Paradise Island, Egypte

Paradise Island in Egypte: een dagje paradijselijk chillen

Op zoek naar het paradijs? Als je op vakantie gaat naar Hurghada is het binnen handbereik. Paradise Island, dat haar naam eer aan doet, ligt op slechts een stukje varen van de populaire Egyptische badplaats. Tijd om te chillen! (of snorkelen, want dat kan er ook goed)

Paradise Island, dat officieel Giftun Island heet, is een klein paradijsje net voor de kust van Hurghada. Het is een nationaal park en wordt hierdoor sinds 1986 beschermd. Terecht! Want het zou zonde zijn als dit kleine paradijsje van wit zand omgeven door prachtige koraalriffen verloren zou gaan.

Chillen aan een hagelwit strand

Vanuit Hurghada worden diverse fullday of kortere trips aangeboden naar het onbewoonde en – zoals de naam al zegt – paradijselijke Paradise Island. Je stapt op de boot in de haven van Hurghada en maakt onderweg één of twee tussenstops voor een verfrissende duik en de mogelijkheid om te snorkelen op de mooiste plekken.

Paradise Island, Egypte (Hurghada)Eenmaal ter plaatse is het simpelweg genieten. Want Giftun Island (zoals het eiland officieel heet) heeft niet voor niets de bijnaam Paradise Island. Het water lijkt hier nog blauwer dan in andere delen van Egypte, het witte zand doet Caraïbisch aan en in de ondiepe lagunes wil je zeker wel een duik nemen.

Wissel een duik nemen af met zonnebaden. En als je dan toch een duik gaat nemen, neem je duikbril mee. Snorkelen is hier namelijk fantastisch! Warm gekregen van de zon of inspanning? Een verfrissend drankje bestel je aan de bar. Had je niet verwacht hè, een onbewoond eiland met voorzieningen.

Op Paradise Island is echter goed ingespeeld op de behoeften van toeristen. Op het eilandje is een klein dorpje gebouwd, dat ze Mahmya noemen. Hierdoor vind je er niet alleen een bar, maar ook bijv. toiletten en parasols met ligbedjes.

De prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee ontdekken? Een klein bootje kan je naar de koraalriffen net voor het eilandje brengen. Daar kan je pas echt mooi snorkelen of duiken! En wie weet nog wel oog en ook komen te staan met een dolfijn.

Een excursie naar Paradise Island boeken

Paradise Island, EgypteVanuit de haven van Hurghada worden diverse excursies aangeboden naar Paradise Island (op de affiches ook wel Giftun Island genoemd). De prijzen lopen erg uiteen, afhankelijk van of er bijv. eten en drinken is inbegrepen en hoeveel tussenstops je zal maken. En ga je voor een fullday excursie dan staat er tussendoor een fijne lunch voor je klaar. Aan jou de keuze wat je wilt!

Zeker zijn van een plekje op een van de boten die dagelijks afreist naar Paradise Island? Bij onze partner GetYourGuide kun je vooraf diverse excursies boeken.

Zie jij een dagje in het paradijs wel zitten? Dan mag je Paradise Island wat ons betreft niet overslaan tijdens een vakantie in Egypte.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *