Zon in november

Waar is het warm in november? Hier schijnt de zon!

Weg in de herfst? Goed idee! Even een paar dagen (of weken) geen last van bladeren die van de bomen vallen en dagen die langzaam korter en kouder worden. Ja, voor ons is dit echt hét moment om de warmte op te zoeken. Benieuwd op welke bestemmingen je wél kunt rekenen op zon in november? Kijk maar mee en vind jouw ideale zonbestemming voor november!

Zonovergoten Lanzarote

Max. temperatuur in november: 23°C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 7. Vliegtijd: ca. 4,5 uur.

Waar is het warm in november? Op Lanzarote! Wat een verademing is het klimaat van het eiland in vergelijking met de Nederlandse temperaturen. Wij snappen wel dat dit één van de favoriete winterzonbestemmingen is onder onze klanten!

’s Ochtends spring je in zomerse kleren en stap je in de huurauto om op pad te gaan. In deze periode ontdek je het eiland met een zonnetje op je bol maar zonder je rot te zweten. ’s Middags plof je in bikini aan het zwembad waar het uit de wind heerlijk vertoeven is.

Lanzarote – en overigens ook de rest van de Canarische Eilanden – dankt de all year round aangename temperaturen aan de zuidelijke ligging. Het eiland ligt een stuk dichterbij de evenaar dan het Europese vasteland en daardoor tikt de thermometer ook in de winter de 20 °C voorbij.

De veelzijdigheid van het eiland draagt ook bij aan de populariteit. Dagjes aan het zwembad of zee wissel je af met toeren over het vulkanische eiland. Neem een kijkje in Nationaal Park Timanfaya, spot albinokreeftjes in Jameos del Agua en geniet van prachtige vergezichten vanaf diverse miradors.

Sentido Aequora Lanzarote SuitesOver mooie hotels gesproken; voor een zorgeloze vakantie in mediterrane stijl ga je naar Sentido Aequora Lanzarote Suites. Het ligt in de populaire badplaats Puerto del Carmen en beschikt over een breed scala aan faciliteiten voor jong & oud.

Vakantiebestemmingen november zon: Lanzarote

Verrassend Senegal

Max. temperatuur in november: 30°C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8. Vliegtijd: ca. 7-9 uur.

De Afrikaanse landen doen het al een paar jaar goed als winterzonbestemmingen. Kaapverdië gooit hoge ogen, maar ook Gambia en Egypte zijn populair. Een kleine underdog is Senegal, maar wij verwachten dat daar verandering in komt. Redenen genoeg om naar dit bijzondere land te gaan!

Het land biedt veel strand (met name in Saly, waar je het gros van onze hotels vindt), bijzondere natuurgebieden (mét mogelijkheden tot safari) en een levendige hoofdstad. Tel daar de mooie hotels bij op en het vakantieplaatje is compleet!

Royal Horizons BaobabEén van onze meest geboekte hotels in Senegal is Royal Horizons Baobab, dat bekend staat als hét all inclusive hotel van het Afrikaanse land. Ik zal hier volgende week verblijven en je er nog meer over vertellen.

Vakantiebestemmingen november zon: Senegal

Tropisch Kaapverdië

Max. temperatuur in november: 27 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8. Vliegtijd: ca. 7 uur.

We stipten hem net al even aan; Kaapverdië. De eilandengroep ten westen van het Afrikaanse vasteland is deze winter een van de populairste zonbestemmingen voor november. Vind je het gek met bovenstaande temperaturen?!?!?

Het fijne klimaat is niet het enige wat Kaapverdië in huis heeft. De luxe hotels en de ellenlange parelwitte stranden nodigen uit om een weekje écht goed tot rust te komen. Eindelijk tijd voor een goed boek… Met een verkoelende cocktail bij de hand. Wij hebben het plaatje wel compleet!

Voor wie niet van stilzitten houdt; het woestijnlandschap leent zich voor een ontdekkingstocht per jeep en ook onder water is er van alles te ontdekken. Of wat dacht je van een middagje windsurfen?

Riu Funana, KaapverdiëBij Riu Funana kan je de hele dag genieten van een uitgebreide all inclusive formule en met een cocktail aan de rand van het grote zwembad chillen. ’s Avonds kun je rekenen op wervelende shows.

Vakantiebestemmingen november zon: Kaapverdië

Paradijselijk Mexico

Max. temperatuur in november: 29 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 6. Vliegtijd: ca. 11-13 uur.

Op zoek naar nog meer warme landen in november? We vliegen even naar de andere kant van de oceaan. Want daar wacht Mexico op je voor een relaxte zonvakantie in november. Eindeloze zandstranden worden hier moeiteloos gecombineerd met een flinke dosis cultuur!

De ideale uitvalsbasis is voor ons Playa del Carmen. De levendige badplaats biedt – naast natuurlijk die paradijselijke stranden – verrassend veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden en in de directe omgeving zijn voldoende bezienswaardigheden te vinden. Kijk ook eens naar onze vakanties in Cancún. Deze badplaats wordt ook wel de Midden-Amerikaanse variant van Ibiza genoemd!

Er is genoeg te doen in Mexico. Kennismaken met de Maya-cultuur? Maak een dagtrip naar Tulum (de oude Maya-stad met ruïnes van meer dan 1.600 jaar oud) of Chichén Itzá (één van de zeven nieuwe wereldwonderen). Een dagje in een chill paradijs met een Jamaicaanse reggae vibe? Reis af naar Isla Holbox.

Riu Tequila, MexicoGenieten in alle luxe én in Mexicaanse stijl? In Riu Tequila zal je zonder twijfel in de watten gelegd worden. Je kunt rekenen op comfortabele kamers, meerdere zwembaden en voldoende kinderfaciliteiten. Plus, je kan o.b.v. all inclusive verblijven.

Vakantiebestemmingen november zon: Mexico

Meer zonvakanties in november

Waar de zon nog meer schijnt in november? Soms moet je er even voor in het vliegtuig zitten, maar er zijn nog opties genoeg. Stedentrips, strandvakanties, actieve tripjes, het is maar net waar je zin in hebt. Kijk maar eens naar deze zonbestemmingen:

  • We beginnen dicht bij huis: op het vasteland van Spanje. Het is hier wel wat frisser dan op bovenstaande bestemmingen, maar je kan er nog steeds aangenaam vertoeven. Vooral in het zuiden laat de zon zich in november nog regelmatig zien. Neem bijvoorbeeld de Costa del Sol; deze kustregio heeft haar naam natuurlijk ergens aan te danken. In november kan het kwik hier tot zon 20 °C stijgen. Ideaal voor een stedentrip naar Málaga of een wandeling bij de Caminito del Rey! Vergeet je zonnebril niet!
  • Ga je voor hagelwitte stranden, een vriendelijke bevolking en genoeg activiteiten? Kijk eens naar Aruba als zonbestemming voor november. Gemiddeld is het zo’n 30 °C en schijnt de zon 8 uur per dag. Ga je een dagje strandhoppen? Dan merk je vanzelf dat zelfs het zeewater heerlijk warm is (ca. 28 °C). Na een dag zwemmen of duiken zijn er genoeg leuke restaurants op het Caribische eiland. Vaak inclusief een zonsondergang waar je U tegen zegt!
  • Is the sky the limit? In Dubai houden ze wel van een uitdaging. Het is dé stad van de records. Van het hoogste gebouw ter wereld tot het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Klaar met shoppen? Dan wacht er buiten een enorme fontein – je raadt het al; wederom de grootste ter wereld – met toffe lichtshows. Laat de hippe kant van de metropool een dagje achter je voor een bezoek aan de authentieke wijken of een quadtour door de woestijn. Even uitrusten? Geniet op het strand van temperaturen rond de 30 °C.

Weet jij al waar je de zon in november gaat opzoeken?

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *