Mooiste RIU hotels Dominicaanse Republiek

Verblijven in luxe! De mooiste RIU-hotels in de Dominicaanse Republiek getest

Voor de Nederlandse vakantieganger draait het tijdens een vakantie in het tropische oord dat de Dominicaanse Republiek heet vooral om zon, zee en strand. En luxe hotels om je volledig in de watten te laten leggen. Niet verrassend dat RIU domineert aan de kust bij Punta Cana, één van de belangrijkste strandbestemmingen van het land.

RIU, een hotelketen die zich inmiddels heeft gevestigd in bijna 20 landen en totaal zo’n 100 hotels in haar portefeuille heeft, staat bij veel vakantiegangers bekend om haar luxe. En dat klopt; vier- en vijfsterren hotels zijn hun sterke punt. Net als een uitmuntende service, maaltijden die met liefde en aandacht zijn bereid en comfortabele kamers.

Ik bekeek dit een aantal jaar geleden tijdens een bezoek aan de Dominicaanse Republiek, waarbij ik al hun hotels in Punta Cana testte. Tijd om de balans op de te maken en mijn favorieten op een rij te zetten.

Riu Bambu

Mooiste RIU hotels Dominicaanse Republiek: Riu Bambu

Riu Bambu is met meerdere zwembaden, een waterpark en diverse kinderclubs is het een walhalla voor de jonge vakantiegangers. Ouders kunnen ondertussen relaxen aan één van de zwembaden of gebruik maken van de vele sportfaciliteiten. Met dank aan de all inclusive formule kun je o.a. gratis kajakken, fitnessen, waterfietsen en snorkelen. En je mag (weliswaar tegen betaling) gebruik maken van de wellnessfaciliteiten van het naastgelegen RIU hotel.

Een dag actief geweest óf juist lekker geluierd? Een goede maaltijd gaat er altijd wel in! Je hebt bij Riu Bambu in totaal zeven buffet-, thema- en à la carte restaurants tot jouw beschikking. Kies je bijvoorbeeld voor Aziatisch, Mexicaans, Spaans of Italiaans?

Nadat je je buikje rond hebt gegeten, kun je overigens ook nog eens genieten van toffe shows. Onder het genot van een drankje. Waar je ook jouw portemonnee voor in je kamer kan laten. Lang leve all inclusive!

Riu Bambu ligt net als veel andere RIU hotels aan het Bávaro strand. Dit is als je het mij vraagt een van de mooiste stranden van dit gebied. Waarom? De palmbomen staan kriskras over het strand en bieden fijne schaduwplekken.

Riu Palace Macao

Mooiste RIU hotels Dominicaanse Republiek: MacaoIn Riu Palace Macao geniet je net een klein beetje meer van rust. En niet omdat er geen activiteiten worden georganiseerd, maar doordat het een adults only hotel betreft. Hier zijn alleen vakantiegangers van 18 jaar en ouder welkom.

Je hoeft echter niet in te leveren op faciliteiten; dit Palace-hotel biedt wat een Palace-hotel belooft. Zo kun je rekenen op o.a. twee zwembaden en een jacuzzi. Voor actievelingen zijn er faciliteiten voor bijvoorbeeld tennis en fitness. En wil je je weer even kind voelen? Je hebt als gast van dit hotel gratis toegang tot het nabijgelegen waterpark van RIU. Voor nog meer waterpret heb je het Bávaro-strand voor de deur liggen.

Ga jij naar RIU voor de uitgebreide maaltijden, die goed te boek staan? Je hebt bij RIU Palace Macao de keuze uit een buffetrestaurant en vier à la carte restaurants. Drankjes bestel je aan een van de zes bars. En mocht dat niet genoeg zijn; doordat dit een Palace-hotel is, heb je als voordeel dat je gebruik mag maken van diverse eet- en drinkgelegenheden bij twee naastgelegen RIU hotels. Aan keuze geen gebrek!

Met nog geen 375 kamers is dit luxe hotel het kleinste van de drie RIU Palace-hotels in Punta Cana. Dit zorgt – samen met de adults only formule – voor een kleinschalig karakter. Want ook dat past bij RIU.

RIU Palace Punta Cana

Mooiste RIU hotels Dominicaanse RepubliekRiu Palace Punta Cana doet haar naam eer aan; zodra het statige witte gebouw voor je opdoemt, heb je het gevoel dat je echt in een paleis terecht bent gekomen. Je bent meteen verkocht, ondanks dat je nog niet eens hebt gezien wat het hotel allemaal te bieden heeft…

Dit hotel staat – net als Riu Bambu – bekend als écht familiehotel! En dat dankt het niet in de laatste plaats aan de vele kinderfaciliteiten. Het grote zwembad zorgt voor een flinke dosis waterpret en dat geldt ook voor het aparte kinderbad en niet te vergeten het RIU waterpark. Want ja, daar mag je als gast van Riu Palace Punta Cana onbeperkt gebruik van maken.

Even genoeg water gezien? Je vindt op het complex een miniclub (4 t/m 12 jaar) en een speeltuintje. Voor volwassenen zijn er mogelijkheden voor o.a. fitness en tafeltennis. Ook is er in het hoogseizoen een uitgebreid animatieprogramma. Vervelen? Dat kan hier écht niet!

Riu Palace Punta Cana hanteert net als de andere RIU hotels in de Dominicaanse Republiek een all inclusive formule. Doe je onbeperkt tegoed aan o.a. Japanse, Braziliaanse en Italiaanse gerechten en laat jouw portemonnee op de kamer als je een avondje naar een van de vele bars gaat. Handig!

RIU is al haar hotels over de hele wereld aan het renoveren. Afgelopen jaar is Riu Palace Punta Cana aan de beurt geweest. Het heeft haar charme en karakter behouden, maar is net een tikkeltje moderner ingericht.

Riu Republica

Mooiste RIU hotels Dominicaanse Republiek: RepublicaWaar bovenstaande hotels – samen met nog drie RIU hotels – aan het strand van Bávaro liggen, ligt Riu Republica elders in Punta Cana. Om precies te zijn aan het witte zandstrand van Macao.

Het is na een opening van een tweede deel eind 2017 inmiddels het grootste RIU hotel, met ruim 1400 kamers! Deze grootte zorgt er ook voor dat je heel wat faciliteiten tot jouw beschikking hebt. Acht zwembaden bijvoorbeeld. En een eigen waterpark, dat je niet met gasten van andere RIU hotels hoeft te delen.

Door het waterpark zou je denken dat het een familiehotel is, maar niets is minder waar. Riu Republica hanteert toch echt een adults only formule. Maar uit onderzoek van RIU bleek dat het volwassenen waren die het meest gebruik maakten van hun aparte waterpark.

Waar je naast veel waterpret op kunt rekenen? Sportievelingen kunnen o.a. beachvolleyballen en fitnessen, rustzoekers kunnen plaatsnemen in het stoombad en de buiten-whirlpool of (tegen betaling) een massage boeken.

Culinaire liefhebbers opgelet! Je hebt bij dit geweldige RIU hotel in de Dominicaanse Republiek de keuze uit bijna 10 restaurants. Italiaans, Spaans, of internationaal; het zijn slechts enkele van de vele opties. Alle maaltijden, ook de à la carte maaltijden, zijn met dank aan de all inclusive formule bij de prijs inbegrepen. Dit geldt ook voor de drankjes en snacks overigens.

Tot slot: Riu Republica kent een uitgebreid animatieprogramma, ook ‘s avonds. En mocht je na de avondshows nog niet klaar zijn met de dag, dan kunnen de voetjes van de vloer in discotheek Pacha.

Oh en – hoe luxe – onbeperkt gebruik van drank geldt ook op jouw kamer. Hier hangt een likeurdespenser waar je zonder extra kosten gebruik van kan maken. Dit geldt overigens voor alle RIU hotels in Punta Cana.

Alles lezen over deze hotels óf de andere RIU hotels in de Dominicaanse Republiek? We zetten ze hier allemaal voor je op een rij.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *