Street art Malaga

Kleurrijke vakantiefoto’s gegarandeerd! Street art in Málaga

In de smalle straatjes die het historische centrum van Málaga herbergt, vind je prachtige oude gebouwen. Een groot – maar geweldig – contrast hiermee zijn de moderne kunstwerken die vele gebouwen en muren sieren. Je vindt er namelijk street art in overvloed. 

Málaga is een echte museum-stad. Je vindt er het bekende Picasso-museum en kunt een kijkje nemen bij o.a. het Carmen Thyssen Museum Málaga, Museum Revello de Toro, het museum voor moderne kunsten, Centre Pompidou Málaga en het automuseum van Málaga.

Maar laten we wel wezen; bij goed weer – en dat is het vaak in Málaga – wil je helemaal niet binnen zitten. Dan wil je genieten van zon en buitenlucht. En dan biedt de fantastische street art in de stad eindeloos veel mogelijkheden voor street art-liefhebbers.

De grote verzameling street art in Málaga staat garant voor kleurrijke plaatjes. En om ervoor te zorgen dat jij met net zo’n kleurrijke fotocollectie als ik terugkomt uit de Spaanse stad, zet ik voor jou de belangrijkste plekken op een rij.

Het bekende MAUS-project in Soho

Street art Malaga: SohoEen Google-zoektocht naar street art in Málaga brengt je al gauw bij Soho. Tot voor kort werd deze wijk gezien als de achterstandsbuurt van de Spaanse stad. Om de wijk wat extra jeu te geven, is men gestart met het project MAUS (Málaga Arte Urbano Soho).

Diverse kunstenaars zijn voor dit project gevraagd om de wijk te voorzien van bijzondere werken. Diverse muren en zelfs torenhoge bouwen zijn ‘versierd’.

Je vindt de kunstwerken o.a. in Calle Tomás de Heredia, Calle Casas de Campos, Calle Blaso de Garay, Calle Simonet, Calle Somera, Calle San Lorenzo en Calle Vendeja. En ja, deze street art-creaties geven de wijk zeker meer aanzien.

Streetart Malaga; hotel in SohoIk verbleef in de wijk Soho, in Exe Malaga Museos. Loop je vanaf het hotel naar het zuiden dan kom je uit bij het MAUS-project en in een wandeling van enkele minuten sta je in de gezelligste tapasstraat. Extra bonuspunten voor het zwembad op het dakterras.

Een kijkje in Lagunillas

Hoewel MAUS het officiële street art-project van Málaga is en je in Soho daardoor geweldige kunstwerken kunt vinden, ben ik eigenlijk nog meer gecharmeerd van de street art in de wijk Lagunillas.

Net als Soho staat deze wijk ook bekend als achterstandswijk. Armoede, schoolverzuim en werkloosheid zijn hier jarenlang aan de orde van de dag geweest. Maar het tij lijkt langzaam te keren, o.a. door de straatartiesten die deze wijk op hebben opgevrolijkt. Het is meer urban en de creaties zijn nog net wat kleurrijker dan in Soho.

Het beste kun je als startpunt Plaza de la Merced nemen en vanaf hier de straatjes erachter doorkruisen op alle mogelijke manieren. Je vindt om elke hoek wel een bijzonder kunstwerk. Ik kon er geen genoeg van krijgen, dus heb hieronder een bijzonder kleurrijke verzameling voor je gemaakt.

Nog niet genoeg street art in Málaga gespot?

Hoewel bovenstaande plekken favoriet zijn voor street art-fans zijn er nog meer kunstwerken te vinden in Málaga.

Street art Malaga: strandStreet art vind je bijvoorbeeld ook aan de stranden. De omkleed- en wc-hokjes langs de stranden zijn voorzien van de meest kleurrijke kunstwerken. Om ze te spotten, raad ik je aan een fiets te huren en via de strandboulevard naar de oude visserswijken Pedregalejo en El Palo te rijden. Je komt dan vanzelf diverse fraaie exemplaren tegen.

En dan hebben we nog de droogstaande rivierbedding die om het oude centrum heenloopt. De muren zijn een walhalla voor graffiti artiesten van alle niveaus. Dat maakt het tot een speels geheel. Neem je camera mee en wandel daar waar ooit wel echt een rivier liep.

Street art in Málaga; een extra vrolijk tintje aan je vakantie. Hoeveel creaties ga jij er spotten?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *