Last minute Senegal

Neushoorns, giraffen en olifanten spotten, cultuur en geschiedenis snuiven in kleurrijke koloniale steden of drijven in een roze meer. Het kan allemaal tijdens een vakantie Senegal. Dit land in Afrika telt daarnaast een flink aantal witte zandstranden die uitnodigen voor een weekje (of twee!) relaxen vanuit veelal luxe hotels.
700 km aan kustlijn
Ideale winterzonbestemming
Luxe & kwalitatief goede hotels
Spot giraffen tijdens een safari

Haal alles uit een last minute in Senegal

Zin in zomerse temperaturen? Zelfs in de winter is een last minute naar Senegal een goed idee. Het kwik daalt het hele jaar nauwelijks onder de 25 °C. Het West-Afrikaanse land heeft – naast stranden – nog veel meer te bieden. Wat dacht je van natuur, cultuur en een supervriendelijke bevolking?

Senegal is een land in West-Afrika en heeft Dakar als hoofdstad. De vliegtijd naar Senegal is – met ca. 6 uur – misschien korter dan je zou verwachten van een Afrikaanse zonbestemming. Het is één van de redenen waarom een last minute naar Senegal zo populair is. Kijk je mee wat het land te bieden heeft?

Last minute Senegal; wat kun je verwachten?

Kies je ervoor om een last minute Senegal te boeken? Dan kan de vakantievoorpret meteen beginnen! Je vertrekt namelijk al binnen 4 uur en 6 weken. Weet je – naast de all year round aangename temperaturen– nog niet zoveel van de bestemming? Wij helpen je op weg.

Nog even over het klimaat; Senegal kent een regenseizoen dat loopt van mei tot oktober, met de maanden juli, augustus en september als piekmaanden. In deze maanden bieden wij niet veel last minutes naar Senegal aan. In de overige maanden vlieg je een zonnige vakantie tegemoet.

Dankzij de ca. 700 km lange kustlijn van Senegal zijn er stranden in overvloed. De meest bekende badplaats voor een last minute in Senegal is Saly. Je vindt er gezellige restaurants en bars en shopt er leuke souvenirs voor het thuisfront. Vlak bij de stad liggen vogelreservaat La Somone en natuurreservaat Bandia Game Reserve. In deze laatste spot je o.a. giraffen, struisvogels, buffels en zebra’s. Je kunt hier echt op safari!

Luxe to the max!

Bij een last minute in Senegal kun je rekenen op veelal luxe hotels. De Senegalezen hechten veel waarden aan service en kwaliteit. De standaard ligt hier een stukje hoger dan in buurland Gambia. De twee landen worden niet zonder reden vaak met elkaar vergeleken.

In de vier- en vijfsterren hotels waar je tijdens een last minute in Senegal kunt verblijven is het goed vertoeven. Stuk voor stuk liggen ze aan of vlakbij het strand. Als je o.b.v. all inclusive boekt is het helemaal genieten geblazen. Ontbijt, lunch en diner in buffetvorm en geselecteerde (non)alcoholische drankjes zijn dan al bij de reissom inbegrepen. Dat geldt in veel gevallen ook voor snacks en ijsjes en soms voor à la carte maaltijden.

Ga eropuit!

Wist je dat er tijdens een last minute in Senegal genoeg te doen is? Een dag op safari is een must-do. Daarnaast kun je meer leren over het slavernijverleden van Afrika op het Ile de Gorée. Vanaf dit eiland werden ca. 20 miljoen Afrikanen naar Amerika verscheept. Het was daarmee het grootste slavenhandelscentrum aan de Afrikaanse kust. Bijzonder; bezoek zeker het laatst gebouwde slavenhuis!

Kennismaken met het lokale leven tijdens een last minute in Senegal? Ga naar de visafslag in M’bour. Je zintuigen draaien overuren tussen de krioelende mensen en geur van vis. Een dagje in de chaotische stad Dakar mag ook niet ontbreken!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder