Stadshotels RIU Plaza

RIU Plaza Hotels: stadshotels om u tegen te zeggen

Overnachten op niveau in bekende Europese steden en buiten de grenzen van ons eigen continent? Wij zijn fan van de RIU stadshotels, ofwel de RIU Plaza Hotels. Comfort, luxe faciliteiten én bovenal een gunstige ligging staan centraal in deze hotels. Hier verblijven is echt is de kers op de taart van jouw stedentrip!

Wat mag je verwachten van een RIU stadshotel?

De hotelketen RIU kent een aantal concepten. Zo word je tijdens een vakantie in een van de RIU Palace Hotels ultiem in de watten gelegd op alle aspecten. De stadshotels van RIU, beter bekend als de RIU Plaza Hotels, richten zich juist weer op de stedentrippers die gaan voor een goede ligging én luxe.

Gratis WiFi is haast de regel, je schuift elke ochtend aan bij een ontbijtbuffet waar je u tegen zegt en de bedden liggen zo lekker dat je liever niet wilt opstaan. En dat alles met de service die je van RIU mag verwachten. Service met een glimlach, zoals ze dat zelf noemen.

Hoewel RIU al meer dan 60 jaar bestaat, werd het eerste RIU Plaza Hotel pas in 2010 geopend. Nu vind je binnen en buiten Europa een aantal stadshotels. En er staan er nog veel meer op de planning de komende jaren. Wegens groot succes!

Wil jij zelf ervaren waarom de stadshotels van RIU zo’n succes zijn? We zetten onze favorieten een rij.

Riu Plaza New York Times Square

Onze all time favourite is Riu Plaza New York Times Square. Als je al een keer in New York bent geweest, weet je hoe fijn het is om centraal te verblijven. Om zoveel mogelijk van de stad te voet te kunnen ontdekken. Dit is zeker mogelijk vanuit dit geweldige stadshotel.

Stadshotels Riu Plaza, New YorkDe naam zegt het al; Times Square. Je bevindt je op slechts 300 meter van het bekendste plein van New York. Dit is écht hartje Manhattan! Restaurants en hippe (rooftop)bars zijn hierdoor binnen handbereik. Je kunt daarnaast te voet de bekendste bezienswaardigheden bereiken. Wat dacht je van Rockefeller Center, Fifth Avenue, The Empire State Building en Grand Central Terminal?

Tot zover de ligging. Hoe zit het met het hotel zelf? Voor New Yorkse begrippen is het zeker niet standaard; een eigen restaurant. Riu Plaza New York Times Square beschikt over een ontbijtrestaurant en bar in avant-garde stijl. Dit is de plek waar je sowieso ’s ochtends geniet van zoete en hartige lekkernijen.

Extra pluspunten scoort het hotel door de ruime kamers, gratis WiFi en fitnessfaciliteiten. Met de hele familie New York ontdekken? Riu Plaza New York Times Square biedt ook familiekamers.

Riu Plaza Berlin

Stadshotels Riu Plaza, BerlijnRiu Plaza Berlin heeft ook al zo’n fijne ligging. Het ligt in het winkelgebied Ku’damm. En met diverse tram-, trein- en bushaltes in de buurt bereik je heel Berlijn in een handomdraai. Zo sta je binnen 20 minuten in de bekende wijk Mitte.

Het 17 verdiepingen tellende gebouw – en dat kan leiden tot prachtige uitzichten – beschikt over ruim 350 kamers, maar voelt allesbehalve massaal aan. Het ontbijtrestaurant is knus ingericht, waardoor je rustig kunt opstarten. Pas wel op dat je je niet over-eet; er is een enorm ruime keuze aan gerechten.

’s Avonds kun je in de lobbybar een drankje of snack bestellen. Het ontbijtrestaurant doet dan ook nog eens dienst als à la carte restaurant. En hoewel Berlijn tal van geweldige restaurants herbergt, is hier eten ook zeker geen straf.

Extra pluspunten van dit stadshotel in Berlijn? Gratis WiFi, een ruime lounge, behulpzaam personeel achter de receptie en parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Riu Plaza Miami Beach

Stadshotels Riu Plaza, MiamiGa voor de ultieme tropische stedentrip en vlieg naar Miami. Hier vind je een van de stadshotels van Riu mét zwembad. En die ligt dan ook nog eens direct aan het prachtige strand waar de Amerikaanse stad om bekend staat. Via de wandelpromenade langs het strand zijn ook andere wijken binnen handbereik. Zo loop je in ca. 20 minuten naar het bekende Art Deco-district.

Genoeg over de ligging; wat kun je van het hotel zelf verwachten? Riu Plaza Miami Beach beschikt over ca. 300 riante kamers, waarvan een deel met zeezicht. Het zwembad is dé plek om te genieten van de zon. Je snapt – al relaxend op een ligbedje – ook direct waar Florida haar bijnaam The Sunshine State aan te danken heeft…

Extra pluspunten van het hotel zijn de fitnessruimte en de mogelijkheden voor andere sporten in de directe omgeving van het hotel. Ook hier kun je rekenen op een uitgebreid ontbijt en gratis WiFi in het hele hotel.

Riu Plaza Espana

Stadshotels Riu Plaza, MadridWaar je op kunt rekenen bij Riu Plaza Espana in Madrid? Een ge-wel-dig 360° dakterras mét zwembad en adembenemend uitzicht over de Spaanse hoofdstad. Zie jij jezelf hier al met een cocktail in je hand genieten van de zonsondergang? Wauw!

Maar dat is nog lang niet alles. Het hotel beschikt over een wel heel uitgebreid ontbijtbuffet met live cooking, een fitnessruimte voor een goede work-out en kamers die van alle gemakken zijn voorzien (o.a. dubbele beglazing). En dan hebben we het nog niet eens gehad over de perfecte ligging…

De naam doet het misschien al een beetje vermoeden; Riu Plaza Espana ligt direct aan het bekende Plaza de España en te midden van tal van restaurants en bars. Om het je extra gemakkelijk te maken is er een metrohalte direct voor de deur, waar vandaan je gemakkelijk de hele stad door reist. Maar eigenlijk is het nog leuker om Madrid te voet te ontdekken. Dé must-see; het gigantische Palacio Real ligt op nog geen kilometer afstand.

Nog meer fijne Riu Plaza Hotels

Stadshotels Riu Plaza, DublinHet aanbod van Riu Plaza Hotels blijft groeien! We hebben daarom nog wat extra opties voor jouw volgende stedentrip:

  • Riu Plaza The Gresham Dublin nodigt – met dank aan de ligging aan de levendige winkelstraat O’Connell Street – uit om de Ierse hoofdstad Dublin te ontdekken. Aan de overkant ligt een tramstation. Vanaf hier kun je de tram nemen naar verschillende plekken in de stad. Iets wat je absoluut gezien moet hebben? De bibliotheek van het Trinity College. De wanden vol oude boeken (naar verluidt zo’n 200.000) zorgen voor een indrukwekkend plaatje. Wandel ook zeker door Temple Bar District, het oude middeleeuwse centrum. Hier vind je de mooiste historische gebouwen. Na een dag vol sightseeing is het uitstekend vertoeven in het hotel dankzij comfortabele kamers, het à la carte diner en de gezellige lounge. Andere pluspunten van dit hotel zijn het overdadige ontbijt en het vriendelijke personeel.
  • Voor een stedentrip in Londen is het moderne en spiksplinternieuwe Riu Plaza London Victoria een aanrader. Je verblijft op loopafstand van de Westminster Cathedral en Buckingham Palace en slaapt in moderne, comfortabele kamers. Families boeken de ruimere juniorsuites. Voor het uitgebreide ontbijtbuffet springt iedereen uit bed en de 24-uurs gym is ideaal voor sportievelingen. ’s Avonds geen zin meer om de deur uit te gaan? Schuif aan bij het à la carte restaurant.
  • Een stedentrip buiten de gebaande paden? Wat dacht je van San Francisco?! De Amerikaanse stad heeft alles in huis voor een veelzijdige trip. En Riu Plaza Fisherman’s Wharf is een comfortabel verblijf. Het luxe hotel heeft een uitstekende ligging bij de bekende zeehonden Pier 39. Ga ook een dagje naar Alcatraz en bewonder de Golden Gate Bridge. Liever ontspannen? Neem dan plaats bij het zwembad en geniet van het zonnetje.

Zin in een luxe stedentrip? Kies dan voor een van deze RIU Plaza Hotels. Welke is jouw favoriet?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *