Safari Senegal: dieren spotten

Op safari in Senegal? Ja, dat kan!

Bij wildlife en safari denk je al snel aan landen als Zuid-Afrika, Namibië en Kenia. Niet aan Senegal; dat land is toch om te relaxen aan het strand? Mis! Je vindt er dan wel geen Big Five, maar er is genoeg moois te spotten tijdens een safari in Senegal.

Om in Senegal wild te spotten, kun je Bandia Reserve bezoeken. Dit p
ark, dat in 2014 werd geopend, is met een oppervlakte van 35 km² een kleintje vergeleken bij bijv. het 19.000 km² grote Krüger Park in Zuid-Afrika. Of het dan niet tegenvalt? Nee, er is genoeg te zien en zeker voor jouw eerste ervaring met wildlife heeft het alles in huis. Nou ja, bijna alles; je moet de Big Five even vergeten.

Wildlife in Senegal: Bandia Reserve

Hoewel Senegal over meer wildlife parken beschikt, is Bandia Reserve de meest bekende en populaire voor een dagje safari. Dit heeft alles te maken met de ligging vlak bij de populaire badplaatsen Saly en Somone. Zo’n 90% van alle toeristen die naar het land trekt, verblijft hier. Vanaf jouw hotel sta je binnen 30-45 minuten aan de poorten van het park.

Het park is opgezet met als doel de dieren die ooit in Senegal leefden, weer te herintroduceren en in een groot park onder te brengen. Tussen 1991 en 1999 werden o.a. waterbuffels, gazelles en krokodillen uit andere delen van Senegal geïmporteerd.

Ondertussen werden er ook al dieren uit andere landen gehaald, zoals de giraffen uit Zuid-Afrika. En het kan maar zo zijn dat je er een struisvogel uit Nederland aantreft. Die was in 1991 nog maar 6 dagen oud toen hij aankwam.

Nu al enthousiast over een safari in Senegal?Bekijk ons aanbod

Safari in Senegal: Bandia Game Reserve

Welke dieren kan je spotten in Senegal?

Inmiddels heb je in Bandia Reserve de mogelijkheid om giraffen, neushoorns (er leven er twee), zebra’s, antilopen, gazelles, impala’s, buffels, struisvogels, krokodillen, aapjes en talrijke kleurrijke vogels te spotten.

En doordat het park relatief klein is, is de spotkans groot. En extra fijn voor die mooie vakantiefoto’s: de dieren naderen je soms van heel dichtbij. Wat dacht je van een geweldige close-up van de oh zo lelijke, maar hilarische struisvogels?

De beesten lopen vrij in het park rond en regelmatig staat er eentje ‘verstopt’ achter een baobab boom. De baobab boom is hét symbool van Senegal. In het park vind je talloze van deze bomen, maar de meest bijzondere is toch wel die van 1.000 jaar oud met een omtrek van maar liefst 17 meter.

De baobab bomen zijn hol vanbinnen. Vroeger werden deze gebruikt om mensen in te begraven.

Safari in Senegal: dieren

Zo ga je op ontdekkingstocht in het park

Je hebt diverse opties om het park te bezoeken; je kunt met een eigen (huur)auto het park ontdekken. Omdat maar weinig mensen hier een auto huren, heb je ook de mogelijkheid om een grote jeep af te huren die speciaal voor de safari is gemaakt. Lekker open en genoeg opties om aan alle kanten te fotograferen!

Je betaalt altijd een vaste toegangsprijs van ca. € 19,- (kinderen ca. € 11,-). Hier bovenop komen dan de kosten voor een jeep. Deze zijn € 61,- en als je mazzel hebt, kun je deze met andere toeristen delen.

Wil je een gids mee die jou alles vertelt over de park en dieren, dan betaal je hier € 10,- extra voor. En hij is zijn geld echt meer dan dubbel en dwars waard!

LET OP! De prijzen gelden op het moment van schrijven van dit artikel. Ze kunnen per seizoen verschillen; het is slechts een indicatie.

Safari in Senegal: wildlife

Praktische tips voor een safari in Senegal

  • Check ook even de mogelijkheden die hotels aanbieden; soms kunnen zij een dagje safari in Bandia Reserve extra voordelig aanbieden als pakket. Je kan ook excursies boeken via onze excursiepartner GetYourGuide.
  • Je mag soms uit de auto stappen, maar enkel op aanwijzingen van de gids. Doe dit nooit uit eigen beweging.
  • Vanwege de warmte kun je het beste ’s ochtends op safari gaan. Neem ook zeker water mee en smeer je in met zonnebrandcrème.
  • Na afloop van de safari kun je een drankje bestellen aan de bar bij het restaurant. Bestel je een ijsje of iets anders te snacken, houd dan de brutale aapjes in de gaten. Ze zijn maar wat dol op eten!

Safari in Senegal: giraffe

Hotels vlakbij Bandia Reserve

We noemden het al eerder in dit artikel; Bandia Reserve ligt relatief dichtbij de populaire badplaats Saly en Somone. Vanaf hier sta je binnen 30-45 minuten oog in oog met de mooiste dieren. Of we nog hoteltips voor je hebben? Natuurlijk!

  • Relaxen? Check. Zwembad? Check. Jacuzzi? Check. Ruime kamers? Check. Palmbomen? Check. Restaurant? Check. In Hotel Neptuno zal het je aan niets ontbreken, dat beloven we!
  • Ga je voor luxe? Kies dan voor Lamantin Beach Hotel Resort & Spa. Wissel luieren aan het zwembad af met relaxen in wellnesscentrum of dineer in het buffet- of à la carte restaurant. Bij een zonvakantie is een strand toch ook wel een must; deze ligt direct voor de deur!
  • Op zoek naar het beste all inclusive hotel in Senegal? Als we onze reizigers mogen geloven is dat Royal Horizons Baobab. Dit hotel beschikt niet alleen over een uitgebreide all inclusive formule, maar ook over meerdere zwembaden, tal van sportfaciliteiten, voldoende vermaak voor de kinderen én een ligging direct aan het privéstrand.
  • Royam Hotel ligt direct aan het strand en op een steenworp afstand van Saly. Het luxe hotel beschikt over een groot zwembad en een heerlijk restaurant waar je de lekkerste maaltijden, snacks en drankjes bestelt.

Wanneer ga jij op safari in Senegal om al die prachtige dieren te spotten?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *