Waar is het warm in januari

Waar is het warm in januari? Hier schijnt de zon!

Ben je ook zo klaar met ons koude kikkerlandje en vlieg je het liefst direct naar warme oorden? We zochten uit waar het warm is in januari. Én we maakten een handige tabel van de fijnste bestemmingen. Met natuurlijk – zoals je van ons gewend bent – meer informatie over enkele van deze bestemmingen, inclusief hoteltips.

Zoek de warmte op in januari

We maakten een selectie van de populaire bestemmingen in januari en zetten die op een rij van minder warm naar warmer*. Kiezen was nog nooit zo eenvoudig!

Bestemming Maximale temperatuur in januari Aantal zonuren per dag Minimale vliegtijd
Lanzarote (Canarische Eilanden) 21 °C 7 4-5
Egypte 21 °C 9 5-6 uur
Dubai 24 °C 8 7
Sal (Kaapverdië) 25 °C 7 6
Mexico 28 °C 6 10-11
Malediven 29 °C 8 12
Aruba 30 °C 8 10-12
Thailand 31 °C 9 11
Zanzibar (Tanzania) 32 °C 8 9

* Resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garanties voor de toekomst

Kleurrijk Sal (Kaapverdië)

Misschien is jouw oog al gevallen op Kaapverdië voor een dosis warmte in januari. Als je dan nog moet kiezen uit de eilanden, dan tippen we je Sal. Op dit populaire eiland is het net een tikkeltje warmer dan op het concurrerende eiland Boa Vista.

Het is daarbij ook nog eens een heel kleurrijk eiland; er is hier meer te zien dan goudgele stranden en een helderblauwe zee. Al is dat wel waar het eiland haar populariteit aan dankt, de vele sunsnack mogelijkheden in de prachtige resorts. Maar kijk iets verder dan dit en boek o.a. een dagexcursie om de hoogtepunten van het eiland te ontdekken.

Tijdens een eilandtour spot je o.a. street art in de hoofdstad Espargos, slenter je door het kleurrijke plaatsje Palmeira, bewonder je het ‘blauwe oog’ bij Buracona Bay, ga je pootje baden tussen de citrushaaien en drijf je op een zoutwatermeer. Dacht jij dat Kaapverdië saai was?

We gingen je voor met een eilandtour

Riu Cabo Verde, Sal, KaapverdiëRiu Cabo Verde is een prachtig adults only strandresort met meerdere zwembaden en diverse restaurants. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en wanneer je verblijft o.b.v. all inclusive is het al helemaal zorgeloos vakantie vieren.

Waar is het warm in januari, Kaapverdië

All time favorite Egypte

Verwacht je dat jouw spaarrekening enigszins geslonken is na de feestdagen? Grote kans dat de beste aanbieding voor een flinke dosis warmte in januari een Egypte-aanbieding is. Je krijgt hier daarnaast ook nog eens enorm veel waar voor je geld in de luxe resorts.

Je hebt in Egypte de keuze uit verschillende badplaatsen, waarvan Hurghada de bekendste en populairste is. Dit is bijzonder als je je bedenkt dat ze hier tot het begin van de 20e eeuw nog leefden van de visvangst. Nu is toerisme de bekendste inkomstenbron.

De dagen – die je doorbrengt in een van de vele resorts die vrijwel allemaal aan het strand liggen – breng je vermoedelijk zonnend en duikend (Egypte staat bekend om de prachtige onderwaterwereld) door. Er zijn echter ook mogelijkheden voor excursies in bijv. de woestijn. Of wat dacht je van een dagje naar Paradise Island?

Lees meer over de duikmogelijkheden in Hurghada

Sindbad Club, Egypte, HurghadaHet all inclusive Sindbad Club heeft alles in huis voor een geslaagde vakantie. Je kunt er rekenen op een waterpark, meerdere zwembaden, comfortabele kamers, een privéstrand en wellnesscentrum. Relax!

Waar is het warm in januari, Hurghada, Egypte

Cultureel & zonnig Mexico

Boek een vakantie naar Mexico en je zult genieten van een geweldige zonvakantie met een hoge dosis cultuur en een Spaans tintje. Dit kan vanuit een van de vele luxe resorts direct aan een hagelwit zandstrand, maar er zijn ook betaalbare resorts te vinden, mocht je wat minder budget hebben.

Het leuke aan Mexico? Dat je strand en cultuur zonder moeite combineert. Met dank aan de rijke Maya-geschiedenis kun je er diverse tempels bezoeken, waaronder een van de zeven wereldwonderen Chichén Itza. Natuurliefhebbers nemen een sprong in een cenote. Deze watergrotten vind je op verschillende plaatsen in het tropische land.

In de bekende badplaatsen (zoals Playa del Carmen en Cancún) kun je rekenen op een ruim aanbod aan restaurants, bars en winkels en een levendige uitgaansscene.

Catalonia Royal Tulum, MexicoKlinken de woorden all inclusive en adults only jou als muziek in de oren? Boek dan een vakantie in Catalonia Royal Tulum. Met diverse restaurants, een groot zwembad (mét jacuzzi’s) en gratis WiFi beleef je hier zonder twijfel een topvakantie!

Waar is het warm in januari, Mexico

Veelzijdig Lanzarote

Liever iets minder ver vliegen voor warmte in januari? Dan is het Canarische eiland Lanzarote een goede optie. Je hoeft slechts 4-5 uur te vliegen en dan kan je jas uit. Want met een maximale temperatuur – gemiddeld, het is er vaak nog warmer – van 21 °C is het hier goed vertoeven. In het bijzonder als je een hotel met verwarmd zwembad hebt.

Wissel baantjes in het zwembad af met het eiland ontdekken; Lanzarote is veelzijdig en heeft flink wat te bieden qua sightseeing. Neem o.a. een kijkje in Nationaal Park Timanfaya om kennis te maken met de vulkanische achtergrond van het eiland.

Andere aanraders zijn o.a. de bezienswaardigheden van César Manrique (waaronder Mirador del Rio en Cueva de los Verdes), het wijngebied La Geria, het groene meer Lago Verde en de zondagsmarkt in Teguise. Mocht het echt lekker strandweer zijn, ga dan naar Playas de Papagayos.

Hotel Beatriz Playa & Spa, LanzaroteBij Hotel Beatriz Playa & Spa zijn zon, zee én relaxen prioriteit nummer één is. Het hotel beschikt over meerdere zwembaden, restaurants en wellness-, sport- en kinderfaciliteiten. En je kunt ook nog eens verblijven o.b.v. all inclusive!

Waar is het warm in januari, Lanzarote

Waar is het nog meer warm in januari?

En de andere bestemmingen waar het warm is in januari dan…? Ook daar kunnen we je meer over vertellen:

  • Wil je stad & strand graag combineren? Plan een lange stedentrip naar Dubai in januari. Naast warmte kun je er rekenen op hypermoderne gebouwen, een duizelingwekkende woestijn, prachtige stranden en waanzinnige water- en pretparken.
  • Alle ABC-eilanden zijn fantastisch, maar als we er eentje moet tippen voor januari is het Aruba. Hoewel het eiland het kleinst van allemaal is, heb je er wel prachtige zandstranden om te genieten van de warme zonnestralen. En wat dacht je van een hotel direct aan een van deze stranden?
  • Zanzibar is Aruba in de overtreffende trap als het aankomt op paradijselijke zandstranden. Je bent hier ook aan het goede adres als je van duiken houdt. En voor cultuur ga je naar de hoofdstad Stone Town.
  • Wie een lange reistijd niet schroomt, kan ook de Malediven overwegen. Het land – bestaande uit talloze eilanden – nodigt uit tot een week met je (blote) billen op het strand liggen en vanuit een hangmat drinken uit een kokosnoot.
  • Zie jij jezelf wel naar Azië vertrekken in januari? Dan tippen we het altijd warme Thailand. Phuket is hier onze populairste bestemming vanwege de levendigheid, een flinke dosis zon, idyllische eilandjes voor de kust en een bruisend uitgaansleven.

Waar ga jij de warmte opzoeken in januari?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *