Gids leukste adresjes Málaga: visrestaurant

Uitgetest! De leukste eet- en drinkadresjes in Málaga

Ken je dat, dat je voor vakantie het wereldwijde web afspeurt naar de leukste adresjes op de plaats van bestemming? Mocht je naar Málaga gaan, of plannen hebben om een tripje te boeken, bewaar dan zeker even deze lijst.

Ik kan er zelf uren mee bezig zijn; de leukste adresjes spotten als ultieme vakantie-voorpret. Om vervolgens lokaal alle hotspots af te gaan. En nu is het tijd voor mijn eigen lijstje met favoriete adressen in Málaga. Want oh wat is het daar leuk!

Diner with a view

Gids leukste adresjes in MálagaHet paviljoen El Balneario de los Baños del Carmen werd al geopend in 1918. Al snel was er wegens succes niet alleen een paviljoen te vinden, maar ook een pier, restaurant en de eerste tennisbanen van Málaga.

Een tijd van verval kwam echter ook. Met het gelijknamige restaurant dat er nu is gevestigd, El Belneario (Calle Bolivia) weten ze de glorie van eerdere tijden toch weer te herstellen.

Op een perfecte locatie mét een enorme dosis geschiedenis vind je misschien wel het beste terras van Málaga; je kijkt uit op de Middellandse Zee en de ‘skyline’ van de stad. Het eten is dik in orde en verser dan vers, nog een goede reden om erheen te gaan.

Het restaurant ligt op 50 minuten lopen van het centrum en het is daarom verstandig met de bus te gaan. Met lijn 3 en 11 ben je – afhankelijk van waar je opstapt – binnen een kwartiertje en voor enkele euro’s op de plaats van bestemming.

Rooftopbar to the max

Wil je genieten van een mooi zicht over de verlichte stad in de avonduren? Dan is AC Hotel by Marriott Malaga Palacio (Calle Cortina del Muelle) the place to be!

Het dakterras van dit chique hotel is ook voor niet-gasten toegankelijk. Je betaalt wel € 8,- toegang, maar dat is dan wel meteen goed voor jouw eerste gratis drankje. En de strawberry mojito’s zijn er goddelijk lekker!

Tapas, tapas & nog eens tapas

Gids leukste adresjes Málaga: tapasAls je het mij vraagt, is Calle Calderería het leukste tapasstraatje in het historische centrum van Málaga. Adresjes genoeg, maar favoriet aan deze kant is toch wel Matahambre.

Hun toast met garnalen en champignons (een combinatie die we in Nederland niet kennen, maar die je veelvoudig tegenkomt in Málaga) is om je vingers bij af te likken en dat geldt ook voor de kip in zoete sojasaus en chorizo in cider. De patatas bravas zijn daarnaast lekker knapperig!

Mocht je overigens enorm van gamba’s houden, dan heb ik nog een adresje voor je. Bij Wendy Gamba (Calle Fresca) wordt de kaart – zoals de naam al doet vermoeden –gedomineerd door garnalen.

Cocktails @ TresSesenta

Hoewel Tinto de Verano hét drankje van Málaga is, zijn ze er ook experts in andere cocktails, waaronder mojito. De beste mojito dronk ik bij TresSesenta (Calle Compañía). Laat je niet afschrikken door het feit dat het niet in een gezellig straatje ligt; de cocktails zijn het waard.

Toch iets meer gezelligheid? Op slechts een paar minuten loopafstand vind je Café Central Málaga. Vanaf het terras kijk je uit over het levendige Plaza de la Constitución.

Vers uit de zee

Gids leukste adresjes Málaga: visOver vis gesproken; nergens heb ik zoveel lekkere (wit)vis gegeten als in Málaga. Langs het strand staan chiringuitos, Spaanse strandtentjes. Bij deze tentjes vind je vaak een oud vissersbootje gevuld met zand. Hierop stoken ze een fikkie en roosteren ze het door jou geselecteerde visje à la minute. De sardientjes zijn daarbij het meest populair en – ook heel fijn – voor luttele euro’s te bestellen.

Welke adresjes je in Málaga niet mag missen als je verse vis wilt eten? Spring zeker op een huurfiets en fiets naar de visserswijk El Palo, op ca. 6 km van het historische centrum. Strijk neer bij Restaurant Antonio en trakteer jezelf op een verfrissend drankje én verse vis.

Antonio – die hier echt nog meewerkt – was ooit een visser, maar runt nu dit succesvolle strandrestaurant. Waar dit succes hem in zit? O.a. in de manier waarop hij zijn verse vis ‘tentoonstelt’. Wandelend over de boulevard gaat jouw aandacht meteen naar zijn restaurant! Een kaart is er dan ook niet; je kiest uit wat er beschikbaar is. Sardientjes zijn er altijd en die kosten maar € 2,- per portie.

Extra leuk: in het weekend komen de locals hier ook graag een vorkje prikken. Over en weer is er Spaans geklets en een levendigheid waar je alleen maar vrolijk van kan worden. Zonnetje erbij en het perfecte vakantieplaatje is compleet!

Wil je dichterbij het stadscentrum genieten van verse vis? Chiringuito La Farola (Paseo de Matias Prats) bevindt zich aan het begin van het stadsstrand Playa la Malagueta, net om de hoek van de vuurtoren. Bestel hier zeker een verse dorada.

Icecream time!

Gids leukste adresjes Málaga: ijsAls je nog niet zou aankomen van de vele tapas, dan is het wel doordat je om elke hoek een nieuwe ijszaak vindt. Elke keer met andere smaken, die je natuurlijk allemaal moet testen.

Het mooiste ijsje aten we bij Amorino (Calle Granada). Deze van oorsprong Italiaanse keten staat bekend om haar bijzondere ijsjes. Bovenop jouw hoorntje wordt een roos gecreëerd van de smaken die jij wilt. En bovenop pronkt een zalige macaron. Mijn favoriete smaak bij Amorino? Speculoos!

Na al die calorieën wordt het tijd voor een wat gezonder adresje! Llaollao (aan de moderne boulevard Muelle Uno) laat je jouw eigen yoghurt-dessert samenstellen. Kies twee crunches, drie soorten fruit en een sausje en klaar is jouw persoonlijke yoghurt.

Wil jij al deze eet- en drinkadresjes in Málaga uitproberen? Check snel ons aanbod aan voordelige stedentrips en pak je koffer maar!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Uitgetest! De leukste eet- en drinkadresjes in Málaga

  1. Casa Lola Strachan is ook echt een aanrader voor tapas! Deze locatie is rustiger dan de andere Casa Lola in Málaga en zit bomvol met locals. Mijn favo adresje in Málaga is wel El Gastronauta. GEWELDIGE tapas! Probeer vooral de atun rojo (kort gebraden tonijn) en de gamba’s a pilpil (pittige knoflook gamba’s). Bij El Gastronauta is het wel belangrijk om te reserveren, omdat het een klein restaurantje is. Bediening is super vriendelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *