Stedentrip Málaga tips

Stedentrip naar Málaga? Check deze tips!

Maak jij binnenkort een stedentrip naar Málaga? Met deze tips weet je in no time alles over de stad. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige stedentrip. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Málaga-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je zeker niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een stedentrip in Málaga.

Waar ligt Málaga?

Málaga ligt aan de zuidelijk gelegen Spaanse Costa de Sol. Feitelijk iedereen die per vliegtuig naar de Costa del Sol reist, komt in de Spaanse stad aan, want daar ligt de luchthaven.

Het is alleen zo zonde dat veel mensen de stad enkel zien als aankomstplaats en dan direct doorreizen naar bijv. Fuengirola, Torremolinos en Marbella. En dat terwijl Málaga zich bij uitstek leent voor een stedentrip en zelfs een zonvakantie.

Málaga is per vliegtuig bereikbaar in ca. 2 uurtjes vanaf Nederlandse luchthavens. En juist door deze korte vluchtduur leent het zich prima voor een 3-, 4- of 5-daagse stedentrip.

Waar staat Málaga bekend om?

Stedentrips Málaga tipsEn dat is misschien het hele punt dat mensen Málaga snel overslaan; veel mensen hebben simpelweg geen beeld bij de stad zoals je dat wel van bijvoorbeeld Parijs, Barcelona en Rome hebt.

Laten we dat beeld dan even voor je schetsen! Wat ons betreft is een stedentrip in Málaga om meerdere redenen een aanrader. De stad is compact; je loopt in ca. 20 minuten van het westen naar het oosten. En met dank aan een lange geschiedenis vind je er heel veel cultuur.

Last but not least: door de ligging aan de Costa del Sol combineer je hier stad & strand eenvoudig. Het stadsstrand La Malagueta bereik je al lopend vanuit het historische centrum.

Zien & doen in Málaga: de ultieme tips

Tijdens een 3-, 4- of 5-daagse stedentrip in Málaga hoef jij je echt niet te vervelen. De stad barst van de mooie gebouwen, plekjes om tot rust te komen en musea.

Stedentrip Málaga tips: kathedraalWij zetten de ultieme tips voor een stedentrip in Málaga voor je op een rijtje:

  • Als we een top 3 van bezienswaardigheden moeten noemen, zijn dat het Alcazaba, Castillo de Gibralfaro en de kathedraal. Boek vooral een tour in deze laatste, want dan kun je op het dak komen en word je getrakteerd op het beste uitzicht over de stad.
  • De Spaanse stad is niet alleen kleurrijk door de vele prachtige gebouw en palmbomen, maar ook zeker door de street art in Málaga. Je vindt de meeste kunstwerken in de wijken Soho en Lagunillas.
  • Wil je stad & strand combineren? Het eerdergenoemde La Malagueta is niet het enige strand in de stad. We hebben de mooiste stranden in Málaga voor je op een rij gezet.

Lees meer over de bezienswaardigheden in MálagaWat je nog meer kunt doen in Málaga

Openbaar vervoer in Málaga

Stedentrip Málaga tips: fietsenJe kan je in Málaga eenvoudig verplaatsen per stadsbus, maar heel eerlijk; de kans dat dat nodig is, is heel klein.

Want zoals gezegd is de stad compact en kan je veel te voet af. En als je dan toch eens een wat verder strandje wilt ontdekken, raden we je aan een fiets te huren.

Een fiets huren is met name leuk als je meer dan het historische centrum wilt zien. Je kunt per fiets namelijk eenvoudig de visserswijken en strandjes buiten de stad bezoeken. En neem dan vooral tijd om een vers visje bij een van de vele restaurants te eten.

Lees meer over een fiets huren in Málaga

Wat is de beste reistijd voor Málaga?

Een stedentrip naar Málaga kan eigenlijk altijd. Vanwege de zuidelijke ligging is het er in de winters zelden echt koud, het vriest er bijna nooit. Bijkomend voordeel; het is een stuk rustiger in de wintermaanden.

In de zomers kan het kwik tot boven de 30 ˚C stijgen. Dan is een hotel met zwembad of een bezoekje aan het strand een aanrader. En voor La Malagueta hoef je dan niet te ver te lopen in de hitte. Wel zo fijn!

Wat ons betreft zijn de maanden mei en oktober de beste reistijd voor een stedentrip in Málaga. Je kunt er dan rekenen op aangename temperaturen van zo’n 23˚C. Vind je dat te warm? In de maanden maart, april en november kan het kwik tot zo’n 20˚C stijgen. Ideaal voor een actieve stedentrip!

Een woordje Spaans

Tot slot geven we je nog enkele handige Spaanse woorden mee. Locals waarderen het als je een woordje Spaans probeert te spreken. Wees gerust, je redt je ook prima met Engels.

  • Hallo – Hola
  • Goedemorgen – Buenos día
  • Goedemiddag – Buenos tarde
  • Goedenavond – Buenas noches
  • Dankjewel – Gracias
  • Mag ik de rekening? – La cuenta por favor

Onze favoriete hotels in Málaga

Stedentrips Málaga tips: hotelsVanwege de compactheid van Málaga is een hotel met centrale ligging geen must. Wij hebben voor deze selectie dus vooral gelet op fijne faciliteiten en sfeer. Hier komen onze favorieten:

  • Als het Vincci Seleccion Posada del Patio aan iets niet ontbreekt, is het wel de centrale ligging. Je loopt in ca. 10 minuten naar veel hoogtepunten van de Spaanse stad! In het hotel plons je daarnaast in het zwembad op het dakterras of ga je voor een mediterraan diner in het restaurant.
  • Parador de Malaga Gibralfaro staat – met dank aan het zwembad en de Andalusische menukaart in het restaurant – garant voor een ontspannen en gevarieerde zonvakantie. Alleen het uitzicht vanaf het zwembad al…
  • Picasso Suites Malaga ligt in het historische centrum en op loopafstand van – de naam doet het al enigszins vermoeden – het geboortehuis van Picasso én het museum dat in de stad aan hem is gewijd. Ook het Alcazaba en de kathedraal liggen op loopafstand.

Bekijk ook onze luxe hotels in Málaga

Meer tips voor een stedentrip in Málaga

Tot slot; nog een aantal extra Málaga-tips om echt alles uit jouw stedentrip te halen:

  • Even een momentje van rust nodig? In Málaga leent Paseo del Parque zich daar goed voor met dank aan de vele schaduwplekken. Het is ook de plek waar de oudere Malagueños graag samenkomen.
  • Een middagje shoppen? Naast de winkeltjes verspreid door het historische centrum kun je terecht in een van de vele winkels aan de boulevard Muello Uno. Dit gebied staat garant voor 14.000 m² winkelplezier.
  • Kies je voor een wat langere stedentrip? Huur dan een auto om de omgeving te ontdekken. Zo kun je vanuit de stad o.a. Ronda, Marbella, Mijas, Nerja en Frigiliana bezoeken. Bekijk onze favoriete dagtrips vanuit Málaga.
  • Of Málaga zich ook leent voor een stedentrip met de familie? Jazeker! We zetten handige tips voor Málaga met kinderen op een rij.
  • Staan stedentrips voor jou in het teken van eten & drinken? We hebben de leukste adresjes in Málaga voor je.
Ben je slecht in het maken van keuzes of een planning? We hebben het werk al voor je gedaan met een handige reisgids voor 4 dagen in Málaga.

Zie jij door onze Málaga-tips een stedentrip helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Stedentrip naar Málaga? Check deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *