Vakantiebestemmingen juni zon

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in juni

Oké, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar wij durven het met grote zekerheid te zeggen: als je in juni een van deze vakantiebestemmingen kiest, heb je een zeer grote kans op zon. En nog altijd meer dan de statistieken van Nederland zeggen in deze maand!

Je wil in juni op vakantie, want dan is het vakantiegeld net gestort, wel zo praktisch! Nu rest alleen nog de vraag, waarheen? Praktisch alle Zuid-Europese landen zijn geschikt als vakantiebestemmingen in juni. Alleen de mogelijkheden in Spanje zijn al eindeloos en wat dacht je van de vele Griekse eilanden? Om jou te helpen bij de keuze zetten we onze favoriete vakantiebestemmingen van dit moment op een rij.

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Noord-Egeïsche Kust (Turkije)

Max. temperatuur in juni: 32 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 13. Vliegtijd: ca. 3,5 uur.

De populairste Turkse vakantieregio is de Turkse Rivièra. Je vindt hier de bekende badplaatsen Side, Alanya en Belek. Iets minder bekend is de Noord-Egeïsche Kust. Totdat we Kusadasi zeggen misschien. Dit is de meest bekende badplaats in dit gebied.

Kusadasi is een typische zonbestemming. Met luxe (all inclusive) hotels, een mooi strand, leuke winkeltjes, gezellige terrasjes, een ruime keuze aan restaurants en een lange, brede boulevard. Het is daarnaast een goede uitvalsbasis voor culturele dagtripjes in de omgeving. Met als hoogtepunt de antieke stad Efeze.

Iets rustiger is Özdere, een badplaats op ca. 45 minuten rijden van Kusadasi. Het toerisme is hier nog niet zo groot als in Kusadasi, maar je vindt er wél even brede zandstranden en bovendien helder zeewater. Het dorpje is knus en gemoedelijk en in de lokale restaurants maak je kennis met de lekkerste Turkse specialiteiten.

Lees meer over de badplaatsen aan de Noord-Egeïsche Kust

Club Marvy by Paloma, KusadasiNet buiten Özdere vind je Club Marvy by Paloma. Ik mocht dit unieke hotel een aantal jaar geleden bezoeken en werd verliefd. Waarom? Design, warmte, intimiteit & lekker eten worden hier perfect gecombineerd.
Vakantiebestemmingen zon juni; Turkije
In Kusadasi schijnt de zon in juni wel 13 uur per dag

Samos (Griekenland)

Max. temperatuur in juni: 30 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 13. Vliegtijd: ca. 3,5 uur.

Kreta, Rhodos & Kos: ze staan elk jaar samen op het erepodium als het aankomt op de populairste Griekse eilanden. Kijken of we daar verandering in kunnen brengen door Samos onder de aandacht te brengen. Want dit eiland is alle aandacht waard!

Waarom? Op het eiland van bijna 500 km² staat alles in het teken van relaxen. Of dit nu is tijdens een dagje strandhoppen, slenteren door mooie stadjes of mountainbiken in het groene en weelderige landschap.

Cultuur vind je er daarnaast in overvloed. Het eiland maakte deel uit van het Perzische Rijk, het Helleense Rijk, het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk, de Republiek Venetië en het Ottomaanse rijk voordat het in 1912 onderdeel werd van Griekenland. En uit al deze periodes vind je er – met name in de hoofdstad Samos-Stad – dan ook genoeg overblijfselen!

Alles over Samos-Stad

Anthemis Appartementen, SamosAnthemis Appartementen heeft een rustige ligging net buiten Samos-Stad. Het ligt op een steenworp afstand van het strand en je kunt er rekenen op o.a. een zoetwaterzwembad, poolbar en snackbar.
Vakantiebestemmingen zon juni; Samos
In de badplaats Pythagorion geniet je in juni van zon, zee & een gezellige sfeer

Calabrië (Italië)

Max. temperatuur in juni: 28 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 5,5 uur. 

Calabrië is dé opkomende Italiaanse zonbestemming van dit moment. Ook wij kunnen er geen genoeg van krijgen!

En dat heeft te maken met een aantal bijzondere feiten. Allereerst de ligging. Het wordt omring door zowel de Ionische als Tyrreense Zee. Daardoor heb je lange kustlijnen en dito stranden tot je beschikking. Naast stranden biedt het – op een oppervlakte van maar liefst 15.000 km² ook nog eens hoge bergen, olijfboomgaarden, rivieren en meren. Ideaal voor natuurliefhebbers!

Last but not least: je maakt er kennis met een stukje authentiek Italië. Het wordt namelijk nog niet overspoeld door toeristen en lokale gebruiken zijn nog goed bewaard gebleven. Schuif aan in een lokaal restaurant & maak kennis met de inwoners van de leuke dorpjes en stadjes.

Lees meer over het opkomende Calabrië

Capovaticano Resort Thalasso & Spa, CalabriëOp zoek naar een bijzonder boutique hotel in Calabrië? Capovaticano Resort Thalasso & Spa is the place to be. Vanuit het hotel kijk je uit over de Eolische Eilanden. Extra pluspunt: het strand ligt voor de deur.
Vakantiebestemmingen zon juni; Calabrië
In Tropea – een van de bekendste badplaatsen van Calabrië – lig je in juni al op het strand

Budva (Montenegro)

Max. temperatuur in juni: 26 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 9. Vliegtijd: ca. 3,5 uur. 

Montenegro is een opkomende vakantiebestemming op de Balkan. Je struikelt er nog niet over de vele toeristen, maar het kent wel een bruisend hart; Budva. Dit is de plek om zon & cultuur te combineren!

Budva ligt aan de gelijknamige Budva Rivièra, dat bekend staat om de lange stranden, kleine baaitjes én het zonnige klimaat. Je kunt hier rekenen op ca. 260 dagen zon per jaar. Bikini, zonnebrand en een badhanddoek zijn dus must haves in jouw koffer.

Ben je dol op strandhangen, maar niet een hele week lang? Dan heb je in Budva ook nog de mogelijkheid om cultuur te snuiven. En wel in Stari Grad, het oude centrum van Budva. Wie ooit in Dubrovnik is geweest, zal direct de bijnaam Klein-Dubrovnik snappen. Kleine straatjes worden afgewisseld met mooie gebouwen en je vindt er lokale restaurants en leuke boetiekjes.

Handige tips voor een vakantie naar Montenegro

Avala Resort & villas, BudvaAvala Resort & Villas is alleen al uniek vanwege het geweldige uitzicht! Vanaf het restaurant en het zwembad kijk je uit over het strand én de oude stad. Je kunt daarnaast rekenen op luxe faciliteiten en riante kamers.
Vakantiebestemmingen zon juni; Budva
Genoeg in de zon gelegen? Boek een rondleiding over het luxe eilandje Sveti Stefan

Durrës (Albanië)

Max. temperatuur in juni: 28 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 2,5 uur. 

Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Albanië. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen maar dat past ook wel weer bij de charme van het land. Vakantiegangers die al zijn geweest zijn in ieder geval razend enthousiast over de mooie stranden, levendige badplaatsen, bijzondere natuur en vriendelijke inwoners.

Als je de massa voor wil zijn, is dit hét moment om een vakantie naar Albanië. te boeken. Wij tippen de badplaats Dürres, een gezellige stad in het noorden. Met gemiddeld 10 zonuren per dag en zomerse temperaturen heb je in juni de zonnebril en zonnebrand wel nodig. Gelukkig is het strand nooit ver weg voor een verkoelende duik!

Wil je stad & strand combineren? Durrës ligt ca. 35 km ten westen van hoofdstad Tirana. Een dagtripje (of meerdere) is zo gepland. Bewonder in de bijzondere stad zeker het Skanderbegplein, het Bunk’Art Museum en de hippe wijk Blloku. Bij terugkomst in Durrës heb je keuze uit tal van bars en restaurants voor een hapje & drankje.

Hotel Grand Blue Fafa, AlbaniëHotel Grand Blue Fafa is een aanrader voor de hele familie. Dobberen in het zwembad (met zeezicht!), samen spetteren bij het kinderbad of relaxen op het privéstrand… Bij dit tophotel kan het allemaal!
Vakantiebestemmingen zon juni: Durrës, Albanië
Palmbomen, blauwe lucht en heel veel zon… In juni is het centrum o zo mooi!

Meer vakantiebestemmingen voor juni (incl. zon!)

Gaat jouw hart nog niet sneller kloppen van deze temperaturen en heb je het graag een stukje warmer? Dan raden we je toch echt aan om richting het Caribisch gebied, Afrika of Azië af te reizen. En ook daar hebben we mooie bestemmingen voor je in de aanbieding!

  • Op zoek naar een tropische bestemming? Bali is een van de populairste Indonesische eilanden. En terecht; mooie stranden, eindeloze rijstvelden en een relaxte vibe. Wij zijn voor! Met gemiddeld 9 zonuren per dag krijg je genoeg vitamine D.
  • De uitdrukking luidt Paris is always a good idea, maar dat geldt ook zeker voor Curaçao. Op het Caribische eiland ga je automatisch in een versnelling lager met dank aan de vrolijkheid van de locals. Lekker rustig aan doen is ook helemaal niet erg als het meer dan 30 °C is. Strandhoppen wissel je af met bruisende avonden in de hoofdstad. En wat dacht je van snorkelen tussen schildpadden?
  • Voor een veelzijdige zonvakantie zit je in juni goed op Mauritius. Het tropische eiland biedt bijzondere natuurspektakels zoals The Seven Coloured Earth (bijzondere zandduinen met – je raadt het al – zeven kleuren). Na een dag op pad plof je neer op een van de prachtige stranden. Daar is het heerlijk vertoeven met temperaturen rond de 25 °C.
  • Ken je Agadir al? De Marokkaanse badplaats biedt volop zon in juni; onze gele vriend schijnt er wel 9 uur per dag. En check die hotels… Hallo luxe (all inclusive) vakantie! Relax met een cocktail in de hand aan het zwembad of op het strand. Uitgerust en wel trek je eropuit voor een rondje door de medina. Hier vind je tal van leuke straatjes en kleurrijke souks.
  • Ook met een beperkt budget kan je op vakantie in juni. Wil je dan graag all inclusive verblijven zodat je vooraf weet waar je qua kosten aan toe bent? We tippen Egypte. Het Afrikaanse land biedt betaalbare luxe en prachtige hotels om uit te kiezen. En de zon is volop aanwezig!

Welk van deze vakantiebestemmingen voor juni heeft jouw voorkeur voor een zonvakantie?

Vakantiebestemmingen zon juni; Egypte
Egypte is koning als het gaat om all inclusive vakanties in juni
Wil jij naar de zon in juni?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *