Málaga met kinderen

What to do? Málaga met kinderen

Jaarlijks vliegen duizenden gezinnen naar de Costa del Sol voor een zonovergoten vakantie. Ze vliegen aan op de luchthaven van Málaga en reizen dan linea recta door naar badplaatsen als Torremolinos en Fuengirola. Maar waarom niet in de stad blijven? Málaga met kinderen is namelijk superleuk!

Een stad, wil je dat wel met de kinderen in de mei- of zomervakantie? Een stad als Málaga wel! Het is het een compacte stad, dus ook goed te doen met korte beentjes. En niet onbelangrijk; doordat het ook een enorme hoeveelheid strand biedt, is het eigenlijk een badplaats en strand ineen.

Tel daarbij het geweldige klimaat op; tussen mei en september bereiken de thermometers makkelijk de 25 °C, in de hoogzomermaanden wordt de 30 °C eenvoudig aangetikt. Wat je in Málaga met kinderen kan doen bij deze temperaturen? We zetten het op een rij!

Een eerste kennismaking met de hop-on-hop-off-bus

Net als in andere Europese steden beschikt Málaga ook over de bekende rode sightseeing bussen. Deze geven je de mogelijkheid om een dagticket te kopen en vervolgens overal in- en op te stappen waar je wilt. Ondertussen leer je via een audiotour ook nog eens veel over de Spaanse stad. En de kleine beentjes krijgen dan meteen even rust!

Omdat het historische centrum van Málaga autovrij is, kom je niet op alle plekken met de bus. Maar je kunt wel uitstappen aan de rand van het centrum én de bus rijdt langs o.a. Muelle Uno, Castillo de Gibralfaro, de stierenarena, het hoofdstrand, Centro Pompidou Málaga en een van de bekendste pleinen, Plaza de la Merced. Een deel van deze bezienswaardigheden komt nog aan bod in dit artikel.

Schaf je een 24-uurs ticket aan voor deze bus dan krijg je ook nog eens gratis toegang tot diverse bezienswaardigheden en veel korting. Althans als je deze koopt incl. Experience Card. En dat kan eenvoudig bij onze partner Get Your Guide.

Ga een dagje relaxen aan Playa de la Malagueta

Málaga met kinderen: strandHet hoofdstrand van Málaga is Playa de la Malagueta, een breed en lang strand dat praktisch aan het centrum grenst. Vanuit het oude historische centrum hoef je enkel de boulevard Muelle Uno te volgen om bij de vuurtoren uit te komen. Dit is waar het strand start!

Aan het strand – dat onder toeristen, maar ook zeker onder locals – populair is kan je bedjes en parasols huren óf plaatsnemen op de grasvlakten onder de palmbomen. Hallo vakantiegevoel! Lunchen doe je bij een van de chiringuito’s. Dit zijn strandtentjes waar je voor een appel en ei sardientjes bestelt. Sardientjes zijn de lokale specialiteit. Met frietjes erbij vast gewaardeerd door jouw kinderen.

Ook leuk met kinderen; Málaga’s meest iconische beeld – dat je veel op ansichtkaarten vindt – is een beeld van de letters Malagueta uitgeschreven in zandletters. De ideale plek voor een familie-vakantiefoto.

Málaga met kinderen: Hotel Soho Boutique Las VegasHotel Soho Boutique Las Vegas ligt op slechts een steenworp afstand van La Malagueta. Je kunt er daarnaast rekenen op een Zuid-Spaanse sfeer, ontbijtrestaurant en – voor als je even geen zand tussen je tenen wilt – een zwembad.

Beklim de Gibralfaro berg

Málaga met kinderen: GibralfaroZijn jouw kinderen niet vies van een beetje wandelen én wel dol op mooie uitzichtpunten? Málaga ligt aan de voet van de Gibralfaro berg, met op deze berg het gelijknamige kasteel. Het kasteel is niet gratis toegankelijk, maar het kleine bedrag dat je er wel voor betaalt, is sowieso de moeite waard. Wandel over de kasteelmuren en bewonder elke keer een nieuw stukje stad!

Waar veel toeristen vanuit het centrum via de aangelegde trappen naar boven gaan, raden wij je aan om een alternatieve route te nemen. Aan de noordkant. Waarom? De route duurt wat langer, maar je hebt er wel schaduw en dat maakt het minder pittig. Voor jouw kinderen én jezelf.

Steek vanaf Plaza de la Mered de straat Calle Victoria over. Net voor de wandeltunnel loop je omhoog en via de slagboom kom je uit bij Calle Mundo Nuevo. En dan is het immer gerade aus en kom je uit bij het uitzichtpunt. Die zich weer op een steenworp afstand van Castillo de Gibralfaro bevindt.

Is lopen toch iets teveel voor de kleine beentjes? De eerdergenoemde hop-off hop-on bus komt ook langs het kasteel en uitzichtpunt. Met dank aan de audiotour krijg je dan ook nog eens extra informatie.

Leid jouw kroost langs de mooiste street art

Kleur, kleur, kleur! De stad wordt niet alleen door prachtige oude gebouwen gekenmerkt, maar ook door street art. Leuk om met kinderen in Málaga een wandeltocht te maken langs al deze kunst.

Waar je moet zijn voor de mooiste werken? De wijk Soho herbergt een officieel street art-project en voor de wat ruwere parels ga je naar de wijk Lagunillas. Hier wordt street art gedoogd. En gelukkig maar, want je vindt er echt pareltjes. Alvast een voorproefje? Lees ons artikel over street art in Málaga.

Huur een fiets & ontdek de kustlijn

Málaga met kinderen: fietsenOer-Hollands fietsen: in de stad is dat met (kleine) kinderen misschien iets te druk en te chaotisch. Maar de kustlijn van Málaga leent zich hier wel uitstekend voor!

Jouw fietstocht start bij de eerdergenoemde vuurtoren en vanaf dat moment fiets je in één rechte lijn over de boulevard langs de kust. Verdwalen is geen optie en als de kinderen het zat zijn, keer je zo weer om.

Doe dat overigens bij voorkeur niet voordat je de vissersdorpjes Pedregalejo en El Palo hebt gezien. Leuke strandtentjes en kleurrijke huisjes sieren hier het strandbeeld. Bestel een verse smoothie in de ochtend bij een van de vele barretjes of ga voor een lunch met verse vis bij Restaurant Antonio in El Palo. De kinderen kunnen niet kiezen van een menukaart, maar de vis gewoon aanwijzen bij een wel heel bijzondere ‘vitrine’.

Liever een georganiseerde fietstour met de kinderen, waarbij je ook nog eens alles te weten komt over Málaga? Onze partner Baja Bikes organiseert diverse tours in de Spaanse stad.

Prik een dagje cultuur snuiven

Málaga met kinderen betekent óók cultuur. Immers; de stad heeft een compact historisch centrum met diverse hoogtepunten. De leukste must see met kinderen? Het Alcazaba, een van de best bewaarde Moorse forten in Spanje. Het is een waar doolhof met de vele steegjes, prachtige zuilen en rijkversierde bogen.

Málaga met kinderen: cultuurNog meer culturele bezienswaardigheden om met kinderen te bezoeken in Málaga?

  • Beklim voor een uitzicht over de binnenstad de prachtige en imposante kathedraal.
  • Duik in het leven Picasso tijdens een bezoek aan het Picasso Museum. Ook kun je zijn voormalig huis bezoeken in Málaga.
  • Plaza de la Merced is een prachtig plein met dito gebouwen rondom. Terwijl jij deze vanaf een terrasje bewondert, kunnen de kinderen een balletje trappen op het plein.
  • Met kinderen die van lekker eten houden, bezoek je bij voorkeur Mercado Central Atarazanas. Laat ze kennismaken met lokale specialiteiten door van alles te proeven.

Bezoek de leukste musea in Málaga

Naast dat het Picasso Museum sowieso een aanrader is, biedt de stad ook enkele musea die in het bijzonder voor kinderen leuk zijn. Zoals Museo Automovil, waar alles in het teken staat van auto’s. Je vindt hier o.a. de eerste Spaanse taxi’s uit 1952 en oude modellen van de meest chique merken. En het is gevestigd in een oude tabaksfabriek!

Een andere aanrader is Museo Interactivo de la Música. Dit is een interactief muziekmuseum met instrumenten uit verschillende tijdsperken en landen. Een deel van de meer dan 400 (!) instrumenten kunnen kinderen zelf bespelen. Dat is toch leuk?

Blijf niet alleen binnen de grenzen van Málaga

Málaga met kinderen: omgevingMálaga is de ideale uitvalsbasis om Andalusië te ontdekken. Met een huurauto kun je o.a. naar Ronda, Marbella, Nerja, Frigliana en Mijas afreizen. Extra bijzonder: het blauwe smurfendorp Juzcar. Hiermee scoor je sowieso punten bij de kinderen!

Nog meer toegespitst op kinderen zijn de diverse water- en pretparken die je aan de Costa del Sol vindt. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar Aqualand, het grootste waterpark in de omgeving. Een dag waterpret is gegarandeerd met dank aan de glijbanen voor de ukkies en jacuzzi’s voor jou. En dat op slechts een half uurtje rijden; het park ligt in Torremolinos.

Met kinderen is Bioparc Fuengirola in de gelijknamige badplaats in Fuengirola een topper. Dieren uit Afrika, Azië en andere werelddelen passeren hier de revue. Bijzonder is dat hun natuurlijke leefomgeving zo natuurlijk mogelijk is nagemaakt. Je stapt soms echt een andere wereld in!

Smullen in Málaga met kinderen

Ben jij van mening dat een vakantie zonder lekker eten niet compleet is? En dat jouw kinderen zeker wat mee moeten krijgen van lokale specialiteiten. Dan zit je met jouw kinderen goed in Málaga!

Naast dat sardientjes een echte specialiteit zijn in de stad, geldt dit ook voor churros con chocolate. Bij Casa Aranda, dat al sinds 1932 bestaat, worden deze op een traditionele wijze (en vers!) gemaakt. Tapas zijn ook onvermijdelijk. Taberna del Pinxto is hier een goede plek voor.

En óke, omdat een vakantie voor kinderen vaak ook niet compleet is zonder pannenkoeken, ijs en patat nog wat extra adresjes:

  • De mooiste ijsjes eet je bij Amorini, in het oude centrum aan de Calle Granada. Hier worden ijsjes in de vorm van een roos gecreëerd, met de smaken die jij wilt. Op de top vind je een zalige macaron.
  • Pannenkoeken eet je als de beste bij Café con Libros. Kinderen vallen hier waarschijnlijk ook voor het schommelzitje op het terras.
  • Restaurant Vino Mio is niet alleen de plek om te genieten van flamenco, ze hebben ook een kindermenu met kroketten en knakworsten.

Ben je overtuigd dat Málaga met kinderen helemaal past bij jullie? Bekijk ons volledige aanbod. Alvast een fijne vakantie!

Pabkov | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *