• Boek gemakkelijk online
  • Géén boekingskosten
  • 7 dagen per week geopend

De ultieme zonvakantie in Marokko

Gemiddeld 300 dagen zon per jaar

Combineer strand & cultuur eenvoudig

Tal van mogelijkheden voor excursies

Bekijk
Bekijk

Welkom in Agadir

Denk jij bij Marokko aan grote steden met kleine straatjes en markten? Ja, die zijn er! Maar je kunt er ook prima terecht voor een zonovergoten break. Boek bijvoorbeeld een vakantie naar Agadir, een populaire badplaats aan de westkust. Je kunt hier rekenen op 300 dagen zon per jaar!

De van oorsprong havenstad is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Dit dankt Agadir aan haar ligging. De zonovergoten badplaats wordt omgeven door kristalhelder water én het Atlasgebergte. Door deze laatste ligt het feitelijk in een afgeschermde baai en is er een stuk minder wind dan elders aan de Atlantische kust. De wind die je wel voelt, is afkomstig uit de Sahara en dus warm.

De geschiedenis van Agadir

Deze gaat heel wat jaren toch! In 1505 besloot een Portugese koopman een fort te bouwen, dat niet veel later in handen veel van de Portugese koning. Deze wist het eenzame fort in een korte tijd uit te bouwen tot havenstad. Daarna werden de Portugezen verjaagd en kwam de stichter van de Saadiaanse dynastie, Mohamed Echeikh El Mehdi, de leiding overnemen. Met dank aan de handel in specerijen, goud en suikerriet floreerde de stad enorm.

Maar in 1960 sloeg het noodlot toe; Agadir werd door een aardbeving bijna in één klap van de kaart geveegd. De strijdvaardige overlevenden besloten echter niet bij de pakken neer te zetten en bouwden onder leiding van Koning Mohamed V het huidige Agadir op. Met succes; het is de populairste badplaats van Marokko.

De ingrediënten van zonvakantie in Agadir

Het kloppende hart van Agadir is het langgerekte zandstrand. Veel van de hotels liggen niet zonder reden aan het strand; je wandelt zo vanaf je kamer naar het strand om vervolgens een dag lang te genieten van het stralende weer. Of wat dacht je van een van de vele watersporten beoefenen die er aangeboden worden? Het toppunt van relaxen is natuurlijk dat terrasje, waar je slurpend aan een fruitige cocktail kunt geniet van de branding van de zee. Wat een leven!

Mocht je dit af willen wisselen met cultuur, dan kun je een kijkje nemen bij de Kasbah. Dit fort werd in 1540 gebouwd ter bescherming van de stad. Na de aardbeving zijn er nog resten van muren en enkele toegangspoorten overgebleven. Niet veel, maar het uitzicht vanaf het punt waar het fort staat is wel geweldig.

De lokale markt is de plek om af te dingen en souvenirs te kopen voor het thuisfront. Op de souk, zoals deze wordt genoemd, vind je kleurrijke kraampjes met aardewerk, leren tassen, kleding, groenten en specerijen. Wat koop jij voor aandenken aan jouw vakantie in Agadir? Neem ook zeker een kijkje bij de haven van Agadir. Overdag kun je zien hoe de vissers de dieren vanuit kleine bootjes uit de oceaan aan land brengen. ’s Avonds kun je het resultaat op je bord zien liggen. Verser dan vers!

Een geslaagd dagje uit

Informeer tijdens jouw vakantie in Agadir zeker naar de mogelijkheden voor excursies. Die zijn er zeker! Coco Polizzi Medina, net buiten de stad, is bijvoorbeeld een aanrader. Het is een wirwar aan smalle steegjes vol witte huisjes, handwerkplaatsen en kleine cafés. Weliswaar nagebouwd naar andere Marokkaanse voorbeelden, maar het geeft je wel een kijkje in de cultuur van het land.

Gek op natuur? Een bezoek aan Nationaal Park Souss Massa, op ca. een uur rijden van Agadir, is dan zeker een aanrader. Het vogelreservaat is een bijzondere verzameling van graslanden, steppe, stranden en moerassen.