Punta Cana, Dominicaanse Republiek

Punta Cana, het palmbomenparadijs van de Dominicaanse Republiek

Ben jij direct in vakantiesfeer als je omgeven wordt door palmbomen? Dan is Punta Cana jouw volgende vakantiebestemming! We nemen je mee naar de populairste badplaats van de Dominicaanse Republiek.

Punta Cana in een notendop

De Dominicaanse Republiek is sinds jaar en dag een populaire Caribische bestemming onder Nederlandse en Belgische vakantiegangers. Elk jaar reizen heel wat van onze klanten richting Sosúa, Playa Bayahibe, Puerto Plata én Punta Cana. En met name deze laatste badplaats is erg in trek.

Je vindt Punta Cana in het uiterste oostpuntje van de Dominicaanse Republiek, dat overigens samen met Haïti één eiland vormt. Aan het noordzijde van Punta Cana vind je de Atlantische Oceaan en reis je vanaf de badplaats naar het zuiden dan grenzen de prachtige stranden aan de Caribische Zee. Hier is het water nog blauwer!

En die vele palmbomen die je er ziet? Het verhaal gaat dat de badplaats hier haar naam aan dankt. Niet is minder waar. Cana staat voor suikerriet en dat groeit veel in dit deel van het eiland.

De paradijselijke stranden van Punta Cana

Stranden Punta Cana, Dominicaanse RepubliekDe voornaamste reden om naar de Dominicaanse Republiek (en daarmee ook Punta Cana) af te reizen, zijn de vele stranden die het land biedt. Alleen in Punta Cana vind je al 50 km (!) aan strand.

Neem bijvoorbeeld Bávaro. Dit strand is met haar 30 km lengte niet alleen het langste strand, maar ook nog eens het populairste en mooiste. Waarom het mooiste? De palmbomen groeien hier kriskras over het strand. Een echt tropisch plaatje! Parasols zijn niet nodig, genoeg schaduw te vinden door de palmbladeren.

En dan blijft er nog 20 km aan strand over. Dit is verspreid over o.a. de stranden Playa el Macao, Playa Punta Cana en Playa Juanillo. Erg fijn: waar je ook in het water duikt vanaf het strand, zelfs in de koudste maanden is het water nog zo’n 25 °C. Hoe fijn!

Luxe hotels in overvloed

Oké, strand is reden één om naar Punta Cana af te reizen, dat mag duidelijk zijn. De tweede reden is het hotelaanbod. Je vindt hier bovengemiddeld veel luxe hotels. En dusdanig luxe dat gelijkwaardige hotels op de Canarische Eilanden er niet aan kunnen tippen.

Luxe hotels Punta Cana, Dominicaanse RepubliekVijf sterren betekent hier écht ultiem in de watten gelegd worden en all inclusive is een understatement. Je hebt vaak de keuze uit een handjevol (of meer) restaurants. Om maar een voorbeeld te noemen.

Eind november bezocht ik Punta Cana en van deze hotels was ik écht onder de indruk:

  • Sensatori Resort Punta Cana is een spiksplinternieuw complex aan een van de prachtige witte zandstranden die de badplaats biedt. Trendy is hier het sleutelwoord! Dat zie je niet alleen terug in de kamers, maar ook in het restaurantaanbod. Ga je voor verse hamburgers, een avondje wokken of een diner aan het strand? Oh en proef zeker de goddelijke taarten bij de patisserie.
  • Aan het Bávaro strand vind je een flinke verzameling van luxe hotels, in het bijzonder RIU hotels. Het luxe Riu Republica is onlangs uitgebreid en beschikt nu over maar liefst acht zwembaden én een waterpark. Verwacht echter geen kinderen; dit waterpark is exclusief voor volwassenen gebouwd, het hotel hanteert namelijk een adults only formule. Naast veel waterpret kun je er ook flink wat calorieën aan eten. Je hebt bijna 10 (!) restaurants tot je beschikking.
  • Royalton Punta Cana Resort & Casino neemt je mee over de hele wereld door het brede aanbod aan restaurants. Voor waterpret is er net zo’n breed aanbod; je hebt een groot buitenbad, een apart kinderbad en een waterpark tot jouw beschikking. Om maar slechts een paar voorbeelden van het uitgebreide faciliteitenaanbod te noemen. Extra pluspunt overigens voor de super-de-luxe-kamers.

Ga op pad!

Dagtripjes Punta Cana, Dominicaanse RepubliekHoewel in Punta Cana alles draait om zorgeloos genieten draait, kun je meer doen dan enkel chillen aan het zwembad, bijbruinen op het strand, roetsjen van de glijbanen of eten tot je erbij neervalt is. De badplaats is namelijk de ideale uitvalsbasis om meer van het land te ontdekken.

Wat dacht je van een bezoekje aan de culturele hoofdstad Santo Domingo of een dagtrip naar het paradijselijke Saona? Op deze laatste vind je – en het lijkt haast onmogelijk – nog meer palmbomen dan in Punta Cana. En een flinke dosis kokosnoten om uit te drinken!

Ook een jeeptour door de binnenlanden en langs de suikerrietplantages is mogelijk. Ter plaatse worden er – veelal via de reisleiding of het hotel – tal van excursies aangeboden.

Meer weten? Check ons uitgebreide artikel met dagtripjes vanuit Punta Cana. Aan keuze geen gebrek; je zou elke dag op pad kunnen. Onze tip: wissel vooral af en geniet van the best of both worlds.

Zie jij zo’n vakantie naar het tropische Punta Cana wel zitten, maar heb je liever een ruimere keuze aan hotels? Check hier ons volledige én voordelige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *