland haar naam eer aan (Boa Vista is Portugees voor ‘mooi uitzicht’). Deze blog maakt het kiezen nog makkelijker

Wie zin heeft in een uitstapje heeft aardig wat opties. Boek bijv. een eilandtour of ga mee op een catamaran. Liever een stad bezoeken? Op Sal tippen we een het stadje Santa Maria, op Boa Vista is Sal Rei een aanrader.

Riu Karamboa, KaapverdiëOp zoek naar een ultieme relaxvakantie? Riu Karamboa is een adults only hotel met een uitgebreide all inclusive-formule. Naast sunsnacken kan je o.a. spetteren in vijf zwembaden, genieten van wellnessfaciliteiten én diverse (water)sporten beoefenen.

Zon in februari - Kaapverdië

Gastvrij Thailand

Max. temperatuur in februari: 32°C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9. Vliegtijd: ca. 11 uur (plus een eventuele tussenstop).

Wist je dat Thailand vaak ‘het land van de glimlach’ wordt genoemd? De Aziatische bestemming dankt haar bijnaam aan de vaak lachende bevolking. Meestal is dat vriendelijk bedoelt en zeker tegen bezoekers zijn de Thai heel gastvrij. Een vakantie in Thailand voelt daardoor als een warm bad.

Aan zon is in februari geen gebrek. Onze gele vriend schijnt zo’n 9 uur per dag en gemiddeld is het zo’n 30 graden. Kan je je voorstellen dat deze temperaturen voor de lokale bevolking ‘fris’ zijn? Voor ons Nederlanders is deze periode juist vaak warm zat. Zeker als je er naast zonnebaden op uit wil gaan.

Want eropuit gaan, dat kan je zéker in Thailand. Kies je voor een van de eilanden – zoals Phuket of Koh Samui – dan wachten er tal van natuurspektakels op je. Bounty stranden, turquoiseblauw zeewater, watervallen, wild life-reservaten en groene bergen zijn pas het begin. Wil je naast strandhoppen ook tempelhoppen? Alleen in Bangkok zijn er al meer dan 400 tempels. Na al het sightseeën is het extra genieten van wat tijd voor jezelf. Boek bij een lokaal centrum of – als het kan – bij je hotel een Thaise massage of schoonheidsbehandeling.

Foodies besteden hun vakantie aan heel veel lekkernijen proeven. Van luxe sterrenrestaurants tot lokale marktkraampjes, er is genoeg keuze genoeg in de veelzijdige Thaise keuken. Op het menu staan bijv. pad thai, tom yam kung en sticky rice.

The Green Park Resort, ThailandZon, zee, zen! Bij The Green Park Resort wacht er een riante tropische tuin op je. Duik in één van de grootste zwembaden van Pattaya en plof daarna op een ligbedje. Voor nog meer ontspanning biedt het hotel een wellnesscentrum.

Zon in februari - Thailand

Paradijselijk Bonaire

Max. temperatuur in februari: 30°C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9. Vliegtijd: ca. 10-11 uur (plus een eventuele tussenstop).

Curaçao is veruit het bekendste Antilliaanse eiland. Dat betekent niet dat de andere eilanden niet leuk zijn. Integendeel! Er zijn redenen genoeg om deze winter naar Bonaire te gaan. Om te beginnen met een heerlijk tropisch klimaat, prachtige stranden, mooie natuur en een spetterende onderwaterwereld. Pak die koffers maar vast in!

Bonaire is het rustigere zusje van Curaçao en Aruba. Het staat bekend om de laidback vibe en de gastvrije locals. Voor een relaxte vakantie zit je hier dus helemaal goed. Spring in je zwemkleding en zoek een plekje op een van de mooie stranden.

Het eiland is al helemaal een aanrader voor duik- en snorkelliefhebbers die de zon in februari missen. De oceaan rondom Bonaire biedt een bijzonder mooie onderwaterwereld. Met meer dan 60 koraalsoorten en 350 vissoorten valt er genoeg te zien.

Blijf je liever op het droge? Ga wildlife spotten in Washington Slagbaai National Park. Er leven veel bijzondere dieren in het enorme natuurpark (5.000 hectare). Van papegaaien tot flamingo’s en van grote leguanen tot zeeschildpadden.

Een bezoek aan de kleurrijke hoofdstad Kralendijk is een must. Benieuwd naar de geschiedenis van het eiland? Neem een kijkje bij de kleine slavenhuisjes, het 17e-eeuwse Fort Oranje en het museum Boneriano. Na een dag cultuur snuiven eet je je buik rond aan de Bonairiaanse keuken. Hmmm!

Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort BonaireTime to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire is een van onze populairste hotels op het eiland. Dit dankt het aan o.a. de gezellige Caribische stijl, het zwembad met de lazy river en de ligging aan een van de mooiste stranden van Bonaire.

Zon in februari - Bonaire

Nog meer vakanties met zon in februari

Waar je nog meer ons koude kikkerlandje kan inruilen voor een hoge dosis zon in februari? Dit zijn nog een paar favorieten als toe bent aan aangename temperaturen:

  • Zin in een ultra luxe vakantie? Op naar de Malediven! De archipel in de Indonesische Oceaan heeft alles in huis voor een droomvakantie. Parelwitte stranden, check. Palmbomen, check. Gastvrije medewerkers, check. Bijzonder vervoer, check (vaak met een watervliegtuig of boot). Van enorme kamers tot watervilla’s met privézwembad of jacuzzi, het is allemaal te vinden in ons aanbod. Tel daarbij op dat de hotels en resorts vaak tal van faciliteiten hebben en de vakantiekriebels zijn niet meer weg te denken. Het weer in februari? Tussen de 25 en 30 °C.
  • Een stuk betaalbaarder is een tripje naar Egypte. Het Afrikaanse land is al jaren één van onze bestgeboekte winterzonbestemmingen. Niet gek als je het weerbericht erbij pakt. In februari is aan het de Rode Zee meestal rond de 20 °C en schijnt de zon 10 uur per dag. Pluspunt voor Egypte; met een rechtstreekse vlucht land je na ca. 6 uur al op Egyptische bodem. Snel inchecken en sunsnacken maar! Ga je liever duiken? Veel hotels hebben een duikcentrum en soms zelfs een eigen koraalrif. Kijk bijv. eens maar het duikwalhalla Hurghada.
  • Een stedentrip met zon in februari? Dat kan in steden als Marrakech, Dubai en Miami. Als je liever wat dichterbij blijft, dan is Valencia een aanrader. De Spaanse stad biedt alvast een voorproefje op de lente met overdag gemiddeld zo’n 16 °C op de teller. En heb jij even geluk; met 7 zonuren per dag is er tijd genoeg voor een drankje en tapas op het terras. Spring daarna op een huurfiets en ontdek de stad op eigen tempo of met een gids. Must-sees zijn het oude centrum (met o.a. de grote kathedraal) en de Ciudad de las Artes y Ciencias (een wereldbekende architectonisch hoogstandje).
  • Paradise is calling! De Dominicaanse Republiek – en dan vooral de badplaats Punta Cana – staat bekend als palmbomenparadijs. Wuivende palmbomen, witte stranden, levendige badplaatsen en luxe hotels wachten op je. Daarbij kan je in februari rekenen op zo’n 8 zonuren per dag en gemiddeld 28 °C op de thermometer. Het Caribische gevoel is hier op-en-top aanwezig.

Zon in februari - Dominicaanse Republiek

Weet jij al waar jij de zon in februari wilt opzoeken? We wensen je veel plezier!

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *