Excursies Punta Cana

Go Dominican! De leukste excursies vanuit Punta Cana

Punta Cana, en eigenlijk heel de Dominicaanse Republiek, staat bekend als luilekkerland voor zonliefhebbers en all inclusive vakantiegangers. Maar je hoeft het niet alleen bij jouw hotel en strand te houden. Je kunt ook op pad om het land te ontdekken. We zetten de leukste excursies vanuit Punta Cana voor je op een rij.

Als we het over de Dominicaanse Republiek hebben, dan gaat het al snel over Punta Cana. Deze badplaats in het uiterste oosten van het land is de meest populaire vakantiebestemming. Dit dankt het o.a. aan maar liefst 50 km kust. Helderblauw water en hagelwitte stranden liggen op je te wachten.

Is een vakantie voor jou echter niet compleet zonder dat je ook wat van het land hebt gezien? We maakten een selectie van de leukste excursies vanuit Punta Cana. Want stiekem is er best veel te doen!

Nu boeken of ter plaatse?

Afhankelijk van de reisleiding en het hotel kan het excursieaanbod afwijken van de door ons voorgestelde dagtripjes. Vraag ter plaatse naar de precieze mogelijkheden. Wil je vooraf weten waar je aan toe bent? Onze partner Get Your Guide biedt ook een ruim aanbod aan excursies vanaf Punta Cana. Deze kan je mooi vanaf huis al boeken!

De Dominicaanse Republiek is overigens een groot eiland en het kan zijn dat je voor de verschillende dagtrips even moet reizen. Laat je daar niet door weerhouden; van deze dagtrips krijg je stuk voor stuk geen spijt.

Cultuur snuiven in de Santo Domingo

Excursies Punta Cana, Santo DomingoOp zo’n twee uur rijden van Punta Cana vind je Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Een excursie naar deze bijzondere stad is een must do voor iedereen die ook maar een klein beetje van cultuur houdt.

Santo Domingo, met 3.000.000 inwoners de grootste stad van het eiland, kent een lange geschiedenis. Deze gaat terug naar de 15e eeuw, toen de broer van ontdekkingsreiziger Columbus de stad La Nueva Isabela stichtte. Dit was de allereerste door Europeanen gestichte stad op Amerikaans grondgebied.

Een lang leven was de stad niet gegund; begin 16e eeuw werd het verwoest door een orkaan, waarna het opnieuw opgebouwd moest worden. En die stad is wat we nu kennen als Santo Domingo. Een pareltje met tal van bezienswaardigheden die dus eeuwen teruggaan.

Wil je alles weten over de bezienswaardigheden in Santo Domingo en wat je zoal te zien krijgt als je een excursie vanuit Punta Cana maakt? Check snel ons uitgebreide artikel over de hoofdstad.

Sta oog in oog met roggen & haaien

Water dat zo helder is als rondom de Dominicaanse Republiek nodigt uit tot snorkelen en duiken. Daar zijn ook genoeg opties voor! Zo kun je vanaf Bávaro een cruise boeken. Je legt aan in een beschermd natuurreservaat waar je vervolgens kunt snorkelen tussen pijlstaartroggen en verpleegsterhaaien. Ja, dit is gewoon veilig!

Je maakt overigens niet alleen een stop in het natuurreservaat, maar ook nog in een natuurlijk zwembad. Pluspunt: de kapitein zorgt ervoor dat de cocktails binnen handbereik zijn!

Uit kokosnoten drinken op Saona

Excursies Punta Cana: Santo DomingoAls je denkt dat Punta Cana het aller-aller-aller-mooiste stukje is van de Dominicaanse Republiek dan heb je het mis. Saona overtreft zeker! Dit eiland in het zuiden – en dus aan de nog blauwere Caribische Zee – beschikt over paradijselijke stranden, waar alles in het teken staat van relaxen. Én van drinken uit verse kokosnoten!

Er worden diverse tours aangeboden naar het eiland. Als je kan kiezen, ga dan voor een tocht per speedboot. Sneller betekent meer kilometers afleggen en dat betekent dat je naar het allerverste en minst ontdekte strand kan varen. El Canto de La Playa is adembenemend!

Na een tijdje daar gerelaxed te hebben, vaar je terug met als tussenstop Mano Juan. Dit is een van de weinige dorpjes op het eiland. De inwoners ontvangen je met open armen, gaan graag op de foto en maken een lekkere lunch voor je klaar terwijl jij langs de kleurrijke hutjes slentert. Genieten!

Ik mocht deze excursie vanuit Punta Cana vorig jaar maken. Wil je alles over mijn ervaring weten? Lees het uitgebreide artikel over Saona. En blader vooral ook even door de foto’s.

Ontdek het ruige binnenland

Hoe cool is het om offroad het binnenland van de Dominicaanse Republiek te ontdekken? Dat kan dus gewoon! Een lokale gids neemt je mee naar kleine dorpjes en boerderijen en vertelt je alles over het kweken van de lokale producten die zo belangrijk zijn voor het land. Denk hierbij aan kokosolie en rum, maar ook koffie en chocolade.

De temperaturen in het binnenland kunnen overigens flink oplopen. Vaak wordt zo’n offroad tour dan ook gecombineerd met een bezoek aan een doline, een soort zinkgat gevuld met kristalhelder water. Kom maar op met die verkoelende duik!

Nog meer leuke dagtripjes vanuit Punta Cana

  • Heb je enig idee hoe mooi de Dominicaanse Republiek vanuit de lucht is? Nee? Boek een helikoptertour en je zult het ontdekken. Het is verbazingwekkend en haast letterlijk adembenemend! De piloot vertelt je overigens alles over wat je ondertussen ziet.
  • Wil je liever niet de hele dag op pad en zijn bovenstaande excursies vanuit Punta Cana eigenlijk niet echt wat voor jou omdat je liever feest tot in de vroege uurtjes? Boek een avondje uit in de legendarische nachtclub Coco Bongo. Je waant je voor één avond in Las Vegas, terwijl de drankjes, dansers, zangers, performers en acrobaten je haast letterlijk om de oren vliegen.
  • Fan van boottochtjes? Catamaran-tochtjes zijn erg populair onder vakantiegangers in Punta Cana. Wist je dat er zelfs catamarans zijn met wellnessfaciliteiten aan boord? Tijdens het varen kan je genieten van een Doctor Fish-behandeling, een yogalesje of een massage. En een duik in zee hoort er natuurlijk ook bij!

Duidelijk; je zou – als je wilt – elke dag van jouw vakantie excursies kunnen plannen vanuit Punta Cana. Doe dat niet, wissel het lekker af. Want dat strand is ook oh zo fijn!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “Go Dominican! De leukste excursies vanuit Punta Cana

  1. Graag willen we kort vertellen, na diverse teleurstellingen te hebben gehad met excursies , steekt er 1 met kop en schouders boven uit , het nederlandse bedrijf Boattripspunta cana , Breakers .
    netjes opgehaald bij hotel , heerlijk eten , nieuwe boten , fantastische boot tocht op de caribische zee , hollandse gids .
    Een must

    1. Goedeavond,
      Waar kan je de boottrips boeken via het bedrijf wat jullie aanbevelen? Wij gaan in september en is altijd makkelijk een Nederlandse gids

      1. Beste Samantha,

        Er zijn twee opties:

        1. Ter plaatse informeren bij de reisleiding van de uitvoerende touroperator van jullie vakantie. Dat is wat ik heb gedaan.
        2. Bekijk vooraf de mogelijkheden via Get Your Guide.

        Groet,
        Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *