Last minute Agadir

Agadir is een fantastische zonbestemming! Doordat in deze moderne Marokkaanse badplaats 300 dagen per jaar de zon schijnt, kun je in elk jaargetijde genieten van een zonnige lastminute. Agadir biedt een grote boulevard, levendige haven en een breed aanbod aan restaurants. Oh en laten we vooral niet vergeten dat je er maar liefst 10 km aan goudgele stranden vindt!
Zonnebril mee! 300 dagen zon per jaar
Sunsnacken, snorkelen of surfen langs de kust
Cultuur snuiven in de medina
Doe inkopen op de kleurrijk souk

Haal alles uit jouw last minute in Agadir

Wie denkt aan Marokko komt al snel uit op Marrakech, een topper onder de stedentrips. Heb je meer zin in zon, zee & strand? Dan is een last minute naar Agadir het overwegen waard. Het wordt niet voor niets vaak een van de mooiste badplaatsen – of zelfs de vakantiehoofdstad van Marokko – genoemd.

Agadir ligt aan de westkust van Marokko, waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt. Hierdoor is een last minute naar Agadir zelfs in de winter goed te doen. Door de beschutte ligging achter het Atlasgebergte staat er weinig wind. Als er wel wat waait, dan is dat een aangenamere wind uit de Sahara.

Nog een pluspunt van Agadir? Het fijne aanbod aan hotels tegen relatief betaalbare prijzen. Als het te warm wordt, spring je zo in het zwembad of de nabijgelegen zee. Voor kinderen is een last minute in Agadir ook leuk. Zeker als het hotel een miniclub, speeltuin en/of kinderzwembad heeft.

Een last minute strandvakantie in Agadir

De stranden van Agadir zijn vrij breed en de geleidelijk aflopende zeebodem is ideaal voor families. Snorkelend ontdek je de onderwaterwereld van de Atlantische Oceaan. Bovendien zijn de omstandigheden super voor een paar uurtjes surfen. Daarvoor kun je trouwens tijdens een last minute in Agadir ook eens richting de nabijgelegen surfhoofdstad Taghazout.

Blijf je liever op het land om fit te blijven? Speel een potje beachvolleybal- of voetbal. Of maak tijdens een last minute in Agadir een wandeling over de promenade, bijv. richting de haven. Hier zie je hoe de vissers de vangst aan wal brengen en smul je van verser dan verse vis. In de omgeving zijn tal van golfclubs en tennisbanen gevestigd.

Een bijzondere mix tussen moderne invloeden en tradities

Agadir kent een bewogen geschiedenis. Van een fort dat werd gebouwd in 1505 groeide het uit tot een belangrijke havenstad die lang welvarend bleef. Tot in 1960 het noodlot toesloeg; een aardbeving veegde de stad van de kaart. Onder leiding van Koning Mohamed V werd Agadir opgebouwd zoals je het nu ziet tijdens een last minute in Agadir.

Enerzijds zijn er veel moderne invloeden, bijv. bij de hotels. Anderzijds zie je tijdens een last minute in Agadir nog het traditionele Marokkaanse leven terug. De medina (het oude centrum) is bijv. zoveel mogelijk in oude staat teruggebracht.

Struin tijdens een last minute in Agadir door de kleine straatjes. Naast leuke winkeltjes mag je zeker de traditionele souk niet overslaan. Op deze kleurrijke markt vind je o.a. specerijen, lederwaren, kruiden en souvenirs. Proef lokale specialiteiten en ga met nieuwe energie naar het 16e-eeuwse fort Kasbah voor een geweldig uitzicht.

Uitstapjes tijdens een last minute in Agadir

Het traditionele Marokko maak je nog beter mee in Tiznit, waar de lokale bewoners nog in berghuisjes wonen en traditionele klederdracht dragen. Taroudannt mag niet ontbreken in het rijtje. Een tocht met de koets bij een magisch verlichte stad is de meest romantische date tijdens een last minute in Agadir.

Genoeg cultuur gesnoven? Ontdek de bijzondere natuur in het Nationaal Park Souss Masa. Flamingo’s en tientallen andere vogelsoorten vliegen af en aan. Nog een must-do voor de last minute in Agadir; een dagtrip naar Paradise Valley.

Nog meer Marokkaanse last minute bestemmingen

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Super duidelijke site, top

Super duidelijke site, altijd laagste prijs. Goede communicatie en bevestiging...

Lees verder